Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Медицински колеж при ТрУ дипломира 60 абсолвенти

60 абсолвенти от Медицински колеж при Тракийски университет – Стара Загора положиха Хипократовата клетва на тържествена церемония по случай промоцията на Випуск 2020. Те са от специалностите “Рехабилитатор”, “Медицински лаборант” и “Гериатричен специалист“.   Събитието се състоя на Форума на университета, където да ги изпратят в професионалния им път, дойдоха и техните близки и роднини.

Гости на тържеството бяха заместник-ректорът по учебната дейност доц. Нели Грозева, председателят на Настоятелския съвет към ТрУ проф. Иван Станков, заместник-областният управител Красимир Червилов, доц. Боряна Парашкевова – зам.-председател на управителен съвет на БЛС Стара Загора, Жулиета Върлякова – зам.-директор на Бюро по труда, Стара Загора, доц. Мария Божкова – директор на Медицински колеж Пловдив, декани на факултети, преподаватели и представители на бизнеса, свързан със медицинските специалности.

Ректорското ръководство, в лицето на заместник-ректора доц. Нели Грозева, поздрави новите рехабилитатори, лаборанти и гериатрични специалисти:

Уважаеми абсолвенти, за мен е чест да споделя този момент с вас и от свое име, от името на ректора на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков, на ректорското ръководство и на Академичната общност на Университета да ви поздравя за постигнатите успехи. В динамичния, глобализиран свят вие имате много възможности и сте свободни да търсите своя път. Радвам се, че от всички възможности избрахте пътя на знанието, за да се изградите като медицински специалисти в Тракийския университет. Отличният специалист владее еднакво добре и теорията, и практиката. Аз нямам никакви съмнения, че вие сте отлично подготвени, и теоретично, и практически. Поздравявам Ви за успехите по пътя до днешния ден, защото за мен безспорно всеки успешно взет изпит е пореден успех и една малка победа, и ви уверявам, че в този момент за мен, за всички присъстващи, за вашите родители, приятели и близки вие всички сте победители, защото не просто мечтахте, а последвахте и осъществихте своята мечта и уверено пристъпвате напред. Реализиране в практиката или продължаване на образованието, кариера в България или кариера в чужбина…. изборът е ваш, слушайте сърцето си и последвайте поредната мечта, и не забравяйте в днешния ден да благодарите на вашите семейства и близки, които ви подкрепяха през годините. Повярвайте ми, че за тях днешният ден е голям празник.

Заместник-директорът на Медицински колеж Павлина Тенева отправи приветствие от името на директора проф. Анна Толекова към завършващите студенти:

Скъпи абсолвенти, Вие успешно се справихте с предизвикателствата на знанието. Доказахте, че сте израснали като компетентни специалисти, готови да поемат към нови хоризонти, готови да полетят на крилете на мечтите и да покоряват нови върхове. Вие ще вземете в ръцете си бленуваната диплома, помнете, че тя не е обикновен лист хартия, тя е Вашият билет в бъдещето, тя е пламъчето, което ще осветява пътя Ви в реалния живот. Дълбок поклон пред Вашите родители, които Ви отгледаха с много обич и Ви посветиха своето време и усилия, за да Ви изградят като достойни хора и професионалисти.

Абсолвентите получиха още десетки приветствия от трибуната и поздравителни адреси по случай тяхното дипломиране. Те положиха медицинската клетва за вярност и се отправиха да вземат своите дипломи, за да тръгнат по професионалния си път. Средният успех на трите специалности е много добър 5,07.

Още от категорията

И в Стара Загора ще има дежурна детска градина

Община Стара Загора организира дежурството на една детска градина в областния град за времето от 30 ноември до 21 декември 2020 г., съобщиха от пресцентъра на администрацията. От там уточняват, че инициативата е на кмета Живко Тодоров, а целта - да..

публикувано на 25.11.20 в 20:05

От утре към ДКЦ-1 в Стара Загора започва работа триажен ковид кабинет

От утре към Диагностично-консултативен център – 1 в Стара Загора започва работа триажен кабинет за пациенти с грипоподобни симптоми. Той се намира в сградата на бившата Детска поликлиника и ще работи от 8.30 до 12.00 и от 13.00 до 16.00 от понеделник..

публикувано на 25.11.20 в 18:32

Залесяване на зелените площи в града започна Община Ямбол

Община Ямбол започна залесителна кампания в градските зелените площи. Пъстролистни, червенолистни шестили и кълбовидни акации ще красят изградените нови паркинги на територията на общината.  Градският парк ще бъде залесен с магнолии и смърчове...

публикувано на 25.11.20 в 17:37

Сключени са договорите за зимна поддръжка на пътищата в Хасковско

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова свика координационна среща във връзка с готовността на институциите и общините за посрещане на зимния сезон. Срещата се проведе онлайн и на нея бяха обсъдени предприетите превантивни мерки и..

публикувано на 25.11.20 в 17:33

Деца от центровете за социални услуги в Ямбол получиха технически средства по проект, за да учат дистанционно

Заместник-кметът на Община Ямбол Енчо Керязов предостави компютри, таблет, мултифункционални устройства и рутери, закупени по проект, финансиран чрез Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика, чиято цел е подпомагане на..

публикувано на 25.11.20 в 17:27

Община и БЧК с помощи за засегнатите от COVID-19 в Хасково

Община Хасково и БЧК от днес започнаха раздаването на помощи на лица, засегнати от епидемичната обстановка вследствие на COVID-19, които не получават социални помощи по реда на Закона за социално подпомагане. Помощта се осъществява съгласно..

публикувано на 25.11.20 в 14:26

Първо онлайн заседание на Общинския съвет в Свиленград

Днес общинските съветници в Свиленград проведоха 20 – то си редовно заседание за първи онлайн. От 20 общински съветници 19 участваха дистанционно и взеха решения по 21 точки. По отношение промените в Бюджета и Инвестиционната програма на Община..

публикувано на 25.11.20 в 14:18

Движението по бул.“Стефан Стамболов" в Хасково с временна организация

От днес се въвежда временна организация на движението по бул.“Стефан Стамболов“, в участъка от ул.“Бобов дол“ до ул.“Мургаш“. Тя е съгласувана с ОД на МВР, сектор Пътна полиция-Хасково и влиза в сила със Заповед на кмета на община Хасково Станислав..

публикувано на 25.11.20 в 13:08
Антон Колев, началник на РСПБЗН Стара Загора

Пожарната провери Ковид отделенията в Стара Загора

Няма установени нарушения на противопожарните изисквания в Ковид отделенията на Стара Загора, съобщи началникът на Районна служба пожарна безопасност и защита на населението в Стара Загора Антон Колев. Проверката в секторите за лечение на..

публикувано на 25.11.20 в 11:09

Сдружение “Самаряни” се включва в световната инициатива „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пол”

Сдружение “Самаряни” провежда информационна кампания, в рамките на световната инициатива „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пол”, която е насочена към различните форми на насилие срещу жени. Тя започва на 25 ноември – Международният ден за..

публикувано на 25.11.20 в 16:05