Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Консултативния център за бежанци и мигранти в Харманли работи по проект, финансиран от УНИЦЕФ

По два големи проекта, свързани с превенция на насилие, основано на пола работи Консултативния център за бежанци и мигранти в Харманли на фондация „Мисия криле“. Имаме терапевтични дейности – индивидуални и групови с жени, деца и мъже при които целта ни е да създадем доверителна среда, в която хората да споделят травматични събития, преживени в страната им по произход, обясни за Радио Стара Загора Диана Димова от фондация „Мисия криле“. Тя допълни, че дейността на центъра е свързана с подкрепата на Уницеф.


Още от категорията

Над 50 деца участват в изложбата „Аз съм българче, обичам..." в Стара Загора

По повод националния празник 3-ти март за поредна година в зала „Байер" ще гостува традиционната изложба „Аз съм българче, обичам...". Нейни организатори са Школата за изобразителни изкуства при Читалище „Родина – 1860", с подкрепата на Община Стара..

публикувано на 26.02.21 в 12:35

Проверяват електрически табла и стълбове в Стара Загора

До 22 март в Стара Загора ще се извършват проверки на електрическата система от градската инфраструктура . Експерти от Общината ще следят за  необезопасени стълбове на електропреносната мрежа, на уличното осветление, от електрическата система на градския..

публикувано на 26.02.21 в 12:31

РЗИ - Стара Загора разполага с 423 дози от ваксината на "AstraZeneca"

Ваксината на AstraZeneca срещу COVD-19 е поставена до момента на 1615 души в област Стара Загора. За два дни първа доза от ваксината на Pfizer-BioNTech са получили 146 членове на секционни избирателни комисии. Ваксинацията с първа доза на заявилите..

публикувано на 26.02.21 в 11:43

Чирпан ще отбележи 3 март пред Паметника на освободителите

Тази година община Чирпан ще отбележи 3 март на мястото, където чирпанлии преди 143 години посрещат свободата. Церемонията по случай Националния празник ще се състои пред Паметният знак на освободителите на Чирпан - така е познат паметникът в началото..

публикувано на 26.02.21 в 10:44

Жените по-често страдат от сезонни депресии

Пролетта чука на вратата. У нас тя е един от най-красивите сезони. Носи надежда, топлина, светлина и усмивки на всички, които нямат търпение да се порадват на повече слънчеви лъчи. С настъпването на този сезон земята се събужда за нов живот...

публикувано на 26.02.21 в 10:36

В Мъглиж са готови за частичните избори в неделя

Близо 10 хиляди са избирателите в община Мъглиж, които в неделя ще имат право да гласуват на частичните местни избори за един от тримата кандидати за кмет на общината. 15 са секционните комисии, членовете вече са определени, като може да бъдат..

публикувано на 26.02.21 в 10:30

Ямболската областна организация на БЧК е модел за работата в страната

Доброволците и служителите на Червения кръст в Ямбол отчетоха работата си през последните 4 години, съобщи за Радио Стара Загора директорът Митко Филипов.  Ямболската областна организация на БЧК е модел за работата в страната. През 2018 г...

публикувано на 26.02.21 в 10:10
УМБАЛ

Увеличават се пациентите с коронавирус в Университетска болница в Стара Загора

Плавна, но трайна тенденция на увеличаване на хоспитализациите на пациенти с ковид 19 се наблюдава в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", съобщи за Радио Стара Загора директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. В момента там се лекуват 40..

публикувано на 26.02.21 в 09:14

1 822 са новите случаи на коронавирус у нас

1 822 са новите случаи на коронавирус при направени 12 645 теста през изтеклото денонощие, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са 14,4 процента от всички изследвани. В Стара Загора новите случаи са 55, в..

публикувано на 26.02.21 в 06:08

Изготвят технологичен проект за превантивен ремонт на пътя Свиленград – Маточина

Предприети са действия за изготвянето на технологичен проект за превантивен ремонт на път III-5509 Свиленград – Маточина. Това докладва днес пред областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова директорът на Областно пътно управление -..

публикувано на 25.02.21 в 19:15