Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отменят фестивала "Вълшебен свят" в Хасково

На среща между областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова, кмета на община Хасково г-н Станислав Дечев и организаторите на фестивала „Вълшебен свят" се взе решение фестивалът, който трябваше да се проведе този уикенд, да бъде отменен. „Най-важното е да се запази здравето и живота на хората. Затова се радвам, че всички проявиха разум и грижа и се стигна до единодушното решение фестивалът да бъде отменен". - заяви д-р Здравкова. Тя допълни, че това е пример за диалогичност в интерес на здравето на хората и благодари на организаторите на фестивала и на балет Галаксико, които също проявиха разбиране при отмяната на фестивала „България танцува" в Димитровград. Благодари  и на всички хора, които проявяват разбиране и са готови да отложат проектите си, само за да запазят здравето на децата и хората в област Хасково.

Още от категорията

Пожарът край село Виден е изгасен

Пожарът край павелбанското село Виден е изгасен, съобщи за Радио Стара Загора кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу. На усилията за овладяване на огъня е помогнал и силният дъжд, завалял преди час и половина над района, каза още кметът. На място ще..

обновено на 30.07.21 в 20:47

Продължават усилията за ограничаване на пожара край Павел баня

Продължават усилията на огнеборци и горски служители да овладеят пожара край село Виден, община Павел баня. Огънят е обхванал около 100 дка гора. Пожарът възникна в ранния следобед. Гори борова и смесена гора на около 2-3 километра от село Виден...

публикувано на 30.07.21 в 17:57

Делегация на Тракийски университет в Германия договори нови възможности за студентите

Делегация на Тракийски университет в Германия, начело с ректора доц. д-р Добри Ярков, договори нови възможности за студентите от старозагорската Алма матер.  Те ще могат да реализират практики във ферми с най-високо ниво на технология в област Саксония,..

публикувано на 30.07.21 в 16:28

Неправилно ползване на новите скутери крие опасност от инциденти

Над 100 електрически скутера, разпределени на 13 ключови локации в града от тази седмица могат да бъдат използвани от граждани и гости на Стара Загора.  Услугата е платена и се предоставя чрез най-големия оператор в света на споделени електрически..

публикувано на 30.07.21 в 16:07

Спешният център в Стара Загора отчита ръст в сигналите, свързани с жегата

Повишение на случаите на неразположение, причинено от горещата вълна, заляла страната, отчитат от Центъра по смешна медицинска помощ в Стара Загора. Около 30 са сигналите, на които екипи на спешната помощ са се отзовали до момента през деня. „Близо 90%..

публикувано на 30.07.21 в 15:50

Горски пожар бушува край павелбанското село Виден

Пожар е обхванал горски масив в землището на село Виден, община Павел баня.  Огънят се е разпрострял на площ от около 100 декара.  Няма опасност за населението, заяви кметът на Павел баня Иса Бесоолу.  Три пожарни автомобила, горски служители..

публикувано на 30.07.21 в 15:38
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

Безплатен транспорт за честванията на 144 год. от боевете за Стара Загора

Тържествена вечерна проверка и поднасяне гирлянд на славата и венци в знак на признателност към всички свидни жертви, загинали в епичните боеве за защитата на Стара Загора, ще бъде кулминацията в програмата на Община Стара Загора за отбелязването на 144..

публикувано на 30.07.21 в 14:04

АПИ: Маркировката на АМ "Тракия" покрива всички нормативни изисквания

Хоризонталната пътна маркировка в платното за Бургас в района на 194-ти километър на автомагистрала „Тракия“ е проверена с три различни уреда и покрива всички нормативни изисквания. Това са резултатите от извършената съвместна проверка на маркировката от..

публикувано на 30.07.21 в 13:54

Заловиха нарушители в Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“

На 29.07.2021 г. в резултат на бързата намеса на служители от ДГС Казанлък и РДГ Стара Загора, след подаден сигнал бяха заловени нарушители на Закона за горите  на територията на Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“, в близост до стария руски..

публикувано на 30.07.21 в 13:50
кв. Самара 1

Жители на кв. „Самара 1“ с протестна подписка срещу проточил се ремонт (Галерия)

От два месеца фирмата, изпълняваща проекта по реконструкция и разширяване на ВиК мрежата в старозагорския кв. „Самара 1“, е спряла работата . Липсват машини и не се извършват никакви дейности. За това сигнализираха в ефира на Радио Стара..

публикувано на 30.07.21 в 11:56