Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учител, ученик и двама медици са сред новите случаи на COVID-19 в област Сливен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Учител, ученик и двама медици са сред новите общо 50 случаи на COVID-19 в област Сливен през последното денонощие. Това съобщава на сайта си Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ - Сливен.
Учителят и ученикът, както и лекар и медицинска сестра, са от община Сливен.
В областта общо диагностицирани на домашно лечение са 493 души, от тях в община Сливен са 351 души, община Нова Загора - 112, Твърдица - 22 и Котел - осем. Хоспитализирани са 54 пациенти, като на интензивно лечение са шест души.
Под карантина в момента са 949-ма, от началото на епидемията в областта са починали 52 души.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна ремонт на пътя Свиленград – Маточина

Започна ремонт на близо 37-километровата отсечка от републиканския път Свиленград –  Маточина. Участъкът до граничното село не е ремонтирано от 50 години, а изключително компрометираната настилка затруднява придвижването и достъпа на местните хора и..

публикувано на 20.08.24 в 17:14

Абонати на ВиК - Ямбол дължат 1,8 млн.лв.

Около 1 800 000 лева са задълженията на абонатите на ВиК - Ямбол. Събирането на старите сметки продължава, но процесът се затруднява, тъй като цената на питейната вода значително се увеличи от началото на тази година. От водоснабдителното дружество..

публикувано на 20.08.24 в 16:50

Избраха нов директор на Музея на фотографията в Казанлък

Стоянка Кънчева е новият директор на "Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства“ в Казанлък. Тя спечели конкурса за поста, обявен от Община Казанлък.  Двама бяха кандидатите, които бяха оценявани от комисия, сформирана със заповед..

публикувано на 20.08.24 в 12:55

Катастрофа затруднява движението на магистрала "Тракия" при 293 км

Затруднено е движението в района на 293 км, на магистрала "Тракия", в посока Бургас, заради катастрофа между два леки автомобила. Движението се регулира от полицейски служители предаде кореспондентът ни Даниела Костова.

публикувано на 20.08.24 в 12:41

Лютиери от три континента ще се съберат в Казанлък

Лютиери от три континента ще се съберат в Казанлък през 2025 година. Градът на розите е избран за домакин на Международен конкурс по съвременно лютиерство за цигулка, виола, виолончело и китара. Престижното събитие на името на световния виртуоз в..

публикувано на 20.08.24 в 12:37

Всеки втори с болно гърло се оказва с ковид

Всеки втори с респираторни оплаквания, потърсил лекарска помощ, се оказва с ковид, съобщи за Радио Стара Загора председателят на Старозагорското сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Слави Славов. Тенденцията се очертала още в началото на..

публикувано на 20.08.24 в 11:27

Сухи и пресъхващи язовири установи проверка в община Минерални бани

Продължават проверките на състоянието на язовирите в област Хасково.  Инспекцията е започнала първо в община Минерални бани, а след това ще продължи и в Маджарово. Към този момент проверяващите констатират, че основен проблем и тук, както и на много..

публикувано на 20.08.24 в 11:15
Проф. Генко Гешев

Възстановяват уникалните фрески в Салабашевата къща

Новото звено „Арт сцена“, което управлява културната инфраструктура в Стара Загора, ще се помещава на втория етаж на историческата сграда на Салабашевата къща, каза директорът на общинското предприятие проф. Генко Гешев. Той добави, че предстои..

публикувано на 20.08.24 в 10:11

Гурково чака финансиране на проекти за 10 млн. лв.

Община Гурково е подготвила и внесла в Регионалното министерство проекти на стойност близо 10 млн. лв. Те са за ремонти на улици, детски площадки, съоръжения  и други. Досега обаче одобрените са на стойност 3 млн. лв. Останалите проекти чакат..

публикувано на 20.08.24 в 09:43
доц. д-р Борислав Цеков

Отлагане на изборите с месеци е нарушение на конституцията и демокрацията

С отказа да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство заради състава му президентът излиза от правомощията си. Това заяви за Радио Стара Загора доцента по конституционно право Борислав Цеков. По думите му държавният глава няма..

публикувано на 20.08.24 в 09:14