Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Димитровград продължават да работят екипи в помощ на гражданите от уязвими групи

Снимка: БТА

Община Димитровград напомня, че продължават да са актуални телефоните и работят екипите, които обслужват самотно живеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за им се доставят необходими храни или медикаменти. Покупките се изпълняват със собствени средства на заявяващия.

Нуждаещите се граждани могат да се обаждат на телефони: 0885 622 634 или 0391 7 33 43 всеки ден от 9.00 до 16.00 часа. 

Успешната работа на екипите на общината и доброволци преди няколко месеца, в услуга на гражданите, които нямат близки, обслужваше десетки хора в нужда в най-активната фаза на пандемията през пролетта. Тази подкрепа за хората от най-уязвимите групи продължава.

По селата тази дейност се извършва от кметовете и кметските наместници, които обобщават необходимостта от доставка на храни и лекарства и взаимодействат с общинския екип.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иззеха 8 тротинетки и 14 велосипеда в Сливен

Осем електрически тротинетки и четиринадесет велосипеда са временно иззети от собствениците им, заради управлението им в забранената за движение пешеходна зона в Сливен от началото на месеца до сега,  съобщи старши инспектор Сава Петров от полицията в..

публикувано на 07.08.24 в 13:56

Собственици на изгорели пасища в Сакар ще бъдат обезщетени

Щетите за горския фонд са около 6000 декара, съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов на брифинг на пътен възел „Голямата звезда" в близост до огнището на пожара в Сакар планина. Огънят, който пламна вчера и стана причина да..

публикувано на 07.08.24 в 13:37

Доброволци и пожарникари в битка с огъня край Хрищени

Огнеборците от Стара Загора потушиха пожар , възникнал в късните часове на вторник в землището на старозагорското село Хрищени . Сигнал за горящи сухи треви и храсти, източно от гробищния парк на населеното място, е получен малко след..

публикувано на 07.08.24 в 13:00

Криминалисти задържаха ало измамник, задигнал над 15 000 лева от възрастна жена

82-годишна стана жертва на телефонна измама в Гълъбово , съобщиха от полицията. Сигналът е подаден вчера в  местното полицейско управление. Органите на реда установяват, че потърпевшата е станала жертва по схемата "съдействие на полицията" и е оставила под..

публикувано на 07.08.24 в 11:25

Мащабни проекти реализират в Чирпан

Пожарната в Чирпан получи два нови автомобила, съобщи кметът на града Ивайло Крачолов в студиото на Радио Стара Загора. За първи път Чирпан има толкова добре обезпечена противопожарна служба. Единият автомобил е високопроходим и специализиран за гасене на..

обновено на 07.08.24 в 10:21

Овладян е пожарът край Харманли и Тополовград

Пожарът, който стана причина да се обяви бедствено положение вчера в общините Харманли и Тополовград, е овладян. Това каза директорът на хасковската пожарна Митко Чакалов тази сутрин. По думите му пламъците са обхванали 12 000 дка гора, сухи треви и..

публикувано на 07.08.24 в 08:12

Започва изплащането на пенсиите за август

Изплащането на пенсиите през август чрез пощенските станции започва от днес и ще приключи до 20 август, съобщиха от Националния осигурителен институт. Днес пенсии ще получат пенсионерите, които получават парите си по банков път. Обезщетенията за..

публикувано на 07.08.24 в 08:07
Снимката е илюстративна

Обявиха бедствено положение в общините Харманли и Тополовград заради голям пожар

Бедствено положение е обявено в общините Харманли и Тополовград заради пожар край село Черепово . Огънят се движи в посока на селата Изворово и Главан, съобщи зам.-областният управител на Хасково Митко Петров пред кореспондента ни Христо Христов...

публикувано на 06.08.24 в 17:50

Шофьори с увреждания подновяват книжките си в други градове

Старозагорски шофьори с увреждания , които трябва да подновят книжките си, минават през ТОЛЕК в други градове. Причината е, че в Стара Загора няма Транспортна областна лекарска експертна комисия . Това може да стане само след решение на..

публикувано на 06.08.24 в 16:27
Снимка: община Стара Загора

Клип на Bulgaria Wants You представи Стара Загора като Град на възможностите

Стара Загора е първата община у нас, която се включи в инициативата Bulgaria Wants You от самия й старт, подкрепя я и я следва в най-значимите й събития. Това каза днес началникът на Отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“ Росица Райкова,..

публикувано на 06.08.24 в 15:34