Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без промени при цените на стоките от потребителската кошница и тази седмица

Запазват се стабилни цените на стоките от потребителската кошница и тази седмица. Не се очакват резки промени и преди празниците, даже напротив. Това каза за радио Стара Загора Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

"По отношение на потреблението, търсенето се е свило на едни равнища, предполагам вече минимума. Тъй като търсенето на храни не може да се свива постоянно. Хората трябва да се хранят все пак. Това води до остра конкурентна борба и това води до ограничения на спекулациите. От друга страна пък изкачат много некачествени продукти, заради търсенето на по-ниска цена, за това апелът ми към потребителите е да внимават от къде и какво взимат."

Цялото интервю на Елена Енчева с Владимир Иванов, чуйте в прикачения звуков файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спасиха от пожар десет къщи в новозагорското село Караново

Десет къщи в новозагорското село Караново са спасени от пожар, възникнал в сухи треви в близост до стадиона на селото, съобщават от ОДМВР-Сливен.  Огънят в потушен от три екипа на пожарната, Държавно горско стопанство – Нова Загора и доброволци...

публикувано на 12.07.24 в 12:02

Големият пожар в района на Одрин е овладян

Големият пожар в Турция в района на Одрин е овладян, съобщиха от Югоизточното държавно предприятие Сливен, но потвърдиха, че всички горски и ловни стопанства са в готовност да се включат в гасенето, ако огъня прехвърли държавната граница.  Районът се..

публикувано на 12.07.24 в 12:00

Въвеждат временна организация на движението заради рокфеста в Могилово

Въвежда се временна организация на движението за дните 12, 13 и 14 юли във връзка с провеждането на Midalidare Rock In The Wine Valley край село Могилово, информират от община Чирпан.   Определени са маршрути за пристигане и отпътуване на посетителите..

публикувано на 12.07.24 в 11:53

В Брягово искат решение на проблема със замърсената вода

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Хасково ограничи използването на вода за питейни нужди в общо пет села в областта. Това стана със заповед в края на миналата седмица. Причината е мътност и повишени нива на манган, желязо, фосфати и..

публикувано на 12.07.24 в 11:46

Разхлаждат със сладолед животните в зоопарка в Стара Загора

Със сладолед от плодове разхлаждат питомците в старозагорският зоопарк в тези най-горещи дни от лятото. За днес е обявен оранжев код за опасно високи температури, а за да се разхладят мечките и маймуните получават специални лакомство във вид на..

публикувано на 12.07.24 в 10:15

Хората са причинили повечето пожари в Старозагорско това лято

Три пъти повече пожари са гасили огнеборците в област Стара Загора от началото на юни, в сравнение със същия период на миналата година.  От началото на това лято се отчитат 303 пожара, а през 2023 г. те са били 90, съобщи в предаването „Репортер“..

публикувано на 12.07.24 в 10:05
снимка: Елена Балабанова

В град Шипка канят доброволци за ремонт на църквата

Започва възстановяването на църквата „Успение Богородично“ в град Шипка .  Покривът на сградата беше унищожен по време на градушката , опустошила населеното място преди месец. Само минути след като кметицата Василка Панайотова публикува в социалната..

публикувано на 12.07.24 в 08:55
Владимир Иванов

Отклонения в цените на храните нагоре миналата седмица сега са надолу

Точно с 1лв. по-евтина е тази седмица потребителската кошница спрямо същия период на миналата година. Ако днес си закупим по единица от 30-те хранителни продукта тя ще ни струва 97лв., уточни за Радио Стара Загора Владимир Иванов – председател на..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Оранжев код за опасни жеги в цялата страна

"Оранжев" код за много високи температури е обявен за цялата страна днес. Предупреждението е на Националния институт по метеорология и хидрология. Температурите се очаква да достигнат 40 градуса. Специалистите съветват възрастните и хора с хронични..

публикувано на 12.07.24 в 08:08
снимка: община Чирпан

Промени в движението към село Могилово заради рок фестивал

Временна организация на движението за дните 12, 13 и 14 юли във връзка с провеждането на Midalidare Rock In The Wine Valley се въвежда от община Чирпан, съобщават от администрацията на официалния си сайт. Определени са маршрути за пристигане и..

публикувано на 12.07.24 в 07:05