Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Проверка в старозагорски болници и уволнение след репортаж за родилка от Ямбол

Снимка: freestockphotos.biz

Административни проверки за нарушения в УМБАЛ „Проф. Ст. Киркович“ и Болница „Тракия“ започнаха днес след излъчен тази сутрин репортаж на БТВ за родилка от Ямбол, на която е отказано да бъде приета за раждане.

След затваряне на родилното отделение в ямболската болница заради болен от COVID персонал, жената е била насочена към Стара Загора, но от двете болници са я отпратили с различни мотиви. Това принудило близките ѝ да я откарат в Бургас, където получила медицинска помощ.  

В  своя позиция, адресирана до телевизията, ръководството на Болница „Тракия“ заявява, че е извършило проверка по случая с бременната жена от Ямбол на 10 декември 2020 г. в ранните часове на деня.

Проверката установила, че дежурният служител, който е посрещнал бременната жена и близките ѝ, не е изпълнил основни свои задължения от правилника и инструктажа за работа с пациенти, а именно, незабавно насочване към Спешно приемно отделение и дежурния лекарски екип, който от своя страна, при преценка на състоянието на пациента, да извика дежурния акушер-гинеколог от АГ-отделението на болницата, което също работи в денонощен режим.

С решение на ръководството на болницата служителят е освободен от длъжността.

Екипът на МБАЛ „Тракия“ изказва съжаление за допуснатата небрежност от страна на служителя и уверява, че са взети всички мерки подобни случаи повече да не се повтарят.

От страна на УМБАЛ „Проф. Ст. Киркович“, директорът проф. Йовчо Йовчев заяви за Радио Стара Загора, че веднага след излъчения репортаж е разпоредил проверка по случая и при констатиране на нарушения ще бъдат предприети действия по съответния административен ред.


Още от категорията

"Ботева гора" засадиха ученици от Мъглиж

200 фиданки черен бор и атласки кедър засадиха учениците от ОУ „Христо Ботев“ в Мъглиж. В Зелената инициатива се включиха  около 50 деца и 15 учители, които с помощта на служители от ТП Държавно горско стопанство Мъглиж, които осигуряват и..

публикувано на 22.04.21 в 17:27
д-р Христина Клисурова

Кампания събира средства за линейка за диви животни в Стара Загора

Спасителният център за диви животни на „Зелени Балкани“ в Стара Загора стартира кампания за набиране на средства за "дива линейка". Парите ще отидат за изплащане на лизинга на лекия автомобил, който природозащитниците използват за спасяване на..

публикувано на 22.04.21 в 17:11

Въвежда се временна организация на движението на част от околовръстния път на Стара Загора

Във връзка с ремонтно- възстановителни работи на АМ „Тракия" в двете платна в област Стара Загора в участъка от км 184 до км 208  и въвеждането на временна организация на движението се променя постоянната организация на движението при пътен възел Стара..

публикувано на 22.04.21 в 16:59

Димитър Чорбаджиев: "Демократична България" може да подкрепи правителство на "Има такъв народ"

Изолацията на ГЕРБ – СДС е факт, защото твърде дълго време държавата се управлява еднолично от Бойко Борисов, посредством обръчи от фирми и усещане за корупция. Това заяви Димитър Чорбаджиев от коалиция “Демократична България“ в Стара Загора в..

публикувано на 22.04.21 в 16:39
Улица „Раковски“ и сградата на Община Ямбол

Дългосрочен заем от близо 9 млн. лева предвижда да поеме община Ямбол

Дългосрочен заем от близо 9 млн. лева предвижда да поеме община Ямбол. Със средствата ще бъдат реализирани пет обекта, сред които и цялостна реконструкция на уличното осветление. За подмяната на уличното осветление са необходими близо  за..

публикувано на 22.04.21 в 16:07

Декоративен лавров венец ще спира вандали около паметник в Стара Загора

Изграждане на ниска декоративна ограда, тип "лавров венец", около основата на „Паметника на загиналите във войните старозагорци" в парк „Александър Стамболийски" е обсъдено днес на редовното заседание на Обществения съвет за архитектура, изкуство и..

публикувано на 22.04.21 в 15:02

Пандемията удари разходите за култура и развлечения на домакинствата

Делът на работната заплата в общите доходи на домакинствата в България намалява за първи път от 5 години. През 2020 г. той достига едва 56% от общия доход. Това съобщи за Радио Стара Загора икономистът от Института за пазарна икономика (ИПИ)..

публикувано на 22.04.21 в 14:55

В петък пускат движението в ремонтирания участък от магистрала "Тракия"

На 23 април /петък/ около 11 ч. се пуска движението в ремонтирания 10 км участък от автомагистрала „Тракия" от Чирпан до Свобода. Това е и вторият участък от общо 16,5 км, които започнаха да се обновяват през февруари . В началото на април завърши и..

публикувано на 22.04.21 в 14:36

Язовирите в Сливенско се изпускат контролирано

Няма опасност при приливане на двата най-големи  язовира  в област Сливен - „Жребчево" и „Асеновец" да бъдат засегнати земеделски площи или населени места. Това увериха управителите на „Напоителни системи" Сливен клон „Средна Тунджа" инж. Пламен..

публикувано на 22.04.21 в 13:51

Старозагорско училище организира семейна олимпиада

Единадесето основно училище „Николай Лилиев" организира семейна олимпиада „Мама или татко и аз" . Мероприятието ще се проведе днес от 16,00 часа в двора на учебното заведение при строго спазване на всички противоепидемични мерки. В състезанието ще..

публикувано на 22.04.21 в 13:45