Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Около 47 милиона лева ще бъде годишният бюджет на община Димитровград

Снимка: Христо Христов

Общата рамка на бюджета  на община Димитровград за тази година ще бъде рекордна  - около 47 млн. лв., но бюджетът ще остане балансиран и стабилен, отговарящ на нуждите и възможностите на общината, съобщи кметът Иво Димов. Увеличението идва от завишените от държавата делегирани стандарти в образованието и социалните дейност. В капиталовите разходи ще бъдат заложени около 2,5 млн. лв. собствени средства. Няма да се повишават местните данъци и такси.

Иво Димов съобщи още, че повишение на цената на водата няма да има.

Кметът на Димитровград съобщи още, че в общината ще бъде изграден завод за изкуствен камък. Преговорите с българския инвеститор са започнали преди две години, но заради пандемията и административните процедури, осъществяването на проекта се е забавило. Очаква се напролет да започнат строителните дейности по проекта в индустриалната зона между Хасково и Димитровград.

Цялото интервю на Таня Балабанова с кмета на община Димитровград Иво Димов чуйте в прикачения звуков файл.


Още от категорията

Мария Бонева е новоизбраният управител на дружество "Мересев"

Нов управител има общинското дружество „Мересев“ в Стара Загора, решиха общинските съветници на първото си за годината заседание. Мария Бонева беше избрана с гласовете на   40 съветници за срок от три години. Новоизбраният управител е икономист..

публикувано на 28.01.21 в 11:37
Хасково

Изграждане на нов парк сред приоритетите на хасковското предприятие "Екопрогрес"

Изграждането на нов парк в Хасково ще е приоритет на общинското предприятие „Екопрогрес“. Теренът е дарен от Министерството на отбраната  на Община Хасково през миналата година. Нели Ангелова с още информация 

публикувано на 28.01.21 в 11:15

Акция за събирането на одеалца за кучетата в приюта в село Могила

Акция за събирането на одеалца за кучетата в приюта в старозагорското с. Могила организират от кучешкото училище Кучилище и местен зоомагазин. Инициаторите призовават, ако имате излишни, пък били те стари но чисти и бихте желали да ги дарите, да се..

публикувано на 28.01.21 в 11:03

Села в община Харманли остават без ток

Зимната обстановка в областите Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол се нормализира. Към днешна дата няколко села в община Харманли остават без ток. „Работи се усилено по отстраняването на сериозните проблеми след силната снежна буря. На място са..

публикувано на 28.01.21 в 10:04

Животни от старозагорския Зоопарк се отглеждат в Добрич, Хасково и Пазарджик

Ремонтът в Зоопарка в Стара Загора продължава . Зоологическата градина трябваше да бъде открита в края на месец февруари, но завършекът на дейностите бе отложен с 6 месеца, заради затруднения на фирмата изпълнител в резултат на въведеното..

публикувано на 28.01.21 в 09:32
Община Хасково

Втора клетка за отпадъци на регионалното депо в Хасково влиза на сесия на Общинския съвет

Община Хасково планира проектиране и строителство на втора клетка за отпадъци на Регионалното депо за отпадъци. На площадката в с. Гарваново са изградени  инсталации за събраните битови отпадъци за компостиране на зелени отпадъци. Предложението е..

публикувано на 28.01.21 в 08:30

Рекорден бюджет на Община Нова Загора от съществуването ѝ гласуват на сесия днес

Рекорден бюджет от 41 270 000лв. на община Нова Загора от съществуването ѝ ще разгледат и гласуват на сесия на Общинския съвет днес. Инвестициите с европейски средства и национално финансиране ще надхвърлят рамките на бюджета на общината и от 42 000..

публикувано на 28.01.21 в 08:10

598 са новите случаи на коронавирус, 16 за област Стара Загора

598 са случаите на коронавирус от направени 13 279 теста през последното денонощие, показват данни от Единния информационен портал. Броят на хоспитализираните с КОВИД-19 пациенти е 2865 , като 265 от тях са  интензивни отделения. 28 са починалите...

публикувано на 28.01.21 в 05:25
Община Стара Загора

В Стара Загора кръщават нова гимназия на проф. Минко Балкански

По време на първото за тази година заседание на Общинския съвет в Стара Загора ще бъде разгледано и гласувано предложението новата Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи да носи името на проф. Минко Балкански. Предложението..

публикувано на 28.01.21 в 07:00

Около 50 малки населени места и махали остават без ток в Югоизточна България

Около 50 малки населени места и махали остават без ток  в Югоизточна България, съобщи за БНР Петър Костадинов от EVN.  „Тежка обстановка остава в област Хасково и в планинските части на област Кърджали. В част от населените места сме осигурили..

публикувано на 27.01.21 в 18:31