Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Два пъти повече излекувани от заболелите в Сливенска област

Снимка: БТА

Излекуваните от COVID-19 през последното денонощие в Сливенска област са два пъти повече от заболелите. Новите случаи са 16, а излекуваните са 34 души, съобщиха от Областния кризисен щаб. 

Сред новите случаи на заболели от COVID-19 са две медицински сестри от детско заведение и от болничната помощ.  През последните 24 часа е починала е пациентка на 78 години. Тя е имала придружаващи заболявания, уточняват от Областния кризисен щаб. Активните случаи на болестта към в момента са 326. 

Под домашна карантина са 511 жители на областта.


Още от категорията

Дариха средствата от "голямото сърце" в Хасково за лечението на 2-годишния Георги

Средствата от събраните капачки от "голямото сърце" пред Областна администрация Хасково да бъдат дарени за лечението на двегодишния Георги от Хасково. Това решение взеха в свой фейсбук чат членовете на Младежкия областен съвет за иновации при областния..

публикувано на 01.03.21 в 17:06

Деца помагат на жена, останала без дом след пожар

Децата от Общинския център за танцово изкуство „Галаксико“ в Димитровград решиха да помогнат на 72-годишната Иванка Тилева от село Злато поле, чиято къща изгоря в пожар. Младите танцьори занесоха на възрастната жена събраните от тях 225 лв, хранителни..

публикувано на 01.03.21 в 16:23

Третокласници получиха мартеници от началника на Военното окръжие в Стара Загора

Началникът на Военното окръжие в Стара Загора полк. Димитър Матев зарадва 21 третокласници от XIII ОУ „Паисий Хилендарски“ с мартеници по повод 1 март.  Възпитаниците на старозагорското учебно заведение бяха гости на специално първомартенско събитие..

публикувано на 01.03.21 в 15:53

Нови дози от ваксината на "Астра Зенека" в Старозагорска област

Регионална здравна инспекция – Стара Загора получи 2180 дози от ваксината на "Астра Зенека". 1180 от тях се раздават на общопрактикуващи лекари от областта по реда на постъпване на заявките. 200 дози са предоставени на ДКЦ „Поликлиника“ в Казанлък...

публикувано на 01.03.21 в 15:34

Деца и младежи с увреждания дариха с мартенички медиците в болницата в Казанлък

Баба Марта мина и през общинската многопрофилна болница „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък. Лекарите и сестрите в лечебното заведение бяха закичени с мартенички, изработени от  децата и младежите от Дневните центрове за деца с увреждания  и и за..

публикувано на 01.03.21 в 15:09

Душо Гавазов: Продължаваме европейското развитие на Мъглиж

„В условията на една жестока битка показахме, че можем да водим нормална и европейска кампания Благодарен съм, че получих подкрепата на толкова много хора. Ще продължа с усилената работа." Това заяви на първата си пресконференция след частичните местни..

публикувано на 01.03.21 в 14:15

В Ямбол няма да има зелени коридори, ваксинират членове на изборни комисии

В Ямбол няма да има зелени коридори, тъй като ваксините са разпределени за групите от имунизационния план и членовете на Секционните избирателни комисии.  До средата на седмицата всички, ангажирани с изборния процес и пожелали да бъдат..

публикувано на 01.03.21 в 14:10

Договорът за павилионите на Lafka - валиден до края на годината

Срокът на договора за павилионите на Lafka е в сила до края на годината. Едва след изтичането му може да се говори са премахването на тези обекти, заяви в интервю за Радио Стара Загора секретарят на Общината Делян Иванов. Въпросните павилиони..

публикувано на 01.03.21 в 13:59

Българският химн ще прозвучи на 3 март от Градския часовник в Сливен

В чест на Националния празник на България - 3 март, точно в 12 ч., от Градския часовник в Сливен ще звучи химнът на Република България. В същия час ще започне общ камбанен звън от всички православни църкви в Сливен, съобщават от община Сливен. В..

публикувано на 01.03.21 в 13:37

Ученици поздравиха ръководството на Община Стара Загора за Баба Марта

На днешния празник – Баба Марта, възпитаници на старозагорското  СУ „Васил Левски" поднесоха ръчно изработени мартеници на ръководство на община Стара Загора. Те бяха посрещнати от зам.-кметовете Иванка Сотирова и Милена Желева, както и началника на отдел..

публикувано на 01.03.21 в 13:25