Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Сливен и РУО са осигурили преподаватели за детска градина „Детски рай“

3
Заседание на общинския съвет в Сливен.
Снимка: Стоян Радев

Община Сливен и Регионалното управление на образованието са осигурили преподаватели за детска градина „Детски рай“ в Сливен, след като там бе регистрирано огнище на COVID-19 сред преподаватели  и помощен персонал. Това съобщи кметът Стефан Радев, след редовната сесия на Общинския съвет. Местният парламент освободи от наеми за месец януари наемателите на общински търговски имоти и „тротоарно право“ за заведенията за хранене и развлечения, заради въведените в страната противоепидемични мерки. 

Общинския съвет взе решение велоалеята по булевард „Георги Данчев“ в Сливен, която предизвика гражданско недоволство в социалните мрежи, да бъде преместена на тротоара. Кметът Радев коментира кога ще бъдат премахнати ограничителните колчета по пътното платно. "След като влезе сега решението на Общинския съвет в сила ще проведем разговор с изпълнителите, кога могат да реализират това премахване". 

По булевард „Панайот Хитов“ новоизграждащата се велоалея няма да бъде преместена на тротоара, и се очаква възобновяване на строителните дейности, каза още кметът. "Там ширината на пътното платно е пределно голяма, за да ползваме не толкова големия тротоар за споделено движение"

Решено бе още община Сливен да дари 15 хиляди лева за консумативи на областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и над 5  хиляди лева на военна болница. 


Галерия

Още от категорията

Фирми и ЕТ декларират и плащат данъците си до 30 юни

Над 60 % от фирмите, плащащи корпоративен данък, са обявили приходите си пред НАП 14 дни преди настъпването на крайния срок. Едноличните търговци, включително плащащи патентен данък и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци,..

публикувано на 16.06.21 в 11:03

5167 ученици от 7 и 10 клас се явяват на изпит по български в Старозагорска област

Във всички 38 училища в Старозагорска област започна първото национално външно оценяване по български език и литература след 10 клас за 2278 младежи. Продължителността на изпита е 90 минути. А за учениците със специални образователни потребности..

обновено на 16.06.21 в 10:15

Търсят европейско финансиране за ремонт на пътя край Обручище

Агенция „Пътна инфраструктура" разглежда възможностите за осигуряване на европейско финансиране за рехабилитацията на около 15 км от третокласния път III-5504 Мъдрец – Искрица – Медникарово – п.к. Обручище – (Раднево – Гълъбово), информират от..

публикувано на 16.06.21 в 10:14

Над 450 противоградови ракети са изстреляни за седмица в Старозагорско

Натоварен в противоградово отношение месец юни. Това отчитат от Регионалната дирекция „Борба с градушките“ с център полигона в село Петрово. 7 активни въздействия и 457 ракети за разбиване на градоносни облаци са използвали служителите в 27 площадки на..

публикувано на 16.06.21 в 09:06

111 000 ученици от 7 и 10 клас се явяват на национално външно оценяване по български

Над 111 000 ученици от 7 и 10 клас се явяват на национално външно оценяване по български език и литература днес.  В 8 часа в близо 1000 училища в страната започна първото национално външно оценяване по български език и литература след 10 клас. Очаква се..

публикувано на 16.06.21 в 08:43

Протестиращи спряха движението при село Обручище

Пътят Гълъбово- Мъдрец вече е отворен за движение , след като рано тази сутрин ж ители на гълъбовското село Обручище блокираха отсечката в знак на протест заради лошото й състояние. По пътя преминават работници от рудниците на „Мини Марица-изток“ и ТЕЦ..

обновено на 16.06.21 в 08:40
Гълъбовското село Обручище е близо до ТЕЦ-овете и мините на енергийния комплекс

В Обручище започват серия от протести, блокират трафика към рудници и ТЕЦ-ове

Жители на гълъбовското село Обручище започват серия от блокади на пътя Гълъбово- Мъдрец в знак на протест заради лошото състояние на отсечката. По пътя преминават и над 2000 работещи в част от рудниците на „Мини Марица-изток“ и ТЕЦ „Контур Глобал..

обновено на 16.06.21 в 04:51
Снимка: gov.bg

Стоян Стоянов е новият заместник областен управител на Стара Загора

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев за заместник областен управител на област Стара Загора е назначен Стоян Стоянов, съобщиха от правителствената пресслужба. В периода август 1989 г.-април 2008 г. Стоянов е работил в Министерството на..

публикувано на 15.06.21 в 18:07
Монументът на връх Бузлуджа

Организират благотворителен OPEN BUZLUDZHA FEST за опазване на Паметника Бузлуджа

Благотворителен фестивал Open Buzludzha Fest за набиране на средства за опазване на мозайките по външния кръг на Паметника Бузлуджа организират Фондация "Проект Бузлуджа", Bar Dak, Малин Миланов - Монти, с подкрепата на Община Казанлък, партньори и..

публикувано на 15.06.21 в 16:14

Допълнителни автобуси за Черешова задушница в Димитровград

На 19.06.2021г. (събота) е Черешова задушница. Във връзка с възпоменанието община Димитровград осигурява допълнителени два безплатени автобуса до двата гробищни парка – Стар и Нов гробищен парк.От Общинското предприятие „Траурен обреден дом” са се..

публикувано на 15.06.21 в 16:06