Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оградни пана на спортно игрище в Сливен са паднали от силния вятър

Оградни пана на спортно игрище в квартал „Дружба“ в Сливен са паднали по време на силния вятър снощи. Няма пострадали хора.

Паднало дърво в детска градина „Звездица“ затрудни движението в квартал „Даме Груев“ и нанесе щети по оградата.

В четирите общини на областта има сигнали за счупени клони, съборени дървета, билбордове, повредени керемиди по покривите в различни населени места. Силният вятър, мократа почва и асфалт са причината да паднат оградните платна на спортното съоръжение, каза Снежана Кънева от община Сливен: 

"Така или иначе още в понеделник ще започне възстановяването на цялата тази ограда на спортната площадка". 

Според живущата в района Добринка Колева причината е в качеството на изпълнението:

"Може ли пръст и половина винкел да има в цимента при положение, че тази конструкция е 2,5 метра.? Висока, тежка конструкция, а толкова малко винкел. Каква е тази основа?" 

В община Сливен навсякъде са премахнати падналите дървета, но все още се работи по възстановяването на електричеството по места.

От Областна администрация съобщиха, че в община Твърдица авария е оставила без ток село Сборище, а вятърът е съборил стара постройка в село Боров дол. Счупени са прозорците в кметството на котленското село Тича. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спасиха от пожар десет къщи в новозагорското село Караново

Десет къщи в новозагорското село Караново са спасени от пожар, възникнал в сухи треви в близост до стадиона на селото, съобщават от ОДМВР-Сливен.  Огънят в потушен от три екипа на пожарната, Държавно горско стопанство – Нова Загора и доброволци...

публикувано на 12.07.24 в 12:02

Големият пожар в района на Одрин е овладян

Големият пожар в Турция в района на Одрин е овладян, съобщиха от Югоизточното държавно предприятие Сливен, но потвърдиха, че всички горски и ловни стопанства са в готовност да се включат в гасенето, ако огъня прехвърли държавната граница.  Районът се..

публикувано на 12.07.24 в 12:00

Въвеждат временна организация на движението заради рокфеста в Могилово

Въвежда се временна организация на движението за дните 12, 13 и 14 юли във връзка с провеждането на Midalidare Rock In The Wine Valley край село Могилово, информират от община Чирпан.   Определени са маршрути за пристигане и отпътуване на посетителите..

публикувано на 12.07.24 в 11:53

В Брягово искат решение на проблема със замърсената вода

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Хасково ограничи използването на вода за питейни нужди в общо пет села в областта. Това стана със заповед в края на миналата седмица. Причината е мътност и повишени нива на манган, желязо, фосфати и..

публикувано на 12.07.24 в 11:46

Разхлаждат със сладолед животните в зоопарка в Стара Загора

Със сладолед от плодове разхлаждат питомците в старозагорският зоопарк в тези най-горещи дни от лятото. За днес е обявен оранжев код за опасно високи температури, а за да се разхладят мечките и маймуните получават специални лакомство във вид на..

публикувано на 12.07.24 в 10:15

Хората са причинили повечето пожари в Старозагорско това лято

Три пъти повече пожари са гасили огнеборците в област Стара Загора от началото на юни, в сравнение със същия период на миналата година.  От началото на това лято се отчитат 303 пожара, а през 2023 г. те са били 90, съобщи в предаването „Репортер“..

публикувано на 12.07.24 в 10:05
снимка: Елена Балабанова

В град Шипка канят доброволци за ремонт на църквата

Започва възстановяването на църквата „Успение Богородично“ в град Шипка .  Покривът на сградата беше унищожен по време на градушката , опустошила населеното място преди месец. Само минути след като кметицата Василка Панайотова публикува в социалната..

публикувано на 12.07.24 в 08:55
Владимир Иванов

Отклонения в цените на храните нагоре миналата седмица сега са надолу

Точно с 1лв. по-евтина е тази седмица потребителската кошница спрямо същия период на миналата година. Ако днес си закупим по единица от 30-те хранителни продукта тя ще ни струва 97лв., уточни за Радио Стара Загора Владимир Иванов – председател на..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Оранжев код за опасни жеги в цялата страна

"Оранжев" код за много високи температури е обявен за цялата страна днес. Предупреждението е на Националния институт по метеорология и хидрология. Температурите се очаква да достигнат 40 градуса. Специалистите съветват възрастните и хора с хронични..

публикувано на 12.07.24 в 08:08
снимка: община Чирпан

Промени в движението към село Могилово заради рок фестивал

Временна организация на движението за дните 12, 13 и 14 юли във връзка с провеждането на Midalidare Rock In The Wine Valley се въвежда от община Чирпан, съобщават от администрацията на официалния си сайт. Определени са маршрути за пристигане и..

публикувано на 12.07.24 в 07:05