Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Строят нова детска градина в Стара Загора

Нова детска градина ще бъде изградена в Стара Загора. Прогнозната стойност на проекта е малко над 2,2 млн. лева с ДДС. Средствата са осигурени по програмата на Министерството на образованието и науката за реконструкция и изграждане на нови детски градини. Към момента тече процедурата за обявяване на обществена поръчка, съобщи ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова.

Детската градина  ще се намира между улиците „Майор Т. Кавалджиев" и ул."Света Троица" (зад Енергото). Тя ще бъде  предназначена за деца на възраст от 3 до 6 години, разпределени в 4 групи. Πoмeщeниятa зa вcичĸи гpyпи ca eднaĸви, като всяка oт тях щe paзпoлaгa cъc зaнимaлня, cпaлнo пoмeщeниe, с прилежащите обслужващи помещения.

На първия етаж ще бъдат разположени две от предвидените общо 4 групи, както и кухненския блок и административни кабинети. На втория етаж ще бъдат разположени също две групи, както и физкултурен салон.

В детското заведение ще бъде осигурена достъпна среда, като от запад на сградата е предвидена рампа за инвалидни колички, а и в самата сграда е позициониран и асансьор, отговарящ на изискванията за хора в неравностойно положение.

Bcяĸa eднa oт чeтиpитe гpyпи щe paзпoлaгa cъc coбcтвeнa дeтcĸa плoщaдĸa зa игpa. Предвижда се изграждане на алейна мрежа и богато озеленяване.

Общата застроена площ ще бъде 750 кв.м.Прогнозна стойност на проекта е малко над 2,2 млн.лева с ДДС. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 450 календарни дни.


Още от категорията

Така би трябвало да изглежда бъдещият войнишки мемориал в казанлъшкото село Ясеново.

В казанлъшкото село Ясеново все още се надяват да изградят войнишки мемориал

Продължава набирането на средства за изграждане на паметник на загиналите във войните жители на село Ясеново. Инициативен комитет оглавяван от Христо Ангелов от туристическо дружество „Орлово гнездо“ се е заел с кампанията за построяването на..

публикувано на 06.05.21 в 09:10

Свети Георги е покровител на село Маджерито

За старозагорското село Маджерито Гергьовден е чакан и обичан празник. От 2006 година, когато за първи път отваря врати и е  осветена църквата с патрон Свети Георги, този ден е и празник на селото. Селото е едно от онези села, в които никога не е имало..

публикувано на 06.05.21 в 08:25
Свети великомъченик Георги Победоносец

Над 6700 старозагорци празнуват името си на Гергьовден

 3444 са мъжете от община Стара Загора, които носят популярното българско име Георги. Това сочи справката на Дирекция „Гражданско състояние" на Общинска администрация. Наздравица за имения си ден ще вдигнат още и 44-ма господа с име Жоро, както и 2-ма с..

обновено на 06.05.21 в 07:57

1635 души са с положителен тест за коронавирус за последното денонощие, 100 нови случая в Стара Загора

1635 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 14 948 теста през изминалото денонощие, показват данните в Единния информационен портал. Положителни са под 11% от направените проби.  В Стара Загора новозаразените за последното денонощие са 100...

публикувано на 06.05.21 в 07:43

Над 300 души са ваксинирани в Ямбол през празничните дни

328 лица са били ваксинирани срещу Ковид-19 между 30 април и 4 май в област Ямбол, съобщи за РСЗ д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ. Имунизацията е ставала в 5 от общо 8 имунизационни пункта в региона. С С поставени ваксини в областта са 13 855 души...

публикувано на 05.05.21 в 16:16

Въвеждането на изцяло електронни рецепти се отлага с месец

Въвеждането на изцяло електронни рецепти се отлага с още един месец, съобщи замeстник-министърът на здравеопазването в оставка Бойко Пенков. Причината по думите му е, че болниците все още не са готови за електронната рецепта. Затова до края на месец май..

публикувано на 05.05.21 в 16:10

Очакват добри добиви от пролетниците и есенниците в Раднево

Очакваните добиви от пшеница, ечемик, слънчоглед и рапица в селата Знаменосец, Тихомирово, Българене, Любенец и Любенова махала ще бъдат добри. “Прохладната и с умерени количества дъждове пролет се отрази много благоприятно на всички култури в региона...

обновено на 05.05.21 в 15:24

Доц. Наталия Киселова: Теоретично е възможно служебното правителство да участва и в организацията на президентските избори

Правомощията на служебния кабинет са същите, каквито има и правителство избрано от Народното събрание с уточнението, че е времево ограничен. Важно за отбелязване е и липсата на парламент по време на служебния кабинет, което означава, че той няма..

публикувано на 05.05.21 в 14:21

Напусна ни д-р Светослав Стоименов

Напусна ни още един достоен и уважаван лекар, общественик, съпруг и баща - кардиологът д-р Светослав Стоименов. Снощи спря да бие едно сърце, помогнало на хиляди други да бият. През годините д-р Светослав Стоименов придобива специалности по Вътрешни..

публикувано на 05.05.21 в 13:19

Над 600 старозагорци се ваксинираха през празничните дни

Общо 637 души са се възползвали от „зеления коридор“ в област Стара Загора от 30 април до 4 май и са получили първа доза по желание от ваксините на Pfizer-BioNTech и AstraZeneca срещу COVID-19, съобщиха от РЗИ - Стара Загора. Ваксинацията се извърши..

публикувано на 05.05.21 в 13:05