Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

62 нарушения са установени при проверки на товарни автомобили и автобуси в Старозагорско

62 нарушения на скоростните режими на водачи на товарни автомобили и автобуси са установили при специализирана акция в Старозагорска област от КАТ – Пътна полиция. Съставени са 26 акта на водачи, които не използват обезопасителни колани. Общо над 600 са проверените в акцията моторни превозни средства, от които при 230 са установени различни нарушения, съобщи главен инспектор Бончо Славов, началник на сектор „Пътна полиция” в Стара Загора.

Специализираната акция на КАТ се е провела от 8 до 14 февруари и е проследила спазват ли се правилата от страна на автобусите и товарните автомобили, които правят междуградски и международни курсове, обобщи гл. инспектор Бончо Славов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тракийски университет – Стара Загора и университет „Майка Тереза" – Скопие подписаха договор за сътрудничество

Ректорите на Тракийски университет – Стара Загора и университет „Майка Тереза" – Скопие подписаха договор за сътрудничество Проф. Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и господин Изет Закери - ректор на университет „Майка Тереза" в Скопие се..

публикувано на 23.07.24 в 10:44

Мъж е с опасност за живота след токов удар

22-годишен мъж е сопасност за живота в следствие на токов удар. От пресцентъра на Од МВР - Стара Загора съобщават, че снощи около 20:40 часа на спешния телефон 112 е получен сигнал за лице пострадало от токов удар в павелбанското село Тъжа.  На място е..

публикувано на 23.07.24 в 10:39

Няма активни пожари на територията на страната

Пожарът в ямболските селата Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Днес ще бъде направен обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат предислоцирани, съобщиха от МВР, позовавайки се на информация от ГДПБЗН...

публикувано на 23.07.24 в 10:09

Как вървят ремонтите в Стара Загора

Започва ремонтът на 66-а детска градина „Детски рай“ градина в Стара Загора. Той се забави заради обжалване на един от изпълнителите. ВАС отсъди в полза на Община Стара Загора и до дни изпълнението ще бъде в ход. Това съобщи в ефира на Радио..

публикувано на 23.07.24 в 09:09

Предупреждение за интензивни дъждове е в сила за днес в страната

От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код за интензивни валежи почти в цялата страна във вторник. Предупреждението е в сила за областите Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Шумен, Търговище, Габрово, Ловеч,..

публикувано на 23.07.24 в 07:27
Снимка: Иван Димов

Силна буря наводни улиците в Казанлък и спря тока на три павелбански села

Проливният дъжд придружен със силен вятър , който се изсипа над Казанлък, този следобед, наводни улици, а няколко коли аварираха заради придошлата вода. Около 20 са сигналите за счупени клони и наводнени улици, предаде репортер на Радио Стара Загора  в..

публикувано на 22.07.24 в 19:45

Мъж на 34 години от Раднево е загубил крака си при масово сбиване, арестувани са четирима

Днес, 22 юли 2024 г., по искане на Районна прокуратура – Стара Загора Районен съд – Раднево е задържал под стража четирима души - на 19 , 25, 17 и 27 години. Те са привлечени като обвиняеми за това, че са причинили особено тежки телесни повреди двама..

публикувано на 22.07.24 в 19:14

РЗИ – Стара Загора извършва засилен контрол на басейните в областта

Директорът на РЗИ – Стара Загора д-р Недялка Кабаджова издаде заповед за извършване на засиленконтрол по спазване на здравните изисквания в обектите с обществено предназначение и проверки за готовността за ползване и обезопасяване на водните обекти..

публикувано на 22.07.24 в 17:00

Община Стара Загора припомня какви са насоките за поведение и действия при различни бедствия и опасности

На официалния сайт на Община Стара Загора са публикувани правилата за поведение и действия при различни бедствия и опасности -  https://www.starazagora.bg/bg/preventsiya-i-zashtita-pri-bedstviya . Това съобщават от общинския пресцентър и припомнят..

публикувано на 22.07.24 в 16:09

26 акта за административни нарушения за седмица в Стара Загора

Павилион, разположен на общински терен, който бил използван като търговски обект без необходимите разрешителни документи, е сред отбелязаните констатирани нарушения по наредби на Община Стара Загора. В справката за изминалата трета седмица на месец юли..

публикувано на 22.07.24 в 16:07