Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое потегли с победа в третото завъртане на НБЛ

Берое спечели домакинския си двубой срещу Спартак(Плевен) с 87:72. Старозагорци контролираха изцяло развоя на събитията на игрището, като дори водеха с 25 точки преднина в началото на последната четвърт. 

Старши треньорът на Берое Любо Минчев не можеше да разчита в днешната среща на Седариан Рейнс, Костадин Лазаров, Дамян Минков и Мишо Комбаков. Специалистът заложи в в началото на петица, съставена от Бишъп, Ваклинов, Гавин, Ваклинов и Кей Джей Фейджин. Спартак взе първата топка, а с първото си нападение гостите откриха резултата. В обратното нападение „зелените“ поведоха с хубава тройка на Ники Стоянов. Беройци наложиха своята игра и не след дълго показаха, че са по-добрия отбор на игрището. Още преди средата на частта те поведоха с двуцифрен аванс- 16:6. Нападението на отбора и играта в отбрана се получаваха, което създаде сериозни проблеми на тима от Плевен. В края на частта за кратко гостите свалиха своето изоставане на 7 пункта, но старозагорци отново вдигнаха оборотите и затвориха първите 10 минути с аванс от 28:15.

Картината през втората част се промени значително. В началните минути разликата между двата тима се задържа около 10-12 точки, но още преди преполовяването на времето беройци влязоха в дупка, при която така и не можеха да намерят целта. По-добрата игра в защита задържа плевенчани за известно време, но все пак гостите съумяха да се приближат максимално до домакините – 32:31. След кратко прекъсване Берое отново намери себе си и заигра изключително успешно в нападение. Точките започнаха да се редят. Бишъп, Симеон Илиев, Роуз и Ники Стоянов отново върнаха убедителната преднина за „зелените“. 47:36 на полувремето.

След почивката Ваклинов и Фейджин бяха точни за домакините, вдигайки преднината до 51:36. С две успешни атаки обаче Спартак показа, че не се е отказал да преследва нещо повече в мача. Страхотна тройка на Гавин взриви пейката на домакините. Попадението на американеца постави серия от поредица успешни стрелби от зоната на трите точки. За кратко беройци вдигнаха своята преднина на над 20 точки, което напълно уби всякаква интрига в срещата. За убедителния аванс допринесе и фактът, че гостите просто не можеха да вкарат. Така с 23:12 в третата четвърт и 70:48 „зелените“ очакваха заключителните минути.

Те започнаха с нова тройка, този път на Брейду Роуз. Фейджин с хубав пробив намери оставения непокрит Ники Стоянов, който с прецизна стрелба увеличи на 75:50. В следващите минути обаче организацията на отбора падна и това даде възможност на Спартак да върне няколко точки от изоставането си. Любо Минчев реагира мигновено с прекъсване. Берое обаче не успя да намери играта си от предната част. Гостите от своя страна направиха максималното, сваляйки разликата на 15 точки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 1:2 победи

В Монтана бе изигран третият двубой от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ гостува на домакините от „Монтана 2003“ и претърпя поражение с 55:78 точки. Първите минути на срещата бяха равностойни, а..

публикувано на 21.04.24 в 20:58

Девора Аврамова спечели при жените днешното състезание "BEROE 5K ROAD RACE"

"Днес в Стара Загора с подкрепата на СКЛА "Берое" се проведе състезание по лека атлетика "Beroe 5K Road Race". Времето бе определено благосклонно към състезателите, които бяха над 500 при жени, мъже и деца. Организацията бе на висота и наистина се..

публикувано на 21.04.24 в 15:21

Мирослав Миндев: Победихме, но бе с цената на големи усилия

"Победихме трудно "Левски" Карлово с 2:1. Още в началото гостите ни поведоха в резултата за 0:1 и добре, че в края на първото полувреме стигнахме до изравнителен гол. Втората част също мача бе равностоен и стигнахме до победния втори гол в..

публикувано на 21.04.24 в 13:40