Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое потегли с победа в третото завъртане на НБЛ

Берое спечели домакинския си двубой срещу Спартак(Плевен) с 87:72. Старозагорци контролираха изцяло развоя на събитията на игрището, като дори водеха с 25 точки преднина в началото на последната четвърт. 

Старши треньорът на Берое Любо Минчев не можеше да разчита в днешната среща на Седариан Рейнс, Костадин Лазаров, Дамян Минков и Мишо Комбаков. Специалистът заложи в в началото на петица, съставена от Бишъп, Ваклинов, Гавин, Ваклинов и Кей Джей Фейджин. Спартак взе първата топка, а с първото си нападение гостите откриха резултата. В обратното нападение „зелените“ поведоха с хубава тройка на Ники Стоянов. Беройци наложиха своята игра и не след дълго показаха, че са по-добрия отбор на игрището. Още преди средата на частта те поведоха с двуцифрен аванс- 16:6. Нападението на отбора и играта в отбрана се получаваха, което създаде сериозни проблеми на тима от Плевен. В края на частта за кратко гостите свалиха своето изоставане на 7 пункта, но старозагорци отново вдигнаха оборотите и затвориха първите 10 минути с аванс от 28:15.

Картината през втората част се промени значително. В началните минути разликата между двата тима се задържа около 10-12 точки, но още преди преполовяването на времето беройци влязоха в дупка, при която така и не можеха да намерят целта. По-добрата игра в защита задържа плевенчани за известно време, но все пак гостите съумяха да се приближат максимално до домакините – 32:31. След кратко прекъсване Берое отново намери себе си и заигра изключително успешно в нападение. Точките започнаха да се редят. Бишъп, Симеон Илиев, Роуз и Ники Стоянов отново върнаха убедителната преднина за „зелените“. 47:36 на полувремето.

След почивката Ваклинов и Фейджин бяха точни за домакините, вдигайки преднината до 51:36. С две успешни атаки обаче Спартак показа, че не се е отказал да преследва нещо повече в мача. Страхотна тройка на Гавин взриви пейката на домакините. Попадението на американеца постави серия от поредица успешни стрелби от зоната на трите точки. За кратко беройци вдигнаха своята преднина на над 20 точки, което напълно уби всякаква интрига в срещата. За убедителния аванс допринесе и фактът, че гостите просто не можеха да вкарат. Така с 23:12 в третата четвърт и 70:48 „зелените“ очакваха заключителните минути.

Те започнаха с нова тройка, този път на Брейду Роуз. Фейджин с хубав пробив намери оставения непокрит Ники Стоянов, който с прецизна стрелба увеличи на 75:50. В следващите минути обаче организацията на отбора падна и това даде възможност на Спартак да върне няколко точки от изоставането си. Любо Минчев реагира мигновено с прекъсване. Берое обаче не успя да намери играта си от предната част. Гостите от своя страна направиха максималното, сваляйки разликата на 15 точки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32