Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" падна тежко от "Лудогорец"

"Берое" допусна тежко поражение при домакинството си на шампиона "Лудогорец". Старозагорци имаха своите добри моменти в срещата, но отстъпиха с разгромното 1:4. Единственото попадение за заралии вкара Иван Минчев.

Димитър Димитров се върна към схемата с четирима в отбрана. Пред стража Генадий Ганев застана карето в състав Стив Фуртадо, Теди Мезаг, Георги Ангелов и Крум Стоянов, в средата на терена действаха Александър Цветков и Иван Минчев, пред тях Гаюс Макута, по крилата Ибрахима Конте и Кийлън Лебон, а на върха на атаката бе Алиун Фал. Легендата Мартин Камбуров остана на пейката.

Мачът започна трагично за беройци. Още в третата минута Клаудиу Кешерю бе изведен за отбраната на домакините и технично прехвърли Ганев за 0:1.


Натискът на разградчани продължи, като в осмата минута Кирил Десподов нацели напречната греда от пряк свободен удар. Старозагорци постепенно се окопитиха и погледнаха по-смело към противниковата врата, но липсваха ударите към вратата, пазена от Пламен Илиев. Най-добрата ситуация за изравнително попадение дойде в 17-та минута, когато Макута пусна успореден на голлинията пас в малкото наказателно поле, но Алиун Фал не успя да засече топката. 


В самия край на полувремето беройци пропуснаха златен шанс да изравнят. Стив Фуртадо бе изведен на скорост от Александър Цветков отдясно в пеналта, върна към точката на дузпата към Макута, който бе на празна врата, но уцели изключително нескопосано топката и опропасти прекрасна възможност за "Берое".

Второто полувремето започна с много силен натиск на "Берое". На няколко пъти Кийлън Лебон развинти сериозно отбраната на гостите. В 52-та минута беройци получиха право да изпълнят пряк свободен удар леко отляво от вратата на Ганев. Зад топката застана Иван Минчев и със страхотен шут в горния ляв ъгъл изравни резултата. Малко след това Лебон отново навърза бранителите на "Лудогорец" и бе съборен в наказателното поле, но съдията Георги Давидов не отсъди дузпа. И точно когато "зелено-белите" бяха на крачка от пълен обрат в срещата, беройската защита проспа дълго подаване към току-що влезлия на терена Елвис Ману, който който преодоля излезлия да го пресрещне Генадий Ганев - 1:2.

След попадението Димитър Димитров направи 3 промени. Изненадващо терена напусна най-добрият в днешната среща за старозагорци Лебон, който бе заменен от Еривалдо. Александър Цветков и Ибрахима Конте също напуснаха терена, а на тяхно място в игра се появиха Мартин Камбуров и Октавио. Промените обаче не дадоха никакъв резултат. Нападенията на "Берое" секнаха, а това даде възможност на гостите за нещо повече. Разградчани се възползваха от поредно нерабирателство в отбраната на "зелените". Ману бе изведен отново сам срещу вратаря и отново не сгреши правейки резултата 3:1 в полза на "Лудогорец" 8 минути преди края на редовното време.

В игра за беройци се появи Димо Бакалов на мястото на Фал. Опитите на домакините да променят случващото се на терена се изчерпа с един лек удар на Макута с глава. От другата страна обаче Кирил Десподов прониза вратата на "Берое" за четвърти път в 88-та минута, оформяйки крайното 1:4.

С тази загуба "Берое" остава с 32 точки на пета позиция в класирането. В петък, 12 март, от 19:15 ч. беройци гостуват в Пловдив на "Локомотив".

"Берое" - "Лудогорец" 1:4 Иван Минчев 52 мин.; Клаудиу Кешерю 3 мин., Елвис Ману 62 мин., Елвис Ману 82 мин., Кирил Десподов 89 мин.

"Берое": Генадий Ганев, Стив Фуртадо - 79 мин. жълт картон, Теди Мезаг, Георги Ангелов - капитан, Крум Стоянов, Александър Цветков( 64 мин. - Мартин Камбуров), Иван Минчев - 6 мин. жълт картон, Ибрахима Конте( 64 мин. - Еривалдо), Гаюс Макута, Кийлън Лебон( 64 мин. - Октавио - 74 мин. жълт картон), Алиун Фал( 86 мин. - Димо Бакалов); старши треньор: Димитър Димитров

"Лудогорец": Пламен Илиев, Сисиньо - 71 мин. жълт картон, Жосуе Са, Оливие Вердон, Джордан Икоко, Абел Анисе( 60 мин. - Елвис Ману), Алекс Сантана, Бернард Текпетей( 58 мин. - Доминик Янков), Каули Оливейра( 80 мин. - Вандерсон), Кирил Десподов, Клаудиу Кешерю - капитан( 67 мин. - Пиеро Сотириу); старши треньор: Валдас Дамбраускас

Главен съдия: Георги Давидов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 1:0 победи

В старозагорската спортна зала „Общинска“ бе играна първата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ прие „Монтана 2003“ и спечели с 87:72 точки. Двубоят бе много интересен и премина на високи..

публикувано на 18.04.24 в 21:44

Атанас Апостолов: Заслужено победихме в Нова Загора

"Изиграхме добър мач като гости в Нова Загора. Смятам, че заслужено победихме с 2:1. Още в самото начало поведохме в резултата, след това удвоихме преднината си около 20-та минута. Домакините върнаха един гол в нашата врата в края на първата част...

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Живко Желев: Загубихме след наши грешки в Пловдив, разликата за съжаление вече е немалка

"Твърде лесно допуснахме две попадения още в началото на мача ни в Пловдив срещу местния "Спартак". Върнахме един гол, а имахме и лек натиск в края на срещата и поне в два случая имаше доста странни съдийски отсъждания в наша вреда. Но срещата е..

публикувано на 18.04.24 в 13:18

Днес БК "Берое" излиза в първа финална среща срещу "Монтана 2003"

"Днес излизаме в първа финална среща от срещу тима на "Монтана 2003". Срещата е от 18.30 часа в Общинска зала (екс ДЗУ/. Отборите са равностойни, но се надявам с фактора домакинство да победим. Освен това смятам, че интереса към мача е голям и ще..

публикувано на 18.04.24 в 12:54

Турнир „Стоян Пенчев“ предстои в Стара Загора

От утре до неделя в Стара Загора ще бъде проведен традиционния турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“. В спортна зала „Общинска“ и на стрелбище „Лозенец“ ще бъде надпреварата с малокалибрено и пневматично оръжие за момичета и момчета и юноши и..

публикувано на 18.04.24 в 10:46

Възобновяват класическата борба в Стара Загора

В Стара Загора е създаден нов клуб по борба. Той ще се нарича СКБ „Берое класически стил“. Президент е Милен Манов. Треньор е утвърден състезател като Николай Николов, който преди време направи кариера и в ММА. Помощник треньори са Деян Аврамов и..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

Стара Загора – Лекоатлетическа столица на България през 2024г.

Тази неделя, 21 април, в Стара Загора за втора година ще се проведе маратонът "Берое 5К". Стотици участници ще бягат по улиците на града на дистанция от 5 километра. Трасето стартира от обновеният парк Артилерийски в 11ч.. В маратона ще се включат и..

публикувано на 17.04.24 в 15:52

Каратисти подготвят пореден турнир „Верея“

На 27 април в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще бъде поредното издание на традиционния турнир по киокушин карате „Верея“. Надпреварата ще бъде за възрасти юноши и девойки младша и старша, както и за мъже и жени. Както всяка година входът..

публикувано на 17.04.24 в 14:02

Млади тежкоатлети мериха сили в турнир

В Стара Загора бе проведен традиционния турнир „Павел Костов“. Надпреварата за възрасти момичета и момчета и кадети и кадетки. Участваха 80 възпитаници на клубове по вдигане на тежести от Стара Загора, Хасково, Сливен и др. Класирането бе формирано..

публикувано на 16.04.24 в 09:07

Пет медала извоюваха кадети и кадетки от „Берое“

В Бургас бе проведен Държавният лично-отборен шампионат по борба за кадети и кадетки. „Кадетките ни се представиха на добро ниво“, съобщи за радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор в старозагорския клуб по борба „Берое“. Нейната възпитаничка и..

публикувано на 15.04.24 в 14:06