Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снеговалеж и намалена видимост до 150 метра на прохода Република тази сутрин

Сняг вали тази сутрин на проходите Шипка и Република. Пътните настилки са  заснежени и обработени. Заради снегонавявания ограничена до 150 метра е видимостта на прохода Република, информира Иван Иванов, дежурен в Областно пътно управление - Стара Загора.

На автомагистрала "Тракия" пътните настилки са мокри заради превалявания от дъжд, а на АМ "Марица" пътните настилки са сухи. Облачно е времето там. В цялата област видимостта е добра, а движението е без ограничения. Температурите рано сутринта са между -3 и +6 градуса.


Още от категорията

Община Стара Загора

Няма недостиг на места за четиригодишните в детските градини в Стара Загора

В община Стара Загора няма недостиг на места в детските заведения и няма да има проблем с въвеждането на наредбата за задължителното предучилищно образование на четиригодишните, коментира ресорният зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова. На..

публикувано на 22.06.21 в 11:30

Пътна полиция Стара Загора с допълнителни патрули за контрол на трафика през Ракитница

Интензивен остава трафикът през старозагорското село Ракитница. Пътят през населеното място е обходен за заобикаляне на затворения за ремонт 23 километров участък на АМ „Тракия“. Ежедневно патрули на „Пътна полиция“ осъществяват контрол на движението...

публикувано на 22.06.21 в 10:06

Лекари и медицински сестри излизат на протест в Ямбол

Лекари и медицински сестри от държавната болница в Ямбол излизат днес  на протест в подкрепа на досегашния директор на лечебното заведение. Д-р Димитър Рунков е участвал в конкурсите, обявени от здравното министерство, но и в двата конкурса няма избран..

публикувано на 22.06.21 в 06:19
Автомагистрала Тракия - връзката за магистрала „Марица“ и пътен възел „Чирпан“, март 2021 г.

Ремонтът на магистрала "Тракия" край Стара Загора продължава и през юли

Ремонтните дейности по магистрала „Тракия“ между 184-ти и 208-ми км в района на Стара Загора ще бъдат удължени до края на юли. Остава и временната организация на движението по обходния маршрут през околовръстния път на Стара Загора. Ремонтът..

обновено на 22.06.21 в 05:05

Здравни експерти обсъждат ваксинацията срещу Covid-19 у нас

Здравни експерти ще обсъдят в Министерството на здравеопазването ваксинацията срещу Covid-19. Ще присъстват заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, общопрактикуващи..

публикувано на 22.06.21 в 08:30
Линейка пред МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Търсят причината за смъртта на момиче, починало в болница в Сливен

Момиче на 15 години е починало в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен след няколкодневно лечение в детско отделение. Това съобщиха родителите на детето, които днес очакваха да им бъдат оповестени причините за смъртта. Днес в болницата заседава лекарска..

публикувано на 21.06.21 в 17:03
Строителство скейт парк, Стара Загора

Защо се бави строителството на скейтпарка, питат отново съветници в Стара Загора

Общинските съветници от БСП Валентина Бонева и Климент Пенчев внасят поредно питане до кмета на Община Стара Загора, за изграждането на скейтплощадката в парк „Артилерийски“ в областния град. Двамата са направили инспекция на обекта, чието..

публикувано на 21.06.21 в 16:48

Няма опасност от преливане на язовири и реки в област Стара Загора

Без опасност от преливане на язовири и водни обекти в Старозагорско . Въпреки обилните дъждове, паднали над страната през последните две седмици, от областна управа увериха, че обстановката с водните обекти в региона остава нормална. За разлика от..

публикувано на 21.06.21 в 16:45

Стартират безплатни правни консултации за хора от уязвимите социални групи

Заместник-министрите на правосъдието Мария Павлова и  Иван Демерджиев, председателят на Националното бюро за правна помощ (НБПП) Наталия Илиева и представител на Омбудсмана на България Диана Ковачева ще се срещнат с хора от уязвими социални..

публикувано на 21.06.21 в 16:42

Специалисти от АГ болница "Майчин дом" с прегледи в Димитровград

Кметът на община Димитровград Иво Димов подписа днес Договор за сътрудничество и съвместна дейност в областта на здравеопазването, чрез извършване прегледи за майчино и детско здраве и за онкологичен скрининг със Специализирана болница за активно..

публикувано на 21.06.21 в 16:36