Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздиран от проблеми "Берое" загуби при гостуването си на "Балкан"

В дербито на 21 кръг на НБЛ "Берое" претърпя поражение при гостуването си на шампионите от Балкан със 106:84 . Старозагорци бяха през двамата си национали Николай Стоянов и Станислав Ваклинов и новото попълнение Кей Джей Фейджин. След равностойната първа част домакините от Балкан се възползваха максимално от късата ротация и умора в редиците на "Берое" след почивката и спечелиха. 

Симеон Илиев, Джими Гавин, Брейди Роуз, Рейнс и Павел Маринов стартираха за "Берое" в Арена "Ботевград". Двата отбора се "захапаха" още от началния сигнал. Размяна на попадения и обрати в резултата белязаха първите няколко минути. В тях Рейнс, Гавин и Роуз изведоха старозагорци напред с 8:7 при изиграни почти 4 минути. Домакините намериха на два пъти целта и поведоха с 12:8. Нови попадения и за двете страни оформиха най-големия аванс за ботевградчани през първата половина на срещата - 18:13. Беройци реагираха със заключителни минути, в които вдигнаха агресията в отбрана, докато в предни позиции повишиха успеваемостта. В резултат на това гостите първо изравниха, а след две тройки на Гавин и Симеон Илиев взеха частта с 22:23.

Прекрасно начало за Берое във втората четвърт. Момчетата в зелен0-бяло отвориха серия от 11 попадения срещу само две допуснати точки в първите три минути на частта. Това донесе на старозагорци аванс от цели 10 точки при резултат 24:34. За жалост, само в рамките на минута Балкан върна 9 точки от пасива си след 3 последователни тройки. "Берое" успя да блокира няколко нападения на домакините и съумя да излезе 5 точки напред. След още две минути обаче ботевградчани се добраха до равенството - 44:44. До края домакините дори излязоха напред в резултата, но Павел Маринов от наказателната линия бе точен на два пъти и изведе своя тим напред на почивката - 47:48. 

Третата част се превърна в истинска катастрофа за "Берое". "Балкан" обърна резултата в самото началото на третата четвърт. Домакините излязоха напред с 3 точки, които обаче Брейди Роуз елиминира с хубава тройка. Ботевградчани отново отбелязаха, но Симеон Илиев с нова тройка изведе старозагорци напред с една точка - 54:53. При този резултат дойде и серия от 7 поредни точки за домакините, които ги изстреля напред с 6 пункта аванс. Джими Гавин съкрати изоставането на беройци наполовина с трета поредна тройка за гостите от началото на частта. Беройци обаче отново допуснаха своя противник да се откъсне минимално напред в резултата. Старозагорци продължиха да не успяват да развият част от своите нападения, но в тези минути точната стрелба от тройката държеше отбора до Балкан, който доминираше в играта. Три минути преди края на частта тимът от Ботевград отвори и най-големия аванс в срещата, повеждайки с 11 точки - 68:57. Берое не успя да отговори на по-организираната игра на домакините и се отдалечи още повече в резултата до края на частта, която завърши при 29:14 за Балка, които водеха със 76:64. 

Първите минути на последната част дадоха надежди, че Берое може да обърне развоя на мача. Старозагорци намалиха пасива си до 10 точки. След две грешки на беройци домакините обаче върнаха своята преднина на 14 пункта. До края "Берое" просто рухна и загуби със 106:84.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Млади тежкоатлети мериха сили в турнир

В Стара Загора бе проведен традиционния турнир „Павел Костов“. Надпреварата за възрасти момичета и момчета и кадети и кадетки. Участваха 80 възпитаници на клубове по вдигане на тежести от Стара Загора, Хасково, Сливен и др. Класирането бе формирано..

публикувано на 16.04.24 в 09:07

Пет медала извоюваха кадети и кадетки от „Берое“

В Бургас бе проведен Държавният лично-отборен шампионат по борба за кадети и кадетки. „Кадетките ни се представиха на добро ниво“, съобщи за радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор в старозагорския клуб по борба „Берое“. Нейната възпитаничка и..

публикувано на 15.04.24 в 14:06

Старозагорските бадминтонисти с доминация на Държавното първенство

"Стара Загора бе домакин на Държавното първенство по бадминтон до 17 години за момчета и момичета от петък до неделя. Силно се представиха бадминтонистите от Града на липите. При момчетата Теодор Митев стана първи, а Боян Боев е трети . При девойките..

публикувано на 15.04.24 в 10:53

Живко Желев: Предстои ни важна битка в сряда срещу "Спартак" Пловдив

"Победихме трудно тима на "Асеновец" с 1:0. Още в началото на срещата пропуснахме добри възможности, също и дузпа, но реализирахме в края на първата част. Второто полувреме имаше моменти на леко напрежение, но е важна победата и трите точки. Сега..

публикувано на 15.04.24 в 09:31

Георги Кирилов: Получи се хубав и много резултатен двубой

"Получи се интересен и оспорван двубой на стадион "Трейс Арена". Влязохме твърде слабо в срещата и до 20-та минута губехме с 0:3. Постепенно влязохме в ритъм и до почивката върнахме два гола във вратата на "Верея" за 2:3. Втората част продължи да..

публикувано на 15.04.24 в 08:18

"Берое" и "Локо" Пловдив поделиха точките в интересен мач

"Берое" не успя да победи като домакин пловдивския "Локомотив" в среща от предпоследния кръг от редовния сезон във футболното първенство. Двата отбора изиграха интересен мач в неделната вечер под "Аязмото" и завършиха при резултат 2:2. През първото..

публикувано на 14.04.24 в 21:47

Атанас Апостолов: Получи се добър мач за нас с много попадения

"Направихме силен мач и победихме "Левски" Карлово с 5:1. Определено този мач има по-различен заряд, защото е нещо като регионално дерби. Имаше известно напрежение в нашия тим, но се справихме. Гостите получиха два червени картона, ние един. Мачът..

публикувано на 14.04.24 в 14:46

Мирослав Миндев: Смятам, че надиграхме напълно като гости "Карнобат"

"Постигнахме убедителна победа като гости в Карнобат с 5:1. Напълно превъзхождахме тима на домакините и имахме още доста възможности, които пропуснахме. Доволен съм от моите играчи. Надявам се да запазим това високо ниво и в следващия ни мач в..

публикувано на 14.04.24 в 13:04

Георги Каменов: Бяхме надиграни от втория тим на "Ботев" Пловдив

"Загубихме гостуването на втория тим на "Ботев" Пловдив с 0:4. Още първото полувреме домакините ни водеха с три гола и на практика мача за нас беше приключил. Като цяло ни надиграха във всяко отношение и не успяхме изобщо да се противопоставим на..

публикувано на 14.04.24 в 12:45

Даниел Петров: Изиграхме най-силния си мач през пролетта

"Благодаря на моите футболисти за добрата игра и хубав победа. В Чирпан традиционно се играе трудно и ние през последните години имахме недобри резултати там. Сега стигнахме до отлична победа с 3:1, като това определено това бе най-силния ни мач..

публикувано на 14.04.24 в 11:57