Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Хасково представиха новозакупените тролейбуси

Автопаркът на "Тролейбусен транспорт" ЕООД в Хасково бе попълнен с пет нови изцяло рециклирани коли. 

Тролейбусите тръгват от утре по двете маршрутни линии в Хасково. Ръководството на общината и на дружеството представи днес с пробно пътуване новите придобивки на обществения превозвач.

Стойността на тролейбусите с марка "Шкода" е 150 000 лева за петте коли, уточни управителят на "Тролейбусен транспорт" Албен Манджуков. По негови думи цената на билета за еднократно пътуване остава 80 стотинки, вероятно е да бъде осъвременено разписанието. Две от колите са хибридни и с дизелов двигател, което ще позволи удължаване на маршрута на линия 308 в Източната индустриална зона, добави той.
Отне ни 3 месеца от вземането на решение в Общинския съвет до доставката на превозните средства. С тях общественият транспорт в града ни ще стане по-добър и по-чист, каза кметът Станислав Дечев.
Новите превозни средства имат и платформи за инвалиди и дисплеи за следене на маршрута и следващата спирка. Предстои от месец май да бъде качен и софтуер за гласово съобщаване на тези данни.

Още от категорията

д-р Неделчо Тотев

Д-р Неделчо Тотев: Спирането на добавките за лечение на ковид към заплатите на лекарите ще задълбочи кадровата криза

Страха от коронавируса се преодолява трудно, въпреки прекратяването на приема на пациенти с ковид-инфекция и поради тази причина останалите пациенти изчакват и идват доста усложнени, съобщи за Радио Стара Загора д-р Неделчо Тотев, директор на..

публикувано на 17.06.21 в 10:49

Слаб интерес към имунизация срещу коронавирус в община Тунджа

Кампания за ползите от ваксинацията започна в 44-те села на община Тунджа. Над 60 на сто от населението е в рисковата зона, но интересът към имунизацията е слаб.  Мобилни екипи от РЗИ –Ямбол втори месец са в готовност да организират..

публикувано на 17.06.21 в 09:12

Продължава протестът на жителите на Обручище заради лошите пътища

За втори пореден ден жители на гълъбовското село Обручище излязоха на протест с искане за ремонт на пътя от Гълъбово до с.Мъдрец. В 6 часа те отново блокираха движението по отсечката в района на здравната служба в селото. От Агенция „Пътна..

публикувано на 17.06.21 в 06:43

95 са новите случаи на коронавирус, 3 са за област Стара Загора

95 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 12 171 теста. Положителни са под 1 процент от взетите проби, показват данните в Единния информационен портал.  Пациентите с коронавирус в болница вече са под 2000 души - 1954. От тях в интензивни..

публикувано на 17.06.21 в 05:18

Започнаха празничните събития от програмата за Деня на Ямбол

Културните събития от програмата, посветена на Деня на Ямбол – Свети Дух, започнаха! На 15 юни, вторник, от 18:00 часа беше открита фотографската експозиция „Ида от древността, отивам в бъдещето /Градът на Диана през XIX и XX век/“, организирана..

публикувано на 16.06.21 в 19:21

Временно се преустановява платеното паркиране за леки автомобили на паркинга на парк „Артилерийски“

Във връзка със стартиралите дейности по проект за ремонт и разширение на ул. „Капитан Петко Войвода“ в Стара Загора и въведената временна организация на движение по ул. „Одринска епопея“, където се забранява престоят и паркирането на автомобили с цел..

публикувано на 16.06.21 в 19:16

Министър и музейни експерти обсъдиха проблеми в сектора на културата

Ниските заплати на музейните работници и липсата на подготвени кадри са били във фокуса на разговорите между служебния министър на културата Велислав Минеков и представители на музеи от страната. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора директорът на..

публикувано на 16.06.21 в 16:42

Листни въшки са причина за по-слабия цъфтеж на липите в Стара Загора

Листни въшки са причина за по-слабия цъфтеж на липите тази година в Стара Загора. Те се хранят върху листата и в резултат на това отделят неусвоените въглехидрати под формата на така наречената медена роса, която придава лепкавото покритие на листата...

публикувано на 16.06.21 в 15:34

Болниците в Казанлък и Чирпан спират прием на пациенти с ковид

От днес общинската болница в Казанлък спира да приема пациенти с ковид инфекция, съгласно заповед на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора, съобщи управителят д-р Кети Маналова. Пациентите ще бъдат пренасочвани към УМБАЛ „проф. д-р Стоян..

публикувано на 16.06.21 в 15:08
Град Стара Загора

В Стара Загора подменят безплатно отоплителните уреди на близо 1000 домакинства

967 старозагорски домакинства ще получат безплатно модерни отоплителни уреди, които трябва да заменят използваните до момента на дърва и въглища. Това предвижда третата фаза на изпълнение на проекта „Българските общини работят заедно за подобряване..

публикувано на 16.06.21 в 15:00