Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 150 метра е ограничена видимостта на Прохода на Републиката заради мъгла

Снимка: БГНЕС

Слаб снеговалеж и облачно време през прохода Шипка. Температурата тази сутрин е -5  градуса. Пътната настилка е заснежена и обработена, а движението се осъществява без ограничения. 

Сняг вали и на Прохода на Републиката. Там видимостта е намалена до 150 метра заради мъгла.  Частично заснежени и обработени са пътните настилки.. Движението е без ограничения.  Пътните настилки на двете автомагистрали в Старозагорска област "Тракия" и "Марица" са мокри , посочи дежурният в Областно пътно управление Стара Загора  Денчо Денев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Районен съд - Хасково встъпиха в длъжност двама нови съдии

Двама нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд – Хасково, съобщиха от Съдебната палата. Минчо Димитров и Стелла Моллова-Хранов положиха клетва и подписаха клетвен лист на общо събрание пред изпълняващия функциите председател на Окръжен съд –..

публикувано на 10.07.24 в 14:51

Спортна площадка за волейбол и баскетбол ще се изгради в училището в Гурково

С нова спортна инфраструктура ще се сдобие Средно училище „Христо Смирненски". Общината спечели проект за обновяване на спортната площадка, на която учениците ще могат да играят два вида спорт, информират от общинската администрация. „Предвижда се нова..

публикувано на 10.07.24 в 14:36

Маскиран мъж разбива с чук камери в димитровградския парк "Марица"

Маскиран мъж е разбил с чук три камери за видеонаблюдение в парка "Марица" в Димитровград пред миналата нощ. Кметът на града Иво Димов сподели в социалните мрежи снимка на извършителя и видеозаписи от трите счупени камери, на които се вижда как мъжът..

публикувано на 10.07.24 в 14:30

Старозагорският куклен театър отново е партньор на рок фестивала край село Могилово

„И тази година ще вземем участие в дневната програма за деца на Midalidare Rock In The Wine Valley, който ще се проведе от 12 до 14 юли“, съобщиха от Държавен куклен театър Стара Загора. Предварителна резервация се изисква само за ателиетата на..

публикувано на 10.07.24 в 12:48

Завършиха ремонтите на още две църкви в Павелбанско

Православният храм “Свети Димитър” в павелбанското село Турия вече е с нов облик след извършен ремонт на покрива и обновяване на фасадата, информират от общинския пресцентър. Пребоядисан е купола на църквата, освежена е и фасадата на камбанарията, а..

публикувано на 10.07.24 в 11:54
Проф. Георги Рачев

Жегите ще продължат поне още 10 дни, очакват ни и горещи нощи

Горещините, които изпитваме в момента, ще продължат поне до началото на третата десетдневка на юли. А в средата на следващата седмица се очакват и т.нар. екваториални нощи, когато минималните температури няма да паднат под 25 градуса. Това каза по..

публикувано на 10.07.24 в 11:33

Завишени стойности на серен диоксид са отчетени в Димитровград

Завишени стойности на серен диоксид са отчетени в Димитровград, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково (РИОСВ). Те са били установени от Автоматична измервателна станция "Раковски" в града.  След постъпил сигнал за..

публикувано на 10.07.24 в 11:06

От Спешна помощ призоваха за отговорно поведение в горещините

През последните 24 часа петима души са постъпили в Спешна помощ в Стара Загора с инсулт, двама - с предсърдно мъждене, а трима - с топлинни удари, вследствие на високите температури през последните дни, съобщи за Радио Стара Загора д-р Георги Захариев..

публикувано на 10.07.24 в 10:18

Започна събарянето на незаконни постройки в Стара Загора

Два багера се включиха в започналото тази сутрин отстраняване на незаконни къщи и селскостопански постройки по поречието на река Бедечка в близост до Промишлената зона на Стара Загора. Общо 36 сгради предстои да бъдат премахнати. Акцията на Община Стара..

публикувано на 10.07.24 в 09:48

И днес ще е горещо

Днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали и прегърми.  Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от..

публикувано на 10.07.24 в 08:10