Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отделиха средства за ремонт на рентгена в Павел баня

Снимка: БГНЕС

На последното си заседание общинският съвет в Павел баня одобри предложението на кмета Иса Бесоолу да бъдат отделени средства от бюджета за ремонт на единствения рентген в града. Парите трябва да бъдат прехвърлени от „Културния календар”, които не се състояха, заради пандемичната обстановка в страната.

Собствеността рентгеновият апарат е 50% общинска, другата половина е на Специализираната болница за рехабилитация (СБР). За ремонта ще бъдат отпуснати 3 хиляди лева, обясни кметът на Павел баня Иса Бесоолу. Той е разговарял с управителя на лечебното заведение, който е поел ангажимент да осигури останалата сума за ремонта. Към този момент рентгенът обслужва между 35 и 40 души от подбалканската община.

На последното заседание на общинския съвет кметът на Павел баня отчете, че бюджетът на Общината е ощетен с близо 300 хил. лв. за периода на предходния кметски мандат. Това стана ясно след като на предишното си заседание в края на м. февруари Общинския съвет поиска от местната общинска администрация да изготви финансов отчет. 

Сред отчетените загуби са натрупани лихви за периода 2015 – 2019 г. в размер на 46 410 лв. за саниране на блок в с. Горно Сахране. Обща загуба в размер на 165 300 лв. за нецелесъобразно разпореждане с общинска собственост и в частност хижа „Русалка”. Тук пропуснатите ползи за общината са в размер на още 54 000 лв. По сключен договор за обществен превоз на пътници и задължения към превозвачи по фактури в размер на 70 000 лв., след съдебна битка, която губи, Община Павел баня трябва да заплати сумата от 110 594 лв. или по това перо общинската хазна е ощетена с 40 594 лв., обясни кметът Бесоолу. 

Той отчете, че за първи път от половин век в общинския бюджет на Павел баня общинският плаж ще носи приходи. Комплексът с басейн, сграда и прилежащия терен след дълга съдебна сага от тази година е отдаден под наем след търг. 

"Наемателят на Плажния комплекс ще внесе в общинския бюджет 47 532 лв. годишен наем за ползване на обекта. „Надявам се през това лято той да отвори врати за плажуващите жители на нашата община и гости на града”, заяви кметът на Павел баня Иса Бесоолу.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Градоносен облак над Стара Загора

18 км облак е причина за щетите от градушката в Сливенско

Градоносен облак с дължина 18 километра и височина над 10 километра е причинил щетите по земеделските площи в няколко села в Сливенско и град Шивачево вчера следобед. На всеки 30 секунди са изстрелвани противоградни ракети по облака, като само в..

публикувано на 26.04.24 в 17:30

Близо 1100 ракети са изстреляни при вчерашните градушки

В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, чиито площи пострадаха от вчерашната градушка в Южна България. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов по време на среща със земеделски производители в..

публикувано на 26.04.24 в 17:08

Дискусия за еврото и професиите на бъдещето се проведе в Стара Загора

„Бизнесът – готов за еврото“ и „Професиите на бъдещето“ бяха темите на провелата се днес в Тракийския университет работна среща с участието на икономиста Левон Хампарцумян и бившия представител на ЕК в София и Загреб Огнян Златев. Организатор на..

публикувано на 26.04.24 в 16:13
Хасково

"Възраждане" - Хасково искат оставката на председателя на РИК

„Възраждане“ – Хасково са първата политическа сила, обвила листатата си за предстоящите парламентарни и общински избори. Водач в листата за народни представители ще бъде Георги Георгиев, който и в момента е депутат. От „Възраждане“ заявиха, че..

публикувано на 26.04.24 в 15:59
УМБАЛ

В Университетската болница в Стара Загора ще правят PCR тестове за коклюш

От понеделник лабораторията в Университетската болница в Стара Загора ще прави PCR тестове за коклюш, информира директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната и областта и..

публикувано на 26.04.24 в 15:53

Живко Тодоров: Марица-изток е кауза на всички нас

Синдикални лидери от КТ "Подкрепа" в "Мини Марица-изток " и кметът на Стара Загора Живко Тодоров дадоха съвместна пресконференция, за да запознаят местната общественост с постигнатото в София вчера. Накратко хронологията - от протеста на миньори и..

публикувано на 26.04.24 в 15:08

„Изворът да не пресъхва - Цветница 2024" ще се проведе в неделя

Традиционното издание на издание на Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва - Цветница 2024" ще се проведе на самия празник. Тази година той е на 29 април (неделя) . Юбилейното 20 издание ще се състои на сцената в парк "Артилерийски" от..

публикувано на 26.04.24 в 14:40
Снимка: община Мъглиж

С богата програма Мъглиж ще отбележи своя празник

С богата и разнообразна празнична програма и тази година Мъглиж ще отбележи по традиция своя празник на Цветница. Празненствата ще започнат още на в събота на Лазаровден.  В събота сутринта , лазарки ще обиколят къщите на Мъглиж, за да пеят за..

публикувано на 26.04.24 в 14:15

Поправят стари вещи на чаша кафе в Стара Загора

Среща под мотото "Поправи с приятели"  ще се проведе на 27 април  (събота) в Стара Загора. Целта на събитието е старозагорци да занесат стари свои уреди или вещи, които майстори на място да поправят в приятна обстановка и на чаша кафе. „Срещата е..

публикувано на 26.04.24 в 14:00

Описват щетите от градушката в Чирпанско

В община Чирпан продължава огледът и описването на щетите от вчерашната градушка, която на места достигна големината на орех. Засегнати са хиляди декари земеделски площи със зърнени култури и овощни насаждения. Зетьово е едно от най-пострадалите..

публикувано на 26.04.24 в 13:35