Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зелени Балкани с 2 викторини за ученици от различна възраст

Природозащитната организация Зелени Балкани традиционно организира викторина за ученици с фокус, защитените животински видове и техните местообитания.
До 14 април от Зелени Балкани приемат заявки за участие в две викторини.

Ученици от 8-ми и 9-ти клас от цялата страна могат да се включат във викторината за Натура 2000, прилепи и китоподобни. Подготвена е онлайн презентация на 12 април от 18 ч. чрез платформата в Зуум, където може да се включи всеки желаещ и да се задават и въпроси. Повече информация за тази викторина може да научите тук:
https://greenbalkans.org/natura2000/newhorisons/bg/Natsionalna-Onlayn-viktorina-za-Natura-2000-prilepi-i-kitopodobni-za-8-mi-i-9-ti-klas-ot-tsyalata-strana.p1749

Ученици от 5-ти и 6-ти клас от териториите на дейност на проект "Светло бъдеще за черния лешояд", могат да се включат във викторината за лешоядите. Това са училищата в общините: Община Сливен, Община Котел, Община Враца, Община Кресна, Община Благоевград, Община Струмяни, Община Симитли, Община Петрич, Община Сандански, Община Кърджали, Община Момчилград, Община Черноочене, Община Ардино,  Община Джебел, Община Кирково, Община Крумовград, Община Ивайловград, Община Маджарово, Община Стамболово, Община Любимец. Подготвена е онлайн презентация на 13 април от 18 ч чрез платформата Зуум, където може да се включи всеки желаещ и да се задават и въпроси. Повече информация за тази викторина може да научите тук:
https://greenbalkans.org/VulturesBack/bg/Onlayn-viktorina-za-leshoyadite-nasochena-kym-5-ti-i-6-ti-klas-ot-proektnite-teritorii.p6376

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

РЗИ – Стара Загора извършва засилен контрол на басейните в областта

Директорът на РЗИ – Стара Загора д-р Недялка Кабаджова издаде заповед за извършване на засиленконтрол по спазване на здравните изисквания в обектите с обществено предназначение и проверки за готовността за ползване и обезопасяване на водните обекти..

публикувано на 22.07.24 в 17:00

Община Стара Загора припомня какви са насоките за поведение и действия при различни бедствия и опасности

На официалния сайт на Община Стара Загора са публикувани правилата за поведение и действия при различни бедствия и опасности -  https://www.starazagora.bg/bg/preventsiya-i-zashtita-pri-bedstviya . Това съобщават от общинския пресцентър и припомнят..

публикувано на 22.07.24 в 16:09

26 акта за административни нарушения за седмица в Стара Загора

Павилион, разположен на общински терен, който бил използван като търговски обект без необходимите разрешителни документи, е сред отбелязаните констатирани нарушения по наредби на Община Стара Загора. В справката за изминалата трета седмица на месец юли..

публикувано на 22.07.24 в 16:07

Влизат в сила новите правила за годишните технически прегледи на автомобили

От днес са в сила новите по-строги правила, касаещите пунктовете за годишните технически прегледи на автомобили. С тях се въвежда задължението всички уреди за измерване да бъдат свързани със системата на Изпълнителна агенция „Автомобилна..

публикувано на 22.07.24 в 16:06
Снимка: Христо Христов

До края на седмицата изплащат помощите на пострадалите от пожарите фермери

Животновъдите, които пострадаха при пожари в Хасковска област, ще получат помощ от държавата до края на седмицата. Това съобщи земеделският министър д-р Георги Тахов в Харманли, където се запозна на място   с пораженията от пожарите през последната..

публикувано на 22.07.24 в 15:43

В Николаево заработи център за приобщаване на ромите

От два месеца в община Николаево заработи Център за подкрепа на уязвими групи и нуждаещи се хора от ромския етнос. Дейността му е продължение на Проекта по Норвежката програма в подкрепа на хора и групи, които се борят с бедността, с насилието,..

публикувано на 22.07.24 в 15:09

Няма желаещи да броят бездомните кучета в Стара Загора

Продължава набирането на хора, чиято задача ще бъде да извършат преброяване на популацията на безстопанствените кучета във всички населени места в община Стара Загора. Тази дейност е планирана за периода септември-ноември 2024 г. Тъй като засега..

публикувано на 22.07.24 в 15:05

Все още не е събрана сумата за предаватели на двете лешоядчета, излюпени в Зоопарк Стара Загора

Белоглавото лешоядче, което тази пролет се излюпи в Зоопарк Стара Загора, продължава да се отглежда в адаптационната волиера по проект "Живот за брадатия лешояд" на Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“ в Природен парк "Сините камъни". Това..

публикувано на 22.07.24 в 15:03

Летните проверки на ОДБХ в Стара Загора не са констатирали нарушения

Системни проверки за спазване на нормативната база извършва Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора на сезонните обекти на открито. Към няма констатирани нарушения. Това обяви Неделчо Маринов от ОДБХ-Стара Загора. Той уточни,..

публикувано на 22.07.24 в 13:42
Снимка: ОДМВР - Стара Загора

За седмица четирима са хванати да шофират след употреба на алкохол по пътищата на област Стара Загора

За времето от 15.07.2024г. до 21.07.2024г. на територията на ОДМВР-Стара Загора в рамките на специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 2599 МПС и 4917 лица, съобщават от полицията.  Съставени са 829..

публикувано на 22.07.24 в 13:35