Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваксинационен кабинет отвори врати в община Чирпан

От вчера в община Чирпан работи ваксинационен кабинет за коронавирус, с които кабинетите за ваксинация в област Стара Загора стават общо 9. В момента се поставя ваксината на Астра Зенека, съобщи за Радио Стара Загора д-р Димитър Драгийски. Той допълни, че от местната Регионална здравна инспекция след време ще предоставят и други ваксини. Д-р Драгийски каза още, че преди поставянето на ваксината, на желаещите се извършва преглед, който включва измерване на кръвното и температурата и при установяване на някакво заболяване пациентът не се ваксинира. Работното време на единствения ваксинационен кабинет в Чирпан за момента е от 13.30 до 15.00 часа, с тенденция то да бъде удължено до 16.00 часа когато има повече ваксини. Засега интересът към ваксинация срещу коронавирус в Чирпан е слаб, въпреки увеличаването на случаите през последната седмица, което може би се дължи на вида ваксина, коментира д-р Драгийски. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Николов напусна парламентарната група на ДПС

Димитър Николов е поддал заявление за напускане на парламентарната група на ДПС, съобщи председателстващият заседанието на парламента Росица Кирова, предава БТА. Димитър Николов е народен представител от ямболския регион.  По-рано днес заявление за..

публикувано на 11.07.24 в 13:22

Мъж е подпалил по невнимание вилата си, приготвяйки зимнина с открит огън

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар във вила в местността „Моллова гора“ край град Сливен.  Сигналът е получен в 13,26 часа на 10 юли. В гасенето са се включили 2 екипа на пожарната.  Пострадали няма. Унищожени са..

публикувано на 11.07.24 в 11:38

Двойно повече пожари в Старозагорско в сравнение с миналия юли

Почти двойно повече пожари за първите 10 дни на юли отчитат от пожарната в Стара Загора в сравнение със същия период на миналата година.  От началото на месеца екипите на регионалната дирекция са реагирали на 172 произшествия срещу 95 за 2023 година,..

публикувано на 11.07.24 в 11:31

Електронните услуги на община Стара Загора вече са обединени в една обща страница на сайта

Всички електронни административни услуги на община Стара Загора вече са налични на една обща страница, съобщават от пресцентъра на администрацията.   Голям бутон на главната страница на сайта води потребителите към новия каталог. След електронна..

публикувано на 11.07.24 в 11:26

Фармацевтите в Стара Загора ще обсъдят споразумението с националната здравна каса

Събрание на собствениците на аптеки в Старозагорска област ще се проведе тази вечер от 20 часа в града, съобщи председателят на Регионалната фармацевтична колегия Ростислав Курдов. Поводът е споразумението между националната здравна каса и аптеките за..

публикувано на 11.07.24 в 11:20

Ива Радева: Доволна съм от свършеното като областен управител на Стара Загора

Единадесет месеца не са достатъчни, за да се водят дългосрочни политики, коментира в студиото на Радио Стара Загора доскорошният областен управител на Стара Загора Ива Радева. След 11-месечен мандат, с решение на Министерския съвет от 3-ти юли, тя бе..

публикувано на 11.07.24 в 11:01

Партията столетница няма друг път, освен обединение

След оставката на лидера Корнелия Нинова, курсът на БСП е към единение.Това каза в студиото на Радио Стара Загора тази сутрин областният лидер на БСП д-р Неделчо Маринов След избора на проф. Атанас Зафиров за изпълняващ функцията председател, процесите,..

публикувано на 11.07.24 в 10:01

Конфликтът между Доган и Пеевски обхвана първия ешелон на ДПС

Депутатът на ДПС от Стара Загора Халил Летифов и Станислав Анастасов от Хасково са сред петимата висши функционери, на които почетния председател на партията Ахмед Доган поиска оставките, заедно с тази на Делян Пеевски, в позиция до медиите,..

публикувано на 11.07.24 в 09:01

Доган поиска оставката на Пеевски

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова за оставките на председателя на движението Делян Пеевски, както и на четирима негови заместници. Сред тях са заместник-председателят и депутат от старозагорски регион Халил Летифов , както и друг..

публикувано на 10.07.24 в 20:54

Редица събития в Казанлък отбелязват годишнините от гибелта на Хаджи Димитър и рождението на Апостола

Община Казанлък организира редица събития, с които жителите и гостите на града ще почетат подвига и саможертвата на Хаджи Димитър и четата му и ще се преклонят пред светлия образ на Васил Левски. През целия месец юли ще може да се разгледа изложба..

публикувано на 10.07.24 в 18:19