Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нови услуги ще бъдат предложени на посетителите на популярната баня в село Ягода

Нови услуги ще бъдат предложени на посетителите на популярната баня в село Ягода. Това съобщи за Радио Стара Загора кметът на селото Димитър Димитров.  

„Банята ще продължи да действа като къпалня, но обмисляме и нови варианти“, каза още Димитър Димитров.

Припомняме, че първоначалните планове бяха банята да бъде отремонтирана с над 2 млн. лв. от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, но от МРРБ са осигурили само 225 000 лева. С тях е отремонтиран по спешност покрива и подпокривното пространство на сградата. Затова община Мъглиж е потърсила останалата част от сумата чрез фонд "Флаг" през миналата година. Общата стойност на проекта е 1,9 милиона лева обясни замeстник-кметът Рени Малева.  Ремонтните работи обхващат не само сградата, но и облагородяването на парка около нея.

"Очаква се до средата на лятото банята да бъде пусната в експлоатация", каза още Рени Малева.

Преди повече от 10 години използването й е преустановено, заради множество повреди по покрива и инсталациите. Със собствени средст община Мъглиж спира течовете от довеждащите тръбопроводи за минерална вода, които може да увредят основите на сградата.

Минералната вода в село Ягода е подходяща за лечение на неврологични, кожно-венерически заболявания, заболявания на периферната нервна система. Тя извира с температура 54 градуса. Не е подходяща за пиене, тъй като има високо съдържание на флуор.

"Всички следят отблизо реставрацията на комплекса и още щом бъде пуснат в експлоатация това много бързо ще се разчуе, но и рекламата ще бъде приоритет за нас, защото знаем, че за да има повече туристи е нужна и реклама. Ще се постараем да бъде промотиран по-най-добрия начин.", коментира още Рени Малева.Галерия

Още от категорията

ГЕРБ: Бойко Рашков е пряко отговорен за увеличения мигрантски поток в България през последния един месец

Натискът на границата се е увеличил над 12 пъти за последния месец а капацитетът на центъра за бежанци в Любимец е почти изцяло запълнен. Това стана ясно при посещението на народните представители от ГЕРБ/СДС Маноил Манев, Христо Гаджев и Александър..

публикувано на 27.07.21 в 16:57
Снимката е илюстративна

Поискан е вертолет от МО за овладяване на пожара край Твърдица

Военен вертолет на Министерството на отбраната за овладяване на пожара край Твърдица бе поискан от областния управител на Сливен Минчо Афузов и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението", съобщиха от областната администрация. Освен за техниката,..

обновено на 27.07.21 в 16:48

Децата на Димитровград ще правят макет на града си за неговия празник

От днес до 27-ми август децата и младите хора в Дмитровград ще могат да изработят макет на своя град с най-интересните и любими за всички димитровградчани места, паметници и забележителности. „Това ще бъде подаръкът им  към техните съграждани по повод..

публикувано на 27.07.21 в 16:33

Ремонтът на Зоопарка в Стара Загора на финалната права

До края на септември се очаква да приключи ремонтът по обновяването на Зоопарка в Стара Загора. Това заяви за Радио Стара Загора Цанка Ганева, ръководител на проекта и главен финансист на общината. Ремонтът на зоопарка започна през Октомври..

публикувано на 27.07.21 в 16:14

Две фирми искат концесия за минералната вода в Стефан Караджово

Две фирми - столична и варненска, са подали заявления за започване на инициатива за предоставяне на концесия за добив на минерална вода на два сондажа от находище „Стефан Караджово“, информират от Министерството на околната среда и водите в писма до..

публикувано на 27.07.21 в 15:24

Заличават животновъдни обекти в Медвен заради сигнали за безстопанствени животни

Животновъдни обекти в котленското село Медвен са в процедура на заличаване, а удостоверенията за регистрацията им ще бъдат обезсилени заради груби нарушения на ветеринарномедицинската дейност. Това информира зам. - министърът на земеделието доц. д-р Крум..

публикувано на 27.07.21 в 15:17

Нова наредба ще предпазва от набези земеделската продукция в общината

Нова Наредба за охрана и опазване на земеделските имоти и селскостопанската продукция в Община Стара Загора ще бъде обсъдена на първо четене на предстоящата в четвъртък редовна сесия на Общинския съвет.  Проектът е внесен от групата общински..

публикувано на 27.07.21 в 14:00

При опасно високи температури се въвеждат мерки за минимизиране на риска при работа

Температури между 35 и 40 градуса по Целзий се очакват до края на седмицата в почти всички области на страната.  Работата при високи температури, освен че намалява работоспособността и създава риск за инфаркти и инсулти, е предпоставка и за тежки..

публикувано на 27.07.21 в 13:47

Археолози направиха нови разкрития край село Хухла

Втори  площад откриха археолозите при разкопките на крепостта в местността „Балък дере“ в землището на ивайловградското село Хухла.  Археологически проучвания на обекта се извършват от 2007 година от екипа на Ивайло Кънев, главен уредник в..

публикувано на 27.07.21 в 13:37
Снимка:

20 млади патета са новите обитатели на езерото "Загорка"

20 млади патета от вида зеленоглава патица бяха пуснати на свобода във водите на езеро "Загорка" . Те са излюпени и отглеждани през последните близо 3 месеца в Спасителния център за диви животни на Сдружение "Зелени Балкани", съобщиха от Сдружението...

публикувано на 27.07.21 в 12:22