Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 50% от протоколите в Сливен са обработени

Снимка: Ани Петрова

42%  е избирателната активност в област Сливен при обработени 200 протокола от 304 избирателни секции. Отчетени са гласовете на 72 349 човека. Продължава приемането на изборните книжа в районната избирателна комисия, в която работят 15 човека. Най-често забавянето идва от грешки в протоколите от секциите, в които се е гласувало и машинно и с хартия, съобщи за радио Стара Загора говорителката на РИК Сливен Стелли Стефанова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Завършиха ремонтите на още две църкви в Павелбанско

Православният храм “Свети Димитър” в павелбанското село Турия вече е с нов облик след извършен ремонт на покрива и обновяване на фасадата, информират от общинския пресцентър. Пребоядисан е купола на църквата, освежена е и фасадата на камбанарията, а..

публикувано на 10.07.24 в 11:54
Проф. Георги Рачев

Жегите ще продължат поне още 10 дни, очакват ни и горещи нощи

Горещините, които изпитваме в момента, ще продължат поне до началото на третата десетдневка на юли. А в средата на следващата седмица се очакват и т.нар. екваториални нощи, когато минималните температури няма да паднат под 25 градуса. Това каза по..

публикувано на 10.07.24 в 11:33

Завишени стойности на серен диоксид са отчетени в Димитровград

Завишени стойности на серен диоксид са отчетени в Димитровград, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково (РИОСВ). Те са били установени от Автоматична измервателна станция "Раковски" в града.  След постъпил сигнал за..

публикувано на 10.07.24 в 11:06

От Спешна помощ призоваха за отговорно поведение в горещините

През последните 24 часа петима души са постъпили в Спешна помощ в Стара Загора с инсулт, двама - с предсърдно мъждене, а трима - с топлинни удари, вследствие на високите температури през последните дни, съобщи за Радио Стара Загора д-р Георги Захариев..

публикувано на 10.07.24 в 10:18

Започна събарянето на незаконни постройки в Стара Загора

Два багера се включиха в започналото тази сутрин отстраняване на незаконни къщи и селскостопански постройки по поречието на река Бедечка в близост до Промишлената зона на Стара Загора. Общо 36 сгради предстои да бъдат премахнати. Акцията на Община Стара..

публикувано на 10.07.24 в 09:48

И днес ще е горещо

Днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали и прегърми.  Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от..

публикувано на 10.07.24 в 08:10

Подновяват традицията за земляческа среща в Малко Шарково

Земляческа среща организират в село Малко Шарково, община Болярово на 13 юли 2024г. Традицията се възстановява след 11 години прекъсване.   Старото име на селото е Кючук боялък. През 1801 година, когато Тракия е тежко засегната от кърджалийството, част от..

публикувано на 10.07.24 в 08:05

Германско сдружение помага на дома за лица с умствена изостаналост в Малко Шарково

Домуващите в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост – село Малко Шарково, Община Болярово посрещнаха гостоприемно своите приятели от германския град Кьолн за поредна година. Секретарят на община Болярово Мария Чанева и директорът на дома Димитрина..

публикувано на 09.07.24 в 16:46

Една от главните улици в Болярово е изцяло с нов облик.

На финал  е изпълнението на етап едно от реконструкцията на ул. "Нико Пехливанов" в гр. Болярово, която включва цялостна подмяна на пътната настилка, поставяне на бордюри и подновяване на тротоарната част. „Улица “Нико Пехливанов“ е една от най-дългите..

публикувано на 09.07.24 в 16:35

До 15 юли България аргументира пред ЕК отпускането на първите 250 млн. лв. за "Мини Марица-изток"

Европейската комисия е изпратила 24 уточняващи въпроса, свързани с гласувания от парламента първи транш от 250млн.лв. за "Мини Марица-изток". До 15 юли българската държава следва да аргументира пред Брюксел отпускането на средствата, за да може..

публикувано на 09.07.24 в 14:21