Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 5 дни училищата от Старозагорско подават заявки за нови учители

Снимка: БГНЕС

До 30 април директори от Стара Загора и областта могат да подават заявки за свободни позиции в своите училища, за да присъединят към екипите си нови мотивирани учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. За първи път програмата търси училища партньори в цялата страна. Това съобщи за Радио Стара Загора Нели Колева, директор "Стратегически партньорства" във фондацията. 

Подаването на заявки става през сайта на "Заедно в час"  с попълването на кратък формуляр. В него директорите могат да посочат сигурни свободни позиции, както и такива, които ще бъдат потвърдени на по-късен етап.

“Тази година имаше рекорден интерес към програмата и получихме над 3000 кандидатури за учители. От тях успешно преминаха през прецизния ни подбор над 100 души, които са готови всеки ден да работят за успеха на учениците, да пътуват, да учат, да не се отказват пред трудностите. За да станат обаче истински добри учители те имат нужда и от училищни колективи, които да ги приемат, подкрепят и заедно да търсят отговори на предизвикателствата в българското образование”, коментира Нели Колева

Участниците по програмата преминават същия конкурсен подбор, който и всеки друг, кандидатстващ за позицията. Оставяме изцяло директорът на учебното заведение да прецени дали човекът, който ние препоръчваме е подходящ. 

В област Стара Загора “Заедно в час” работи от 2015 година. Шестима учители от програма “Нов път в преподаването” преподават в област Стара Загора през настоящата учебна година. Те работят в четири училища партньори на организацията в селата Маноле, Ръжена, Енина и Горно Черковище.  В областта продължават да преподават девет от възпитаниците на програмата от предишни випуски в различни населени места.

Още по темата чуйте от Интервюто на Николета Петрова с Нели Колева в прикачения звуков файл. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кметовете искат отлагане на новата методика за изчисляване на такса битови отпадъци

Кметовете в страната искат отлагане на новата методика за изчисляване на такса битови отпадъци. Кметовете се опасяват, че ще има социално недоволство, защото новата методика предполага увеличението на такса смет да бъде с близо 700-800%. За проблема..

публикувано на 09.09.24 в 09:51
Тракийски университет, Стара Загора

Започва новата академична учебна година за близо 10 хиляди студенти в Тракийския университет

С тържествена церемония в Тракийския университет в Стара Загора откриват новата академична учебна година. Над 10 хиляди студенти и докторанти от 60 държави от целия свят прекрачват прага на факултетите тази година, каза за Радио Стара Загора..

публикувано на 09.09.24 в 09:38

Протестно шествие по повод 80 г. от Деветосептемврийския преврат

Днес се навършват 80 години от преврата на 9 септември 1944 г., когато офицери, минали на страната на Отечествения фронт превземат Министерството на войната, Централна поща, Телефонната палата, Централна гара и други ключови обекти в София. Министрите от..

публикувано на 09.09.24 в 09:16

Пожар в жилищна сграда в Ямбол

Пожар пламна рано тази сутрин в жилищна кооперация в центъра на Ямбол. Пострадали са 68- годишна жена и 35 годишният й син, двамата са настанени са за лечение в областната болница. Сигналът за пожар на последния етаж в шестетажната  кооперация на..

публикувано на 09.09.24 в 09:07

Започна изплащането на пенсиите за септември

В пощенските станции започна изплащането на септемврийските пенсии. То ще приключи на 20-и септември, петък. Днес ще бъдат направени и банковите преводи. От НОИ допълват, че обезщетенията за безработица за август ще бъдат изплатени следващия понеделник..

публикувано на 09.09.24 в 08:56
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

С концерт на Шипка отбелязват 60 години от обявяването на "Мила Родино" за Химн на България

С концерт на връх Шипка на Военния оркестър при 61 Стрямска механизирана бригада, под диригентството на капитан Йордан Илиев, Национален парк музей „Шипка – Бузлуджа“, кани всички българи да отбележат заедно 60 години от обявяването на песента „Мила..

публикувано на 08.09.24 в 10:45
Хасково

Хасково празнува

На днешната дата, на която се отбелязва Рождението на Пресвета Богородица, се чества и Денят на Хасково.  8-ми септември е приет за празник на града преди 31 години. Тогава решението е взето от Общинския съвет. Години по-късно статуята на Богородица..

публикувано на 08.09.24 в 10:24

Празнуваме Малка Богородица

Днес е Малка Богородица. По народно му така се нарича днешният празник, в който православната църква почита Рождението на Дева Мария.  Църковното предание свидетелства, че Бог чул молитвите на възрастните й родители и ги дарил с дъщеря след дълги години..

публикувано на 08.09.24 в 09:33

Продължава празничната програма за Деня на Хасково

И днес продължават празничните прояви, посветени на Деня на Хасково, 8-ми септември. В 10 часа на площад „Свобода“ започна парад на ретро автомобили с участието на рок група „Прима Виста“.Близо  Близо 80 участници се включиха в традиционното..

публикувано на 07.09.24 в 13:25

Президентът Радев: Хора, санкционирани за гранд корупция компроментират европейското ни бъдеще

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на избирателния закон. Тя е основният орган, отговорен и за организацията и провеждането на изборите, но следва да бъде подпомагана от правителството и всички институции, дори от партиите...

публикувано на 07.09.24 в 12:48