Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорските общински съветници заседават днес - присъствено

Над 70 точки влизат в дневния ред на априлското заседание

| обновено на 29.04.21 в 04:52

73 предложения съдържа Дневният ред на  заседанието на Общинския съвет в Стара Загора. То започва от 9,00 часа в зала „П.Р.Славейков“. Две от предложенията, предвидени за разглеждане на сесията, са оттеглени, уточни ден по-рано председателят на ОбС Мария Динева. Едното е за решение за освобождаване от заплащане на лихви за забава за лицата/наематели, извършващи стопанска дейност за отдаване под наем на рекламни пана.

По време на 21-то заседание ще бъдат гласувани на първо четене проектът за изменение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Стара Загора, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, новосъздадената Наредба за реда и условията за пътуване с обществен градски и междуселищен транспорт по основни автобусни и тролейбусни линии на територията на Община Стара Загора, изпълнявани от „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД, както и Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за прием на учениците в първи клас в общинските училища на територията на община Стара Загора.

На второ четене ще бъдат разгледани и гласувани изменения  в Правилника за условията и реда за предоставяне на финансова подкрепа за новородено или осиновено  дете на територията на община Стара Загора.

На миналото заседание бе отложена точката за удължаване срока на договорите за ползване на общински терени за разполагане на временни преместваеми обекти, припомни Мария Динева и уточни, че има два такива обекта, които имат задължения към общината.

В дневния ред на местния парламент влиза и предложение за създаване на Постоянна комисия по политика за управление на общинските дружества при Общински съвет Стара Загора. Другата точка, която ще бъде разгледана, отложена от миналото заседание, е даване на съгласие за безвъзмездно ползване на помещение от „Мересев“ от СНЦ „СПОРТЕН КЛУБ ПО КИКБОКС И МУАЙ-ТАЙ ГЛОРИ ПРО ТИМ“ и СНЦ „КАРАТЕ КЛУБ БЕРОЕ“

Динева определи като специфично предложението за изкупуване на поземлени имоти, отредени за улици, находящи се в кв. „Индустриален“,  собственост на „ЗСК ИНФРАСТРУКТУРА“ ЕООД.

В дневния ред на местния парламент влиза и предложение за създаване на Постоянна комисия по политика за управление на общинските дружества при Общински съвет Стара Загора.

По време на заседанието ще бъда определени представители на Община Стара Загора Общите събрания на „Индустриална зона Загоре“ АД и УМБАЛ ”Проф. д-р Стоян Киркович” АД.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Безплатен градски тур ще разказва легенди и история за Аязмото

На 27 и 28  юли /събота и неделя/ Туристическият информационен център отново кани желаещите да се върнат назад във времето с една от най-новите теми „Аязмото- легенди и история". По време на обиколката участниците ще имат възможност да се запознаят с..

публикувано на 24.07.24 в 14:18

Зам.-кметът Радостин Танев и посланикът на ОАЕ обсъдиха възможностите за инвестиции в региона

Възможностите за инвестиции в нашия регион бяха обсъдени днес от зам.-кмета на Община Стара Загора Радостин Танев и Н. Пр. Абдулрахман Ахмед Алджабер - извънреден и пълномощен посланик на ОАЕ в България. Дипломатът благодари за гостоприемството и увери,..

публикувано на 24.07.24 в 14:14

НМД обяви кампания за набиране на средства за децата от с. Воден

Национална мрежа за децата (НМД) обяви кампания за набиране на средства за децата, чиито домове са засегнати от големия пожар в с. Воден, общ. Болярово. Всички дарения на НМД в рамките на един месец от старта на кампанията ще бъдат насочени към пострадалите..

публикувано на 24.07.24 в 14:11

Пожар спря влаковете от Стара Загора към Горна Оряховица

Заради пожар е преустановено временно движението на влаковете от Стара Загора към Горна Оряховица. Към 11.15 часа днес е получено съобщение за възникнал пожар в сухи треви и храсти в района на ж. п гара Дъбово, общ. Мъглиж. Според данните към момента..

публикувано на 24.07.24 в 13:16

Пострадалите животновъди в свиленградско получиха 300 тона фураж за животните

В община Свиленград до сега са раздадени на пострадалите от пожарите животновъди 240 т. груб фураж и 40 т. пшеница. "Подпомогнати са само животновъдите, които са пострадали от огнената стихия в селата Равна гора, Левка, Мустрак, Михалич, Лисово и Пашово. С..

публикувано на 24.07.24 в 12:34

Огънят край кв. "Лозенец" навлезе в близкото дере

Пожарът, който възникна по-рано днес в старозагорския кв. "Лозенец" в близост до Дома за медико-социални грижи за деца, е навлязъл в дерето, където има образувало се нерегламентирано сметище.  Пожар в старозагорския квартал "Лозенец" Горят стари..

публикувано на 24.07.24 в 12:01

Пожар в старозагорския квартал "Лозенец"

Пожар е възникнал преди около половин час в старозагорския кв. "Лозенец" над Дома за медико-социални грижи за деца. Сигналът за огъня  е подаден в 10.30 часа. На място са изпратени два противопожарни екипа. Горят основно сухи треви храсти и огънят бързо е..

публикувано на 24.07.24 в 11:12

Почина бебето, чиято майка издъхна при раждането

Новороденото, което миналият петък беше транспортирано от Кърджали в Университетската болница в Стара Загора, е починало. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на Клиниката по неонатология доц. д-р Христо Мумджиев. Бебето е постъпило за лечение..

публикувано на 24.07.24 в 10:30

Удължават срока за набиране на преброители на бездомни кучета в Стара Загора

Продължава набирането на хора, чиято задача ще бъде да извършат преброяване на популацията на безстопанствените кучета във всички населени места в община Стара Загора. Тази дейност е планирана за периода септември-ноември тази година. До момента няма..

публикувано на 24.07.24 в 09:41

Въздействащо 3D мапинг шоу ще озари „Оупън Бузлуджа“

За четвърта поредна година от 8-ми до 11-ви август ще се проведе Фестивалът „Оупън Бузлуджа“. Събитието под мотото "Спомени от бъдещето" се провежда в подкрепа на опазването и отварянето на монумента Бузлуджа като културна ценност, съобщи за Радио Стара..

публикувано на 24.07.24 в 09:30