Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Мини Марица-изток” проведе кариерно ориентиране за ученици от Община Раднево

Представители на „Мини Марица-изток” ЕАД проведоха асове по кариерно ориентиране за ученици от основните училища в община Раднево, по график предоставен от Регионалното управление на образованието в Стара Загора.

В периода от 29 март до 19 април 2021 г. те участваха в онлайн срещи за „Часа на класа“ с шестокласници и седмокласници от Второ ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, СУ „Гео Милев“ и Първо ОУ „Св. Климент Охридски“ в гр. Раднево, както и от ОУ „Поп Минчо Кънчев“, с. Коларово и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Сърнево.

Кариерното ориентиране е част от ангажиментите на „Мини Марица-изток” като партньор в дуалното обучение на Професионалната гимназия „Св. Иван Рилски“, гр. Раднево. За тази цел дружеството предостави на училищата филм за историята на комплекса „Марица-изток“. В срещите с учащите се участваха Жанета Тенева, ръководител на Центъра за професионално образование към ММИ, Стойко Иванов, ръководител отдел „ЖП транспорт“ и Николай Петков, инженер качество в отдел „Механооборудване”.

Учениците получиха отговори на много въпроси, свързани със същността на дуалното обучение, за „мъжките“ и „женските“ професии в комплекса, за неговото бъдеще, за онлайн обучението и много други. Срещите се превърнаха в интересен разговор, чието продължение следва в търсене на пътя за професионална реализация на младите хора.

„Мини Марица-Изток“ ЕАД е поело дългосрочни ангажименти да инвестира в обучението на млади хора чрез осигуряване на работа. Дуалното обучение има предимството да осигурява в реална работна среда подготвени и квалифицирани кадри, според потребностите на Дружеството. Това мотивира младите хора да усвояват качествено нужните професии и да се реализират ефективно на пазара на труда.


Още от категорията

Водноелектрическа централа на язовир

Откриха телата на издирваните баща и син от село Копринка

Телата на 5-годишния Ангел и неговия баща Божидар са били открити днес във водите на язовир Копринка.  Случаен минувач забелязва автомобил във водоема и подава сигнал на тел. 112.  След изваждането на колата от полицията установяват в нея труповете на..

публикувано на 01.08.21 в 20:57

Червен код за опасни жеги в понеделник за 9 области

За 2 август 2021-ва година Националният институт по метеорология и хидрология обявява трета степен - червен код - за опасно високи температури над 41 градуса в областите: Плевен, Велико Търново, Русе, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара..

публикувано на 01.08.21 в 16:50

При катастрофа край с.Радиево е загинала една жена, друга е ранена

При челен сблъсък на две коли е загинала жена. Катастрофата е станала тази сутрин малко преди 11 часа на пътя Димитровград - Стара Загора в участъка след село Радиево, съобщиха от КАТ - Пътна полиция Хасково. При произшествието има и друга пострадала жена,..

публикувано на 01.08.21 в 15:05

Минчо Афузов благодари на екипите, участвали в гасенето на пожара край Твърдица

Областният управител на Сливен Минчо Афузов изрази благодарност на всички участници в гасенето на големия горски пожар край Твърдица, съобщиха от областната администрация. Огненото бедствие от 27 до 29 юли бе тежко изпитание. Бяха обхванати силно..

публикувано на 01.08.21 в 13:12
Снимката е илюстративна

Пожарът край хасковското село с. Брягово е овладян

Пожарът край с. Брягово, община Хасково  е овладян, съобщават от областната управа.  Обработеният периметър е 7,5 км. Няма опасност за населението. Пожарът е низов. Пламъците обхванаха близо 3000 дка широколистна гора и сухи треви. В..

публикувано на 01.08.21 в 09:53

Туристи от Сливен ще популяризират стоте войводи с походи по стъпките на четите им

С поход до с. Медвен, родното място на Захари Стоянов и до Агликина поляна – изворите на р. Луда Камчия в Стара планина продължава двудневния поход „По стъпките на Стоил войвода“. С похода Туристическо дружество „Стоте войводи“ в Сливен  поставя..

публикувано на 01.08.21 в 09:10

Стара Загора се поклони пред паметта на бранителите си

„31 юли е денят, в който почитаме тези, които се бориха геройски за защитата на нашия любим град. Ще минават години и десетилетия, но на този паметен ден гражданството на Стара Загора винаги ще обръща поглед към историческия хълм „Чадър могила". Ще си..

публикувано на 01.08.21 в 09:10

182 нови случая на коронавирус у нас, две положителни проби в Стара Загора

182 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие при направени близо 13 хиляди теста.  Положителните проби остават под процент и половина - 1,41 на сто от всички изследвани, показват данните на Единния информационен портал към..

публикувано на 01.08.21 в 08:50

Започва Богородичният пост

Богородичният пост започва на 1 август. Той е един от четирите многодневни периоди на молитва и въздържание през годината. През тези две постни седмици – от 1 до 14 август, църквата молитвено се подготвя за празнуването на Преображение Господне и Успение..

публикувано на 01.08.21 в 08:20

Пожар гори югоизточно от хасковското село Брягово

Пожар гори югоизточно от село Брягово, община Хасково. 8 екипа на РДПБЗН-Хасково гасят пламъците на място, съобщиха от Областна администрация-Хасково. Пожарникарите са локализирали пожара от страната към село Корен като сега техните усилия са насочени..

публикувано на 31.07.21 в 18:22