Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 10 и 11 май ще бъдат раздадени ваксини на общопрактикуващите лекари в Старозагорско

Снимка: Ройтерс

И тази сутрин бяха десетки, желаещите да се ваксинират срещу коронавирус, в кабинетите на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. 
Работещите кабинети са три, като има готовност още един екип да се присъедини, съобщи в ефира на Радио Стара Загора д-р Таня Перчемлиева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция.

В момента разполагаме с всички ваксини, каза още д-р Перчемлиева и допълни, че наличните количества са достатъчни за поставянето и на първа и на втора игла. Работното време на имунизационния кабинет в РЗИ е от 8:30 до 17.00 часа, но флаконите се отварят до 16 часа, затова д-р Перчемлиева призова хората да се съобразят и с това. 

Очаква се решение на Министерството на здравеопазването дали да бъдат удължени „зелените коридори“ след 9 май. 

В понеделник и вторник ще бъдат раздадени ваксини на общопрактикуващите лекари от 9 до 12 часа. Всички желаещи да получат сертификат за ваксинация могат да го заявят след 10 май. Сертификатите се издават в рамките на 5 работни дни, а условието е да е поставена и втора игла, каза още д-р Таня Перчемлиева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за валежи е обявен за шест области на страната

За днес от  Националния институт по метеорология и хидрология при БАН издадоха предупреждение от първа степен –  жълт код, за интензивни валежи и гръмотевични бури . Очакват се количества от 20-30 mm,  локално до 40-50 mm . Предупреждението е в сила за..

публикувано на 18.04.24 в 04:58

Дават под наем на Общината сградата на бившия АГ -комплекс в Стара Загора

Сградата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс да бъде отдадена за срок от 10 години под наем на община Стара Загора, е едно от решенията на Общото събрание на акционерите на Университетската многопрофилна болница в Стара Загора Така за..

публикувано на 17.04.24 в 17:19

Няма пострадали хора заради силния вятър, от общината призовават да бъдем внимателни

12 сигнала за паднали от силния вятър дървета и клони са получени този следобед в Община Стара Загора. Някои от тях – върху автомобили, други – върху контактната тролейбусна мрежа. Всички сигнали са обработени, съобщи по Радио Стара Загора  Радостин..

публикувано на 17.04.24 в 17:04

„Добрите практики на фокус 2024“ ще събере българската образователна общност

За трета година „Добрите практики на фокус 2024“ ще събере българската образователна общност  на 20 април в столицата . Събитието цели да стимулира обмяната на опит, да провокира смислени дискусии и да представи нови възможности за справяне с..

публикувано на 17.04.24 в 16:07

Свиленград финансира първите си стипендианти в медицински специалности

Кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев подписа и връчи договорите на първите стипендианти на общината в медицински специалности, съобщиха от общинския пресцентър. Верена Калчорова, Катя Димитрова, Виолета Айгърова и Ивелина Карнобатлиева получават..

публикувано на 17.04.24 в 16:04

Наука и бизнес се обединиха за запазване на традиционни породи овце

„Национално сдружение за развъждане на традиционни (местни) породи свине“ бе учредено в Тракийския университет по време на учредително събрание. В сдружението с нестопанска цел се включват две от водещите български висши учебни заведения – Тракийски..

публикувано на 17.04.24 в 15:30

Възможностите за кандидатстване през електронната платформа на програма "Култура" представиха в Стара Загора

Информационна  среща относно новосъздадената  електронна платформа на Програма „Култура“ за финансиране на събития и проекти в областта на изкуствата и културата  проведе екип на Община Стара Загора с екип от фирмата – изпълнител на софтуера...

публикувано на 17.04.24 в 15:28

Делото "Дебора" започна от третия опит

Всички страни по делото "Дебора" този път се явиха в съдебната зала в Пловдив и започнаха пледоарии по процедурата. Пред журналисти Дебора Михайлова лаконично заяви, че вече е много изнервена и иска справедливост.  Делото в Районния съд започна..

публикувано на 17.04.24 в 14:47

ИТН: Може Слави Трифонов да е водач на листата в Хасково

„Може Слави Трифонов да е водач на листата на парламентарните избори в Хасково“, това отговори общинският лидер на ИТН в Хасково Иван Иванов на журналистически въпрос. Според местната структура все още е рано да се говори за подреждане на листите за..

публикувано на 17.04.24 в 14:30

В Стара Загора се проведе регионална среща „Бизнесът за образованието“

В Международен младежки център в Стара Загора бизнесът се срещна отново с образованието на регионална среща по проект „Дуалното обучение в България“/ GoDUAL при Стопанска камара Австрия и Община Стара Загора.  Това е повече от социално – отговорна мисия,..

публикувано на 17.04.24 в 14:23