Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров запазва мястото си в изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ

Това стана ясно след националното събрание на партията днес

Живко Тодоров
Снимка: Емил Енчев

Форматът на изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ се разширява, защото винаги е по-добре да има повече мнения, това каза малко след края на Националното събрание на партията, кметът на града на липите Живко Тодоров.  Той е един от петимата членове на изпълнителната комисия, който запазва мястото си.

„ Важно е да има по-голям диалог и дискусия в рамките на партията, особено когато ГЕРБ вече не е във властта. С липсата на диалог се създават само кризисни ситуации и на практика за това няма правителство в момента. Винаги съм казвал, че в политиката трябва да има различия, но когато става въпрос за човешки отношения и национални интереси  -политиците трябва да могат да си говорят.

Промените са свързани, разбира се и с предстоящите избори и ясното заявяване на партията и ръководното й тяло в дясно.

И  не че Димитър Николов и Йорданка Фъндъкова не са десни като хора, но Даниел Митов и  Томислав Дончев са много ясно в дясната част на ГЕРБ. А знаете, ГЕРБ заема доста голямо пространство в център дясното. Те са ясно заявени евроатлантици, десни по убеждения и това е вид протягане на ръка към бъдещи партьори“ .

На днешното събрание на ГЕРБ бе взето решението кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов да бъдат  освободени като заместник-председатели на политическа партия ГЕРБ и като заместник-председатели в Изпълнителната комисия по право.

Нови заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ са вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и Даниел Митов, който беше предложението на Борисов за премиер на проект -кабинета ГЕРБ-СДС.

По време на събранието на ПП ГЕРБ стана ясно още, че ще бъде въведена нова позиция – регионален отговорник. За нея кметът на Стара Загора обясни, че не всеки регион ще има такъв отговорник.

„Тепърва предстои да се обсъди в рамките на изпълнителната комисия, тъй като не сме правили все още заседание в новия формат. Но когато направим такова заседание, тези отговорници ще бъдат представени и съответно одобрени от изпълнителната комисия. На тази етап не съм чул за Стара Загора да има такъв отговорник, тъй като на практика Стара Загора има и представител в изпълнителната комисия в мое лице. Но чисот като партия, ние трябва да имаме присъствие на почти всички региони в изпълнителната комисия, за това ако няма представител като член в комисията, то поне да има такъв отговорник.

Все още нямам информация, кога ще бъде първото заседание “.

На въпрос дали кметът на Стара Загора познава Иван Ангелов,  който беше уличен в изнудване на селскостопански бизнес пред Временната комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ през последните 10 години, Живко Тодоров отговори, че го познава в качеството му на спонсор на женския баскетболен отбор в града.

„ Винаги съм се пазил от близки отношения с бизнеса, защото всеки има интереси, които отстоява, а в политиката трябва да се отстояват общите интереси. С изненада гледах случващото се в парламента. На мен ми прилича на един турски сапунен сериал, за това и не искам да коментирам. Смятам, че е несериозно в политиката. Това са неща, които трябва да се разрешат в съда".

Цялото интервю на Анна Турлакова с кмета на Стара Загора Живко Тодоров от предаването "Час пик", чуйте в прикачения звуков файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кметът на Стара Загора е единственият поискал да бъде обучен за работа със системата " ВG-ALERT"

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров е единственият градоначалник, поискал да бъде обучен за работа със системата "BG-ALERT". Това стана ясно в Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. "Изключително съм горд, че единственият..

публикувано на 25.07.24 в 16:56

"Задържане под стража" за двама румънци, превозвали мигранти

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът задържа двама обвиняеми румънски граждани за подпомагане на мигранти да преминат незаконно през страната Днес, 25 юли 2024 г., по искане на Районна прокуратура – Стара Загора Районен съд –..

публикувано на 25.07.24 в 16:23
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

Ще финансират маломерни паралелки в 9 общински училища

С абсолютно единодушие – 47 гласа „за“ от също толкова гласували, съветниците одобриха финансирането на неспециализирани паралелки с брой ученици под нормативно определения минимален брой в училищата в Община Стара Загора. Финансирането е предвидено за..

публикувано на 25.07.24 в 16:16
Община Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора разгледа над 50 предложения

В рамките на днешната редовна юлска сесия на общинския съвет в Стара Загора бяха разгледани близо 55 предложения. Сред точките бе и тази по избор на съдебни заседатели за Районен съд Стара Загора. Предложението предизвика дискусии и забележки в зала..

публикувано на 25.07.24 в 15:53

Сградата на РЗИ – Стара Загора ще бъде енергийно обновена

Директорът на РЗИ – Стара Загора д-р Недялка Кабаджова представи публично проекта „Енергийно обновяване на сградата на Регионална здравна инспекция – Стара Загора“ на 25 юли 2024 г. Договорът за неговото изпълнение е подписан на 8 май тази година с..

публикувано на 25.07.24 в 15:49

Мехмед Зейнел беше избран за управител на „Мересев“

С 41 гласа "за", нито един "против" и петима "въздържал се" от групата на "Възраждане" местният парламент в Стара Загора избра за управител на о бщинското дружество „Мересев“ ЕООД Мехмед Зейнел.  Бившият общински съветник получи доверието на мнозинството..

публикувано на 25.07.24 в 15:47

383 ученици са записани в гимназии на второ класиране

383  ученици са записани в гимназии на втория етап на класиране след седми клас. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) в Стара Загора Милена Йолдова. Тя обясни, че учениците, които не са били удовлетворени..

публикувано на 25.07.24 в 14:23

Стара Загора ще се поклони пред героизма на пазителите си

147 години от боевете за защитата на Стара Загора ще бъдат тържествено отбелязани от признателните потомци на 31 юли 2024 г. Ожесточените кръвопролитни боеве са част от епичните събития по време на Руско-турската освободителна война (1877-1878). В..

публикувано на 25.07.24 в 14:18

Млади военнослужещи тържествено положиха клетва в Стара Загора

80 новоназначени военнослужещи от Втора Тунджанска механизирана бригада положиха днес тържествена военна клетва на централния площад пред Община Стара Загора.  Под звуците на военни маршове, изпълнени от военния духов оркестър, командирът на..

публикувано на 25.07.24 в 14:13

Бивш учител заплаши кмета на Димитровград

Бивш учител заплаши по месинджър кмета на Димитровград, а след това се барикадира в дома си.  Мъжът, на около 50 години, освен това е стрелял с арбалет по пристигналите полицаи и ги е замерил с тухли. Сигналът за заплахата е подаден преди обяд в..

публикувано на 25.07.24 в 13:27