Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров запазва мястото си в изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ

Това стана ясно след националното събрание на партията днес

Живко Тодоров
Снимка: Емил Енчев

Форматът на изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ се разширява, защото винаги е по-добре да има повече мнения, това каза малко след края на Националното събрание на партията, кметът на града на липите Живко Тодоров.  Той е един от петимата членове на изпълнителната комисия, който запазва мястото си.

„ Важно е да има по-голям диалог и дискусия в рамките на партията, особено когато ГЕРБ вече не е във властта. С липсата на диалог се създават само кризисни ситуации и на практика за това няма правителство в момента. Винаги съм казвал, че в политиката трябва да има различия, но когато става въпрос за човешки отношения и национални интереси  -политиците трябва да могат да си говорят.

Промените са свързани, разбира се и с предстоящите избори и ясното заявяване на партията и ръководното й тяло в дясно.

И  не че Димитър Николов и Йорданка Фъндъкова не са десни като хора, но Даниел Митов и  Томислав Дончев са много ясно в дясната част на ГЕРБ. А знаете, ГЕРБ заема доста голямо пространство в център дясното. Те са ясно заявени евроатлантици, десни по убеждения и това е вид протягане на ръка към бъдещи партьори“ .

На днешното събрание на ГЕРБ бе взето решението кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов да бъдат  освободени като заместник-председатели на политическа партия ГЕРБ и като заместник-председатели в Изпълнителната комисия по право.

Нови заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ са вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и Даниел Митов, който беше предложението на Борисов за премиер на проект -кабинета ГЕРБ-СДС.

По време на събранието на ПП ГЕРБ стана ясно още, че ще бъде въведена нова позиция – регионален отговорник. За нея кметът на Стара Загора обясни, че не всеки регион ще има такъв отговорник.

„Тепърва предстои да се обсъди в рамките на изпълнителната комисия, тъй като не сме правили все още заседание в новия формат. Но когато направим такова заседание, тези отговорници ще бъдат представени и съответно одобрени от изпълнителната комисия. На тази етап не съм чул за Стара Загора да има такъв отговорник, тъй като на практика Стара Загора има и представител в изпълнителната комисия в мое лице. Но чисот като партия, ние трябва да имаме присъствие на почти всички региони в изпълнителната комисия, за това ако няма представител като член в комисията, то поне да има такъв отговорник.

Все още нямам информация, кога ще бъде първото заседание “.

На въпрос дали кметът на Стара Загора познава Иван Ангелов,  който беше уличен в изнудване на селскостопански бизнес пред Временната комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ през последните 10 години, Живко Тодоров отговори, че го познава в качеството му на спонсор на женския баскетболен отбор в града.

„ Винаги съм се пазил от близки отношения с бизнеса, защото всеки има интереси, които отстоява, а в политиката трябва да се отстояват общите интереси. С изненада гледах случващото се в парламента. На мен ми прилича на един турски сапунен сериал, за това и не искам да коментирам. Смятам, че е несериозно в политиката. Това са неща, които трябва да се разрешат в съда".

Цялото интервю на Анна Турлакова с кмета на Стара Загора Живко Тодоров от предаването "Час пик", чуйте в прикачения звуков файл.Още от категорията

Смениха полицейски началници в Сливенско

По заповед на вътрешния министър Бойко Рашков са назначени нови полицейски шефове на три от районните управления в област Сливен – Нова Загора, Котел и Твърдица, потвърдиха от пресцентъра на ОДМВР Сливен. Директорът на ОДМВР старши комисар Димитър..

публикувано на 17.06.21 в 19:08
Иван Ангелов

"Градус" завежда искове за милиони срещу Светослав Илчовски

"Градус" и бизнесменът Иван Ангелов завеждат искове за милиони срещу Светослав Илчовски . Това става ясно от официална позиция на дружеството. Причината е накърняване на имиджа на компанията и обезценяване на пазарната ѝ стойност заради твърденията на..

публикувано на 17.06.21 в 18:50
Андрей Живков

Министърът на енергетиката: Не виждам причина ТЕЦ "Марица-изток 2" да финансира "Берое"

"Аз не виждам основателна причина да се финансира отбор при условие, че дружеството е на милиони загуба", това заяви служебният министър на енергетиката Андрей Живков относно ТЕЦ "Марица-изток 2" и футболния тим на "Берое". Старозагорският клуб е..

публикувано на 17.06.21 в 18:37
Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.

Без училище и безплатно паркиране за празника на Ямбол

Празникът на Ямбол Свети Дух - 21 юни, понеделник, е обявявен за неучебен ден за всички училища на територията на общината по заповед на кмета Валентин Ревански, на основание чл. 44, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и..

публикувано на 17.06.21 в 18:32

Чистят Хасково с нови машини за миене и метене

Община Хасково закупи две нови машини, с които ще може да се чисти по-добре града, съобщи кметът Станислав Дечев. По думите му с тази инвестиция ще се обърне повече внимание на чистота в крайните квартали на областния център. Той си постави..

публикувано на 17.06.21 в 18:13

Остават 5 дни за кандидатстване във фаза 3 на програмата за подкрепа с оборотен капитал

Фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки, имат   5 дни, в които могат да кандидатстват в трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал . Тя стартира в началото на седмицата и вече има стотици подадени заявления за финансова..

публикувано на 17.06.21 в 16:20

Тубдиспансерът в Стара Загора спира приема на пациенти с Ковид 19

Многопрофилната болница за пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора спира приема на пациенти с коронавирус, съобщи нейния управител д-р Камелия Харачерова. Тя допълни, че заповедта за това е получена тази сутрин на електронната поща на..

публикувано на 17.06.21 в 15:56

Деца засадиха цветя в центъра на Стара Загора

Четвъртокласници от Второ ОУ „П.Р.Славейков“ се включиха днес в акция по зацветяване в центъра на Стара Загора. В пространството пред Универсалния магазин малчуганите посадиха общо 150 многогодишни растения. Идеята децата да бъдат приобщени към..

публикувано на 17.06.21 в 15:37

Разкриват специалност „Ортопедичен техник“ в Медицински колеж на Тракийски университет

За първи път в учебно заведение на Балканския полуостров разкриват специалността „Ортопедичен техник“. Това се случва в Медицинския колеж  към Тракийски университет с подкрепата на проф. Евгени Дюкенджиев Днес колежът организира..

публикувано на 17.06.21 в 15:21

Проучват тракийско село край Полски градец

Археолози възобновяват проучването на тракийско село от 5-4 век пр. Хр. в района на радневското село Полски градец. При благоприятни метеорологични условия това се очаква да стане в средата на следващата седмица, съобщи директорът на..

публикувано на 17.06.21 в 15:20