Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров запазва мястото си в изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ

Това стана ясно след националното събрание на партията днес

Живко Тодоров
Снимка: Емил Енчев

Форматът на изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ се разширява, защото винаги е по-добре да има повече мнения, това каза малко след края на Националното събрание на партията, кметът на града на липите Живко Тодоров.  Той е един от петимата членове на изпълнителната комисия, който запазва мястото си.

„ Важно е да има по-голям диалог и дискусия в рамките на партията, особено когато ГЕРБ вече не е във властта. С липсата на диалог се създават само кризисни ситуации и на практика за това няма правителство в момента. Винаги съм казвал, че в политиката трябва да има различия, но когато става въпрос за човешки отношения и национални интереси  -политиците трябва да могат да си говорят.

Промените са свързани, разбира се и с предстоящите избори и ясното заявяване на партията и ръководното й тяло в дясно.

И  не че Димитър Николов и Йорданка Фъндъкова не са десни като хора, но Даниел Митов и  Томислав Дончев са много ясно в дясната част на ГЕРБ. А знаете, ГЕРБ заема доста голямо пространство в център дясното. Те са ясно заявени евроатлантици, десни по убеждения и това е вид протягане на ръка към бъдещи партьори“ .

На днешното събрание на ГЕРБ бе взето решението кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов да бъдат  освободени като заместник-председатели на политическа партия ГЕРБ и като заместник-председатели в Изпълнителната комисия по право.

Нови заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ са вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и Даниел Митов, който беше предложението на Борисов за премиер на проект -кабинета ГЕРБ-СДС.

По време на събранието на ПП ГЕРБ стана ясно още, че ще бъде въведена нова позиция – регионален отговорник. За нея кметът на Стара Загора обясни, че не всеки регион ще има такъв отговорник.

„Тепърва предстои да се обсъди в рамките на изпълнителната комисия, тъй като не сме правили все още заседание в новия формат. Но когато направим такова заседание, тези отговорници ще бъдат представени и съответно одобрени от изпълнителната комисия. На тази етап не съм чул за Стара Загора да има такъв отговорник, тъй като на практика Стара Загора има и представител в изпълнителната комисия в мое лице. Но чисот като партия, ние трябва да имаме присъствие на почти всички региони в изпълнителната комисия, за това ако няма представител като член в комисията, то поне да има такъв отговорник.

Все още нямам информация, кога ще бъде първото заседание “.

На въпрос дали кметът на Стара Загора познава Иван Ангелов,  който беше уличен в изнудване на селскостопански бизнес пред Временната комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ през последните 10 години, Живко Тодоров отговори, че го познава в качеството му на спонсор на женския баскетболен отбор в града.

„ Винаги съм се пазил от близки отношения с бизнеса, защото всеки има интереси, които отстоява, а в политиката трябва да се отстояват общите интереси. С изненада гледах случващото се в парламента. На мен ми прилича на един турски сапунен сериал, за това и не искам да коментирам. Смятам, че е несериозно в политиката. Това са неща, които трябва да се разрешат в съда".

Цялото интервю на Анна Турлакова с кмета на Стара Загора Живко Тодоров от предаването "Час пик", чуйте в прикачения звуков файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Стара Загора

В Стара Загора предприемат спешни мерки заради коклюша

От Община Стара Загора информираме по спешност всички детски заведения – ясли, градини и училища, както и всички здравни специалисти за мерките, изисквани от РЗИ във връзка с регистрираните случаи на болестта коклюш. Т ова съобщи днес зам.-кметът на..

публикувано на 26.04.24 в 18:48
Градоносен облак над Стара Загора

18 км облак е причина за щетите от градушката в Сливенско

Градоносен облак с дължина 18 километра и височина над 10 километра е причинил щетите по земеделските площи в няколко села в Сливенско и град Шивачево вчера следобед. На всеки 30 секунди са изстрелвани противоградни ракети по облака, като само в..

публикувано на 26.04.24 в 17:30

Близо 1100 ракети са изстреляни при вчерашните градушки

В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, чиито площи пострадаха от вчерашната градушка в Южна България. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов по време на среща със земеделски производители в..

публикувано на 26.04.24 в 17:08

Дискусия за еврото и професиите на бъдещето се проведе в Стара Загора

„Бизнесът – готов за еврото“ и „Професиите на бъдещето“ бяха темите на провелата се днес в Тракийския университет работна среща с участието на икономиста Левон Хампарцумян и бившия представител на ЕК в София и Загреб Огнян Златев. Организатор на..

публикувано на 26.04.24 в 16:13
Хасково

"Възраждане" - Хасково искат оставката на председателя на РИК

„Възраждане“ – Хасково са първата политическа сила, обвила листатата си за предстоящите парламентарни и общински избори. Водач в листата за народни представители ще бъде Георги Георгиев, който и в момента е депутат. От „Възраждане“ заявиха, че..

публикувано на 26.04.24 в 15:59
УМБАЛ

В Университетската болница в Стара Загора ще правят PCR тестове за коклюш

От понеделник лабораторията в Университетската болница в Стара Загора ще прави PCR тестове за коклюш, информира директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната и областта и..

публикувано на 26.04.24 в 15:53

Живко Тодоров: Марица-изток е кауза на всички нас

Синдикални лидери от КТ "Подкрепа" в "Мини Марица-изток " и кметът на Стара Загора Живко Тодоров дадоха съвместна пресконференция, за да запознаят местната общественост с постигнатото в София вчера. Накратко хронологията - от протеста на миньори и..

публикувано на 26.04.24 в 15:08

„Изворът да не пресъхва - Цветница 2024" ще се проведе в неделя

Традиционното издание на издание на Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва - Цветница 2024" ще се проведе на самия празник. Тази година той е на 29 април (неделя) . Юбилейното 20 издание ще се състои на сцената в парк "Артилерийски" от..

публикувано на 26.04.24 в 14:40
Снимка: община Мъглиж

С богата програма Мъглиж ще отбележи своя празник

С богата и разнообразна празнична програма и тази година Мъглиж ще отбележи по традиция своя празник на Цветница. Празненствата ще започнат още на в събота на Лазаровден.  В събота сутринта , лазарки ще обиколят къщите на Мъглиж, за да пеят за..

публикувано на 26.04.24 в 14:15

Поправят стари вещи на чаша кафе в Стара Загора

Среща под мотото "Поправи с приятели"  ще се проведе на 27 април  (събота) в Стара Загора. Целта на събитието е старозагорци да занесат стари свои уреди или вещи, които майстори на място да поправят в приятна обстановка и на чаша кафе. „Срещата е..

публикувано на 26.04.24 в 14:00