Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров запазва мястото си в изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ

Това стана ясно след националното събрание на партията днес

Живко Тодоров
Снимка: Емил Енчев

Форматът на изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ се разширява, защото винаги е по-добре да има повече мнения, това каза малко след края на Националното събрание на партията, кметът на града на липите Живко Тодоров.  Той е един от петимата членове на изпълнителната комисия, който запазва мястото си.

„ Важно е да има по-голям диалог и дискусия в рамките на партията, особено когато ГЕРБ вече не е във властта. С липсата на диалог се създават само кризисни ситуации и на практика за това няма правителство в момента. Винаги съм казвал, че в политиката трябва да има различия, но когато става въпрос за човешки отношения и национални интереси  -политиците трябва да могат да си говорят.

Промените са свързани, разбира се и с предстоящите избори и ясното заявяване на партията и ръководното й тяло в дясно.

И  не че Димитър Николов и Йорданка Фъндъкова не са десни като хора, но Даниел Митов и  Томислав Дончев са много ясно в дясната част на ГЕРБ. А знаете, ГЕРБ заема доста голямо пространство в център дясното. Те са ясно заявени евроатлантици, десни по убеждения и това е вид протягане на ръка към бъдещи партьори“ .

На днешното събрание на ГЕРБ бе взето решението кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов да бъдат  освободени като заместник-председатели на политическа партия ГЕРБ и като заместник-председатели в Изпълнителната комисия по право.

Нови заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ са вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и Даниел Митов, който беше предложението на Борисов за премиер на проект -кабинета ГЕРБ-СДС.

По време на събранието на ПП ГЕРБ стана ясно още, че ще бъде въведена нова позиция – регионален отговорник. За нея кметът на Стара Загора обясни, че не всеки регион ще има такъв отговорник.

„Тепърва предстои да се обсъди в рамките на изпълнителната комисия, тъй като не сме правили все още заседание в новия формат. Но когато направим такова заседание, тези отговорници ще бъдат представени и съответно одобрени от изпълнителната комисия. На тази етап не съм чул за Стара Загора да има такъв отговорник, тъй като на практика Стара Загора има и представител в изпълнителната комисия в мое лице. Но чисот като партия, ние трябва да имаме присъствие на почти всички региони в изпълнителната комисия, за това ако няма представител като член в комисията, то поне да има такъв отговорник.

Все още нямам информация, кога ще бъде първото заседание “.

На въпрос дали кметът на Стара Загора познава Иван Ангелов,  който беше уличен в изнудване на селскостопански бизнес пред Временната комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ през последните 10 години, Живко Тодоров отговори, че го познава в качеството му на спонсор на женския баскетболен отбор в града.

„ Винаги съм се пазил от близки отношения с бизнеса, защото всеки има интереси, които отстоява, а в политиката трябва да се отстояват общите интереси. С изненада гледах случващото се в парламента. На мен ми прилича на един турски сапунен сериал, за това и не искам да коментирам. Смятам, че е несериозно в политиката. Това са неща, които трябва да се разрешат в съда".

Цялото интервю на Анна Турлакова с кмета на Стара Загора Живко Тодоров от предаването "Час пик", чуйте в прикачения звуков файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВР с мерки за безопасни празници

Комплекс от мерки за гарантиране на обществения ред, сигурността и безпроблемното придвижване на гражданите по време на предстоящите празници – Лазаровден, Цветница, Великден, 1-ви май, Гергьовден са планирани и предстои да бъдат осъществени от..

публикувано на 26.04.24 в 11:11
Община Хасково

В Хасково заседава стария общински съвет

Днес за първи път в Хасково заседава старият Общински съвет с мандат 2019-2023 година. Това се налага заради касирането на изборите и назначаването с указ за провеждането на нови на 23 юни. Дневният ред съдържа 20 точки. В началото на заседанието..

публикувано на 26.04.24 в 10:07

Подреждат изложба в село Остра могила

Народно читалище „Пробуда-1927г“ в старозагорското село Остра могила за първи път представя изложба на творци живеещи или свързани със селото. Картини, приложно изкуство и дърворезба са подредени в експозицията. Събитието ще започне с водосвет..

публикувано на 26.04.24 в 09:27

Градушката удари и село Шивачево

Ледена покривка на места се образува след падналия град и пороен дъжд вчера следобед в град Шивачево, община Твърдица. Град и дъжд удариха Сливен и други населени места в областта.  Очаква се градушката да е нанесла щети по насажденията извън града, каза..

публикувано на 26.04.24 в 08:41

Щети след градушката и в старозагоркото село Калояновец

Щети нанесе снощната градушка и в старозагорското село Калояновец. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора Радостина Калчев, кмет на селото. Сигнали са подадени за унищожени овошки, картофи и ягоди. Направен е обход само на селото, а..

публикувано на 26.04.24 в 08:41

НОИ започва изплащането на великденските добавки за пенсионерите

Националният осигурителен институт (НОИ) ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева от днес . Очаква се да бъдат  налични преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по..

публикувано на 26.04.24 в 08:26

Цена на агнешкото над 28лв не е нормална, от производител излиза 10-12лв.

Продължават да падат цените на зеленчуците и плодовете, най-сериозно при краставиците. Те ще и продължат да поевтиняват. Това каза за Радио Стара Загора председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. Потребителската кошница тази седмица е точно толкова,..

публикувано на 26.04.24 в 08:20

Предимно слънчево време ни очаква в последния работен ден

През деня ще е предимно слънчево. След обяд главно над планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми . Ще духа слаб предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°. В планините ще..

публикувано на 26.04.24 в 05:00

Градушката нанесе щети над земеделски площи и в село Баня

Силна градушка удари новозагорското село Баня вчера следобед. Късовете са с големината на яйца. Нанесени са изключително тежки поражения. Напълно унищожена е реколтата от пшеница, картофи и рози.  Земеделецът Генчо Колев сподели, че загубите от..

публикувано на 26.04.24 в 04:54

Катастрофа затруднява движението по Подбалканския път край Николаево

Временно движението по Подбалканския път в участъка между град Николаево и село Ветрен се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП и се регулира от пътна полиция, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". По първоначална информация два..

публикувано на 25.04.24 в 19:31