Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Преоткриха информационния център "Европа Директно" в Стара Загора

Информационният център с нов 5-годишен мандат

Европейският съюз преоткри своето Регионално представителство "Европа Директно" в Стара Загора. Чрез работата на центъра "Европа Директно -Стара Загора" старозагорци и жителите на областта ще имат по-лесен и пряк достъп до информация за Европейския съюз.

От днес в 13 различни области на страната започват работа мрежа от нови центрове "Европа Директно", които са част от общо 424 информационни центъра от ново поколение, лансирани от Европейската комисия в целия ЕС за 5- годишен период от време.

"Основната им дейност е да правят връзката между Европа в регионите, Европа на място и европейските институции. Да се събира и да се предава информацията, която гражданите на Европейският съюз искат да споделят с институциите", каза по време на откриването Цветан Кюланов, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България. Той поясни, че през следващите 5 години ще се работи по информационната кампания за процесите по ваксиниране, на второ място ще се работи по плановете за възстановяване и устойчивост и на трето място по приемане на еврото. Работата в регионите е да се изпрати правилното послание, какви инвестиции и какви реформи са необходими на регионално и местно ниво, допълни Кюланов.

Д-р Румяна Грозева, ръководител на Информационния център в Стара Загора, изрази удовлетворение от това, че екипът е успял да си свърши работата. Кандидатстването за нов мандат е било голямо предизвикателство. Резултатът на Регионалния център е бил един от най-високите в страната, което означава че „сме много в крак с тенденциите и сме съумели да обосновем и да защитим уменията, които сме изградили, за да продължим напред. Удовлетворението е страхотно“, каза д-р Грозева.

С нова тaбела се сдоби досегашният офис на Информационния център на ул. “Ген. Столетов“ №127.

Преоткриването на центъра уважиха Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в България, Георги Симеонов, директор Дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция“ в Община Стара Загора, Олег Стоилов, директор на ТПП- Стара Загора, представители на общините от региона, на Тракийски университет, граждани.


Галерия

Още от категорията

Смениха полицейски началници в Сливенско

По заповед на вътрешния министър Бойко Рашков са назначени нови полицейски шефове на три от районните управления в област Сливен – Нова Загора, Котел и Твърдица, потвърдиха от пресцентъра на ОДМВР Сливен. Директорът на ОДМВР старши комисар Димитър..

публикувано на 17.06.21 в 19:08
Иван Ангелов

"Градус" завежда искове за милиони срещу Светослав Илчовски

"Градус" и бизнесменът Иван Ангелов завеждат искове за милиони срещу Светослав Илчовски . Това става ясно от официална позиция на дружеството. Причината е накърняване на имиджа на компанията и обезценяване на пазарната ѝ стойност заради твърденията на..

публикувано на 17.06.21 в 18:50
Андрей Живков

Министърът на енергетиката: Не виждам причина ТЕЦ "Марица-изток 2" да финансира "Берое"

"Аз не виждам основателна причина да се финансира отбор при условие, че дружеството е на милиони загуба", това заяви служебният министър на енергетиката Андрей Живков относно ТЕЦ "Марица-изток 2" и футболния тим на "Берое". Старозагорският клуб е..

публикувано на 17.06.21 в 18:37
Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.

Без училище и безплатно паркиране за празника на Ямбол

Празникът на Ямбол Свети Дух - 21 юни, понеделник, е обявявен за неучебен ден за всички училища на територията на общината по заповед на кмета Валентин Ревански, на основание чл. 44, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и..

публикувано на 17.06.21 в 18:32

Чистят Хасково с нови машини за миене и метене

Община Хасково закупи две нови машини, с които ще може да се чисти по-добре града, съобщи кметът Станислав Дечев. По думите му с тази инвестиция ще се обърне повече внимание на чистота в крайните квартали на областния център. Той си постави..

публикувано на 17.06.21 в 18:13

Остават 5 дни за кандидатстване във фаза 3 на програмата за подкрепа с оборотен капитал

Фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки, имат   5 дни, в които могат да кандидатстват в трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал . Тя стартира в началото на седмицата и вече има стотици подадени заявления за финансова..

публикувано на 17.06.21 в 16:20

Тубдиспансерът в Стара Загора спира приема на пациенти с Ковид 19

Многопрофилната болница за пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора спира приема на пациенти с коронавирус, съобщи нейния управител д-р Камелия Харачерова. Тя допълни, че заповедта за това е получена тази сутрин на електронната поща на..

публикувано на 17.06.21 в 15:56

Деца засадиха цветя в центъра на Стара Загора

Четвъртокласници от Второ ОУ „П.Р.Славейков“ се включиха днес в акция по зацветяване в центъра на Стара Загора. В пространството пред Универсалния магазин малчуганите посадиха общо 150 многогодишни растения. Идеята децата да бъдат приобщени към..

публикувано на 17.06.21 в 15:37

Разкриват специалност „Ортопедичен техник“ в Медицински колеж на Тракийски университет

За първи път в учебно заведение на Балканския полуостров разкриват специалността „Ортопедичен техник“. Това се случва в Медицинския колеж  към Тракийски университет с подкрепата на проф. Евгени Дюкенджиев Днес колежът организира..

публикувано на 17.06.21 в 15:21

Проучват тракийско село край Полски градец

Археолози възобновяват проучването на тракийско село от 5-4 век пр. Хр. в района на радневското село Полски градец. При благоприятни метеорологични условия това се очаква да стане в средата на следващата седмица, съобщи директорът на..

публикувано на 17.06.21 в 15:20