Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Инджов: Този кабинет може да даде сигнали за ревизия на управлението "Борисов"

Иво Инджов
Снимка: Ани Петрова

"Няма големи изненади за формулата на служебния кабинет, но само две са напълно известните политически ориентирани имена има. Това са министърът на правосъдието Янаки Стоилов, с много ясен ляв профил и министърът на културата проф. Велислав Минеков, с изявени граждански политически убеждения и един от двигателите на антиправителствените протести.

Другите министри са  по-скоро експерти с много солидна експертиза, която отговаря на предизвикателството пред това служебно правителство, което трябва да свърши много неща за кратко време", това коментира за Радио Стара Загора политологът Иво Инджов.

"Този служебен кабинет, ако се съди по обществените настроения и по някои заявки от новите министри, ще даде някакви сигнали за ревизия на управлението на Борисов. В никакъв случаи няма да има време за пълна ревизия, но може да бъде начертана една „пътна карта“ какво точно да се проучва и да се провери, защото действително обществото има такива очаквания, още повече след бурния старт на комисията „Манолова“", каза още Инджов.

Очакванията на Иво Инджов за резултатите от предстоящите избори е, че ще се подобри резултата на т.нар. партии на протеста, а ГЕРБ ще се представи малко по-слабо, ДПС ще запазят най-вероятно един добър резултат. БСП, ако не успее да мобилизира потенциала си и продължи да си поставя минималистични цели, е възможно да получи и по-слаб резултат. Националистите имат шанс, ако успеят да се обединят, но те няма да могат да бъдат патерица на ГЕРБ и няма да имат такъв решаващ глас.

Относно новите промени в ръководството на ГЕРБ Инджов анализира, че лидерът на партията се опитва да свали отговорността от собствените си плещи и да я прехвърли на двама популярни кметове, като по този начин се търсят изкупителни жертви.

Инджов коментира и намаляването на бюджетната субсидия на БНР с почти 1 млн. лв. „Недопустимо е със средствата и инструментите на държавния бюджет да се поставя под заплаха  работата на институция като БНР, това решение може да бъде разтълкувано и като опит за „пляскане през ръцете“ или наказание за една обективна журналистика и задаване на въпроси които не се чуват в други медии".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сдружение „Бъдеще за децата“ събира учебни материали за деца в неравностойно положение от Казанлък и Павел баня

За втора поредна година Сдружение „Бъдеще за децата“ събират учебни материали за деца в неравностойно положение от Казанлък и Павел баня. Това съобщи за Радио Стара Загора Невена Трифонова от сдружението.  Материалите ще бъдат събирани до 5..

публикувано на 19.08.24 в 14:33

Деца помагат на деца

Деца помагат на деца . Може би това е най-чистата форма на добротворство, която жители и гости на Стара Загора могат да срещнат на Кестеновата алея в Градската градина. Там, десетина малчугани предлагат изработени от тях картини, гривни,..

публикувано на 19.08.24 в 13:20
Румен Радев

Румен Радев отказа да назначи Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер

Президентът Румен Радев отказа да назначи Горица Грънчарова-Кожарева за служебен министър-председател. Причина за това стана намерението на Кожарева да остави Калин Стоянов за вътрешен министър.  След изчитането на имената в новия служебен кабинет, Радев..

публикувано на 19.08.24 в 11:21

Спират водата в Стара Загора заради авария на главен тласкател

Във връзка със отстраняване на авария на главен тласкател между Ягода 2-ри и Ягода 3-ти подем  на   19.08.24 г.   ще има пълно спиране на водоподаването   за град Стара Загора, информират от ВиК- Стара Загора. От там предупреждават още..

публикувано на 19.08.24 в 11:20

Моторист самокатастрофира и почина на околовръстния път на Казанлък

Моторист е загинал вчера на околовръстния път на Казанлък. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР Стара Загора. На 18.08.2024г., около 10:30ч., по път I-6, околовръстен път на гр. Казанлък, е настъпило пътнотранспортно произшествие...

публикувано на 19.08.24 в 11:05
Тракийски университет, Стара Загора

87 български и 80 чуждестранни студенти ще учат медицина в Тракийския университет от септември

87 студенти са приети в специалност хуманна медицина на Тракийския университет в Стара Загора. От тях 63-ма са държавна поръчка, а 24 платено обучение. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора проф. Нели Грозева – зам. ректор по учебната..

публикувано на 19.08.24 в 09:15

До 15 септември се спира движението по част от ул. „Одринска епопея“ в Стара Загора

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за периода от 19 август 2024 г. до 15 септември 2024 г. се спира движението на личен, договориран, обществен транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка на територията на град..

публикувано на 19.08.24 в 07:00

До 30 август се въвежда временна организация на движението на кръстовището на два булеварда

От 19-ти до 30 август 2024 г. на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и бул. „Свети Патриарх Евтимий“ ще се въведе временна организация на движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка...

публикувано на 19.08.24 в 06:52

С горещо време и код за градушки започва новата седмица

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Около и следобед над западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за..

публикувано на 19.08.24 в 06:40
Снимката е илюстративна.

Движението по Подбалканския път в района на околовръстното на Казанлък е временно в една лента

Временно движението по път I-6 Бургас – София в района на околовръстен път на гр. Казанлък при км 312 в посока София се осъществява в една лента поради катастрофа. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се регулира от екип на Пътна..

публикувано на 18.08.24 в 13:10