Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Иво Инджов: Този кабинет може да даде сигнали за ревизия на управлението "Борисов"

Иво Инджов
Снимка: Ани Петрова

"Няма големи изненади за формулата на служебния кабинет, но само две са напълно известните политически ориентирани имена има. Това са министърът на правосъдието Янаки Стоилов, с много ясен ляв профил и министърът на културата проф. Велислав Минеков, с изявени граждански политически убеждения и един от двигателите на антиправителствените протести.

Другите министри са  по-скоро експерти с много солидна експертиза, която отговаря на предизвикателството пред това служебно правителство, което трябва да свърши много неща за кратко време", това коментира за Радио Стара Загора политологът Иво Инджов.

"Този служебен кабинет, ако се съди по обществените настроения и по някои заявки от новите министри, ще даде някакви сигнали за ревизия на управлението на Борисов. В никакъв случаи няма да има време за пълна ревизия, но може да бъде начертана една „пътна карта“ какво точно да се проучва и да се провери, защото действително обществото има такива очаквания, още повече след бурния старт на комисията „Манолова“", каза още Инджов.

Очакванията на Иво Инджов за резултатите от предстоящите избори е, че ще се подобри резултата на т.нар. партии на протеста, а ГЕРБ ще се представи малко по-слабо, ДПС ще запазят най-вероятно един добър резултат. БСП, ако не успее да мобилизира потенциала си и продължи да си поставя минималистични цели, е възможно да получи и по-слаб резултат. Националистите имат шанс, ако успеят да се обединят, но те няма да могат да бъдат патерица на ГЕРБ и няма да имат такъв решаващ глас.

Относно новите промени в ръководството на ГЕРБ Инджов анализира, че лидерът на партията се опитва да свали отговорността от собствените си плещи и да я прехвърли на двама популярни кметове, като по този начин се търсят изкупителни жертви.

Инджов коментира и намаляването на бюджетната субсидия на БНР с почти 1 млн. лв. „Недопустимо е със средствата и инструментите на държавния бюджет да се поставя под заплаха  работата на институция като БНР, това решение може да бъде разтълкувано и като опит за „пляскане през ръцете“ или наказание за една обективна журналистика и задаване на въпроси които не се чуват в други медии".


Още от категорията

Днес е Еньовден

Днес е Еньовден. Според народните вярвания различните треви и билки имат най-голяма лечебна сила на днешния ден.  Еньовден е  български народен празник, който се чества на 24 юни всяка година. На същата дата православната църква чества рождението на..

публикувано на 24.06.21 в 05:48

Пожар горя в автомивка в квартал "Три чучура-Север"

Пожар горя тази вечер след 19,30 часа в една от автомивките в квартал „Три чучура Север”. На място бяха изпратени екип на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и два полицейски екипа.  Разпитани бяха свидетели на инцидента,..

публикувано на 23.06.21 в 21:36

Мобилни екипи започнаха имунизации в селата от област Сливен

Мобилен екип започна имунизации срещу COVID-19 в малките населени места от област Сливен. Това стана след проведените информационни кампании за ползата от ваксините, организирани от областния управител Минчо Афузов и РЗИ, съвместно с общините...

публикувано на 23.06.21 в 18:15
Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Облагородяват освободени от незаконни гаражи пространства в Сливен

Освободени пространства от незаконни гаражи в Сливен ще бъдат заемани от общински проекти за благоустрояване на районите. Това обяви за Радио Стара Загора кметът на Сливен Стефан Радев. Пространствата се намират в кварталите „Българка“,..

публикувано на 23.06.21 в 17:02
Община Стара Загора

Започва прием на документи за подпомагане за инвитро процедури в Стара Загора

На 5 юли, от 9.00 часа, в зала 216 на Община Стара Загора започва прием на документи за финансово подпомагане на процедури по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала. Входирането в администрацията на нужната документация..

публикувано на 23.06.21 в 15:46

Родилното отделение в Ямбол приема само спешни случаи

За пореден път родилното отделение в Ямболската многопрофилна болница „Св. Пантелеймон" временно преустановява дейността си.  До 17 юли родилките ще се пренасочват към областната болница в Сливен, информира кореспондентът ни Даниела Костова...

публикувано на 23.06.21 в 15:43

Лидери и популярни лица ще съдействат за ваксиниране на ромите в Старозагорско

В края на следващата седмица ще се пристъпи към ваксинацията сред ромското население в област Стара Загора. Общо 11 здравни медиатори в областта провеждат информационната кампания. Техният брой е   недостатъчен за по-активна кампания и към..

публикувано на 23.06.21 в 16:00

Деца учиха как се оказва първа помощ

Над 80 деца от различни старозагорски училища участваха днес в открит урок – демонстрация по оказване на първа долекарска помощ, който се проведе в парк „Пети октомври“. Проявата е част от лятната превантивна програма „Ваканция 2021“, която се организира..

публикувано на 23.06.21 в 14:33

Започва благоустрояването на парка в свиленградския квартал "Капитан Петко войвода"

Започва благоустрояването на парка в квартал "Капитан Петко войвода" в Свиленград. Паркът е първият обект, който започва да се изпълнява по проекта на общината "Обновяване на площи за широко обществено ползване на територията на община..

публикувано на 23.06.21 в 14:00

85% от горските пожари в Старозагорско са заради нерегламентирана земеделска дейност

Близо 85 процента от горските пожари в област Стара Загора са възникнали заради нерегламентирана земеделска дейност или неизправна земеделска техника в близост до горски масиви, това съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 23.06.21 в 13:15