Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва пръскането против кърлежи в Стара Загора

Снимка: Община Силистра

Утре, 14 май,  стартира пролетната обработка на тревните площи против кърлежи в община Стара Загора. Тя ще започне в 20,00 часа с площите, намиращи се в административно бюро „Запад". В 22.00 часа ще бъдат третирани и тревните терени на административно бюро „Лозенец". Час по-късно, в 23.00 часа, ще бъде началото на пръскането в АБ „Център"

Според предварително утвърдения график - на 15 май, събота, от 8.00 часа ще се извършва дезакаризация на детските градини, детски ясли и социални домове в град Стара Загора. От 17,00 часа ще бъде извършено пръскане на територията на „Гробищния парк". В съботния ден от 19.00 часа ще се обработват пространствата, намиращи се в административно бюро „Зора". В 20.00 часа ще стартират дейностите при административно бюро „Кольо Ганчев", а в 21.00 часа ще се обработят и пространствата на административно бюро „Железник". Територията на АБ „Изток" ще бъде обхваната за обработка с начален час 23.00 часа.

Ще бъдат пръскани паркове, площади, детски градини, кучешки площадки, стадиони, зони за спортни и културни мероприятия и др. Обработката ще се извърши с препарата Бандит 10 ЕВ.

Обработката на тревните площи в града ще се случва едновременно от два екипа, които ще извършват обработка с моторни пръскачки и пръскане с генератор. Община Стара Загора си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.


Още от категорията

Снимка: gov.bg

Стоян Стоянов е новият заместник областен управител на Стара Загора

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев за заместник областен управител на област Стара Загора е назначен Стоян Стоянов, съобщиха от правителствената пресслужба. В периода август 1989 г.-април 2008 г. Стоянов е работил в Министерството на..

публикувано на 15.06.21 в 18:07
Монументът на връх Бузлуджа

Организират благотворителен OPEN BUZLUDZHA FEST за опазване на Паметника Бузлуджа

Благотворителен фестивал Open Buzludzha Fest за набиране на средства за опазване на мозайките по външния кръг на Паметника Бузлуджа организират Фондация "Проект Бузлуджа", Bar Dak, Малин Миланов - Монти, с подкрепата на Община Казанлък, партньори и..

публикувано на 15.06.21 в 16:14

Допълнителни автобуси за Черешова задушница в Димитровград

На 19.06.2021г. (събота) е Черешова задушница. Във връзка с възпоменанието община Димитровград осигурява допълнителени два безплатени автобуса до двата гробищни парка – Стар и Нов гробищен парк.От Общинското предприятие „Траурен обреден дом” са се..

публикувано на 15.06.21 в 16:06

Община Стара Загора лансира инициативи

Безплатни градски турове ще стартира в следващите седмици Община Стара Загора. Инициативата се осъществява със съдействието на Туристическия център, Регионалния исторически музей и библиотека „Захарий Княжески“. Това съобщи в студиото на Радио..

публикувано на 15.06.21 в 16:04
Община Болярово

В Болярово започват ремонти на улици и читалища

Ремонти на улици и читалища за над 2 млн. лв ще бъдат извършени в част от селищата и в административния център на община Болярово до края на годината. Средствата са осигурени от Държавен фонд „Земеделие и „МИГ- Елхово – Болярово“.  Зам.-кметът Нина..

публикувано на 15.06.21 в 15:37
Симеон Караколев

Симеон Караколев: Ще продължим да работим с институциите за устойчиво и конкурентоспособно овцевъдство

Необходимо е въвеждането на допълнителни алтернативни 6-7 мерки за подпомагане развитието на овцевъдството и козевъдството в страната, освен прилаганите досега две. Около 1 милион е броят на отглежданите в страната овце. През последните години се..

публикувано на 15.06.21 в 15:21

Работи се по проект за ремонт на Обществената баня в Старозагорските минерални бани

Община Стара Загора е на финалната права на подготовката на документите за проект за цялостен ремонт на  Обществената баня  в Старозагорските минерални бани.  Тепърва предстои да стане ясно какво ще бъде отпуснатото финансиране. Това съобщи в..

публикувано на 15.06.21 в 15:00

Общинските съветници на Раднево разискват на извънредна сесия съдбата на болницата

Общинските съветници на Раднево ще се съберат в четвъртък -17 юни, на извънредна сесия от 17.30 часа. На заседанието ще бъде разгледана една точка – прекратяване на настоящата процедура по приватизация на общинската болница „Д-р Димитър Чакмаков“ и..

публикувано на 15.06.21 в 14:36

Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите - Стара Загора напусна БХРА

Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите - Стара Загора е напуснало Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, съобщи члена на Управителния съвет Лъчезар Шулеков. Той допълни, че това се е случило през месец април с решение на общо..

публикувано на 15.06.21 в 14:08

Пожарът в "Неохим" в Димитровград е локализиран

Пожарът в "Неохим" в Димитровград е локализиран, информират от пресцентъра на областната администрация в Хасково.  Екипите от противопожарна безопасност са предприели бързо всички необходими мерки по потушаването на огъня. Няма опасност за..

обновено на 15.06.21 в 13:12