Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общопрактикуващите лекари в област Стара Загора ще заявяват ваксини всеки четвъртък

Снимка: БГНЕС

За своевременно доставяне на ваксина срещу коронавирус е необходимо всеки четвъртък до 16.00 ч. общопрактикуващите лекари да представят в РЗИ - Стара Загора седмична заявка за необходимите количества ваксина срещу коронавирус, съгласно приложения образец на e-mail: rzisz@rzisz.org., информират от здравната инспекция.

След обобщаване на заявките, количествата ваксини ще псе получават всеки понеделник на съответната седмица в следните пунктове:
• в каб.102 в РЗИ - Стара Загора – ОПЛ от гр.Стара Загора, община Стара Загора и община Опан до обяд от 9.00 ч. до 12.00 ч. и след обяд от 15.00 ч. до 16.00 ч.
• в манипулионната на ОПЛ в ДКЦ "Поликлиника" гр.Казанлък (2-ри етаж) от 11.00 ч. до 13.00 ч. - ОПЛ от община Казанлък, община Мъглиж, община Гурково, община Николаево, община Павел баня
• в дневен център на МЦ „Николай Тошев” гр.Чирпан (3-ти етаж) от 11.00 ч. до 13.00 ч. – ОПЛ от община Чирпан и община Братя Даскалови
• в МЦ Раднево от 10.00 до 11.00 ч. – ОПЛ от община Раднево
• в МЦ Гълъбово от 11.30 ч. до 12.30 ч. – ОПЛ от община Гълъбово

Ваксините трябва да се получават от общопрактикуващия лекар или опълномощено от него лице, информират от РЗИ- Стара Загора.

От там изрично напомнят, че общопрактикуващ лекар, който не е заявил ваксина до четвъртък няма да получи такава. Задължително трябва да се спазва хладилната верига при получаване на заявените количества ваксина в съответния пункт.

За своевременното и правилно оползотворяване на получените дози ще се извършва стриктен контрол от РЗИ - Стара Загора и при констатирани нарушения ще бъдат съставяни административни санкции на виновните лица.

Още от категорията

Община Стара Загора

Започва прием на документи за подпомагане за инвитро процедури в Стара Загора

На 5 юли, от 9.00 часа, в зала 216 на Община Стара Загора започва прием на документи за финансово подпомагане на процедури по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала. Входирането в администрацията на нужната документация..

публикувано на 23.06.21 в 15:46

Родилното отделение в Ямбол приема само спешни случаи

За пореден път родилното отделение в Ямболската многопрофилна болница „Св. Пантелеймон" временно преустановява дейността си.  До 17 юли родилките ще се пренасочват към областната болница в Сливен, информира кореспондентът ни Даниела Костова...

публикувано на 23.06.21 в 15:43

Деца учиха как се оказва първа помощ

Над 80 деца от различни старозагорски училища участваха днес в открит урок – демонстрация по оказване на първа долекарска помощ, който се проведе в парк „Пети октомври“. Проявата е част от лятната превантивна програма „Ваканция 2021“, която се организира..

публикувано на 23.06.21 в 14:33

Започва благоустрояването на парка в свиленградския квартал "Капитан Петко войвода"

Започва благоустрояването на парка в квартал "Капитан Петко войвода" в Свиленград. Паркът е първият обект, който започва да се изпълнява по проекта на общината "Обновяване на площи за широко обществено ползване на територията на община..

публикувано на 23.06.21 в 14:00

85% от горските пожари в Старозагорско са заради нерегламентирана земеделска дейност

Близо 85 процента от горските пожари в област Стара Загора са възникнали заради нерегламентирана земеделска дейност или неизправна земеделска техника в близост до горски масиви, това съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 23.06.21 в 13:15

Панаир на науките и изкуствата се провежда днес в ГПЧЕ "Ромен Ролан"

Панаир на науките и изкуствата, в които ще се представят всеки един от предметите изучавани в гимназията, презентацията на всичко научено през иновативнта година на осмокласниците, Самодейност 2021 година или т. нар празник на таланта. Това са само част от..

публикувано на 23.06.21 в 13:01

Институтът „Ройтерс“: БНР за поредна година се ползва с най-голямо доверие в България

Българското национално радио отново е медията, в която гражданите на България имат най-голямо доверие, сочи годишният доклад за 2021 г. на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“ към университета в Оксфорд (Digital News Report). Най-голям..

публикувано на 23.06.21 в 12:06

Обучителни семинари за строителни фирми ще се проведат в Стара Загора

На 6 и 7 юли в хотел „Езерото" в Стара  Загора ще се проведат безплатни обучения за строителни фирми, които имат желание да участват в обществени поръчки, но им липсват знания и опит в тази сфера. В обучението ще бъдат представени строителните поръчки,..

публикувано на 23.06.21 в 11:53

С българския филм „Мост между поколенията" откриват лятно кино на открито в Стара Загора

С настъпването на астрономическото лято, Международен младежки център Стара Загора и Държавен куклен театър откриват  лятно кино на открито. Първата прожекция ще бъде на 24 юни от 20.00 часа в обновената лятна сцена на Кукления театър. Старозагорци ще..

публикувано на 23.06.21 в 11:03

При среща със змии не изпадайте в паника и потърсете помощ

Зачестилите случаи на сигнали за поява на змии в населените места се дължат основно на променливото време в последните седмици и на факта, че все повече хора строят къщи в диви райони. Това коментира в ефира на Радио Стара Загора д-р Руско..

публикувано на 23.06.21 в 09:28