Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 90% от личните лекари в Стара Загора поставят ваксини срещу КОВИД 19

Снимка: ЕПА/БГНЕС

До 16 часа в четвъртък общопрактуващите лекари и от област Стара Загора трябва да заявят необходимите количества от ваксини срещу КОВИД 19 в Регионалните здравни инспекции. След това, заявките се обобщават от РЗИ, а препаратите се получават всеки понеделник на съответната седмица в 5 пункта в областта – Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево и Гълъбово. Това гласят последните промени в организацията на ваксинационната кампания. Председателят на Старозагорска асоциация на общопрактикуващите лекари д-р Слави Славов коментира, че тази система не е толкова нова и работи добре. Повече от 90% от личните лекари в Стара Загора се включват в кампанията по ваксинация на пациентите си, твърди д-р Слави Славов. Той допълни, че часовете за получаване на ваксините от личните лекари от пунктовете са съгласувани с тях. Най-трудната част е логистиката и организацията на пациентите, които искат да си поставят ваксина, особено ако някой от тях не се яви в определения ден и час и се налага в последния момент да се търси друг човек, за да се оползотвори дозата. 

Сертификатът за поставена ваксина може да се получи от личните лекари веднага след поставянето на втората доза, обясни още д-р Слави Славов. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Стара Загора

Община Стара Загора създаде нова социална услуга за деца на разделени родители

Община Стара Загора вече осигурява нова социална услуга – място за срещи, създадено специално за деца на разделени родители. Това оповести днес зам.-кметът Павлина Делчева, която посети мястото, за да проследи подготовката за официалното отваряне на..

публикувано на 07.06.24 в 18:03

В община Казанлък ще гласуват в 91 избирателни секции

В изборния ден - 9 юни, в Община Казанлък ще има общо 91 секционни избирателни комисии, като две от тях са подвижни. Освен двете подвижни, ще има и четири секции за гласуване на хора с увреждания и затруднения в придвижването. Те се намират..

публикувано на 07.06.24 в 17:52

Общински съветници от Стара Загора се обявиха против решение на местния парламент

Решението, прието на проведената вчера извънредна общинска сесия, е против обществения интерес на старозагорци, заявиха на пресконференция днес от групата на „Възраждане“ в Общинския съвет. Припомняме, че точката предизвика скандал и стана повод за..

публикувано на 07.06.24 в 17:17
Театър

Ямболският театър остава без дом, освен ако не се извършат законови промени

Ямболският драматичен театър „Невена Коканова" е обявен за професионален преди 75 години. От тогава досега театърът няма собствена сграда и се помещава  в читалище „Съгласие". Основен ремонт на сградата не е правен повече от 50 години, а окаяното..

публикувано на 07.06.24 в 16:36

Хасково се обединява за живота на Никол

Мащабна благотворителната кампания в помощ на осемгодишната Никол обедини хората и институциите в Хасково.  Преди дни на момичето е поставена тежка диагноза - тумор, който застрашава живота му. Налага се скъпо лечение в Турция , непосилно за..

публикувано на 07.06.24 в 15:27

Гурково е домакин на юбилейния фолклорен празник „Балканът пее и разказва"

Под патронажа на министъра на културата Найден Тодоров ще се проведе 50-ото издание на  единствения в България фолклорен празник „Балканът пее и разказва" на шест града – Гурково, Трявна, Дряново, Твърдица, Котел и Елена, които си предават на ротационен..

публикувано на 07.06.24 в 15:26

Езерото на Кенана да бъде отдадено на концесия, предлага кметът на Хасково

Едно от най-емблематичните места за хасковлии от 80-те години на миниля век – „Езерото на Кенана“ ще бъде отдадено на концесия за 35 години и така ще бъде обновено и възродено. Това обаче ще стане, ако общинските съветници в областния град дадат..

публикувано на 07.06.24 в 13:39

Пръскане срещу комари ще се извърши на 10 и 11 юни в Стара Загора

Община Стара Загора ще извърши ларвицидна обработка на биотопите на комарни ларви, както и третиране на открити площи срещу възрастни комари с препарати „Акватен“ – екологичен ларвицид и „Стийл 25 ЕК“ / студен аерозол. Началният час за стартиране на..

публикувано на 07.06.24 в 13:23

„Ваканция 2024" предлага отново безплатни занимания за старозагорските деца и младежи

За петнадесета поредна година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) предлага на децата възможности за полезно и приятно свободно време чрез реализиране на разнообразни дейности. Превантивната..

публикувано на 07.06.24 в 13:17

Общината кани децата на изследователска разходка по улиците на Стара Загора

Отново започват летните безплатни разходки под мотото: „Неразказани истории по правите улици“.  На 15 юни (събота), по повод завършването на учебната година, Туристическият информационен център към Община Стара Загора ще очаква всички любознателни деца..

публикувано на 07.06.24 в 13:12