Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Арт базар радва старозагорци

 Малки и големи взеха участие в арт базар „Алея на художниците", който се проведе на кестеновата алея в парк „Пети октомври", съобщават от пресцентъра на община Стара Загора. Инициативата беше организирана от Община Стара Загора и представителството на Съюза на българските художници – клон Стара Загора.

В събитието се включиха творци от Стара Загора и областта като твориха и рисуваха заедно с най-малките. Децата се забавляваха и научиха много нови техники на рисуване, oбработване на вълна и дърворезба.

Сред творците, които взеха участие бяха: Галя Колева и Ивана Колева, Екатерина Михайлова, Милен Иванов, Вичка Иванова, Наньо Нанев, Мина Нешева и нейните приятели Георги и Златко, Албена Венкова, Румен и Жасмина Милкови, Мария Филева, Светлин Стоев, Донка Миткова, Даниела Дохчева, Людмила Фуйка, както и представителите на Център за подкрепа на личностното развитие към Община Стара Загора- Милен Алагенски и Иво Козаров, Школа по изобразителни изкуства при  НЧ „Родина1860" – М.Алипиева и Т.Полихронова, НЧ" Христо Танев" – Сашо Сандев, НЧ „Родина" и Сдружение „ТворецЪ".

По време на арт базара твориха и част от участниците в 25- тия Международен пленер по живопис „Дружба" 2021.


Още от категорията

На 3 август отбелязваме Световния ден на динята

3 август е Световният ден на динята. Около 92% от масата на динята е вода – това е най-високият процент сред плодовете, заради което тя може да утоли не само глад, но и жажда. Празникът се отбелязва най-вече в САЩ. Сред най-популярните състезания по..

публикувано на 03.08.21 в 10:51
Община Свиленград

Безплатна лятна детска занималня работи в сградата на Общинска администрация - Свиленград

Лятна детска занималня работи в Центъра по проблемите на детската личност, който се намира в сградата на Общинска администрация - Свиленград. Заниманията са за деца от 6 до 13 години и ще се провеждат до 31 август 2021 година. Организацията е на Община..

публикувано на 02.08.21 в 14:11
Ангел Беев и Стефана Узунова

Ученик от Свиленград спечели конкурс с проект за култивирано отглеждане на блатно кокиче

Проект за култивиране на безценното българско блатно кокиче донесе на ученик от Свиленград  голямата награда в конкурса „Моето стопанство 2“, част от съвместната кампания на Министерствата на земеделието и на образованието „Супер фермер“. Ангел..

публикувано на 29.07.21 в 09:05
Снимка: facebook

Деца отглеждат зеленчуци, даряват печалбата за връстници с онкозаболявания

Деца отглеждат зеленчуци, а печалбата даряват за лечение на връстници с онкозаболявания.   "Не сме броили колко са събраните средства към момента, но кутията за дарения се пълни", сподели Ванина Цонкова, директор на ОУ „Св. св. Кирил и..

публикувано на 23.07.21 в 09:34
Дора Иванова и Добрин Цветков.

Обсерватория и панорамни асансьори може да направят Чинията на Бузлуджа топ дестинация

Място за конференции, изкуство, прожекции и дори за обсерватория са част от акцентите в представения днес в Казанлък План за опазване и управление на паметника на Бузлуджа. Презентацията на архитект Дора Иванова от фондация „Проект Бузлуджа“ и арх...

публикувано на 22.07.21 в 16:31

Неврографиката - Метод за подобряване на комуникацията

Неврографиката е чудесен инструмент, който ни помага за изграждане на разбирателство, близост и подобряване на комуникацията, както и премахване на неразбирателствата и конфликтите с любимите ни и близки хора. Ефектът на неврографиката се..

публикувано на 21.07.21 в 11:13

С деца на море…или планина

Лятото е в разгара си, както и летните почивки, било то на море или планина. Присъствието на деца моментално променя времето за почивка и го превръща в предизвикателство. На първо място родителите трябва добре да помислят за локацията, която..

публикувано на 21.07.21 в 11:10

Кестеновата алея в Стара Загора се превръща в безплатна кулинарна работилница

20 юли е наситена с празници дата . Освен Международен ден на шахмата, Световен ден на скачането е и Международен ден на тортата . Оказва се, че от едно десетилетие този юлски ден от календара е определен за любимото сладко изкушение . Най-напред..

публикувано на 20.07.21 в 18:40

Международният ден на шахмата отбелязваме днес

През 1966 г. по инициатива на Международната шахматна федерация /ФИДЕ/ 20 юли е обявен за Световен ден на шахмата. Датата съвпада с основаването на организацията през 1924 г. в Париж по време на Летните олимпийски игри. България е член на  ФИДЕ от..

публикувано на 20.07.21 в 12:04

Ученици съставиха пътеводител за забележителностите на Свиленград

Ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика „Христо Ботев“ в Свиленград издадоха пътеводител, събрал най-популярните места за посещение и интересни факти за града на коприната.   За осъществяване на идеята за..

публикувано на 20.07.21 в 09:50