Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Почистват шахтите и пътната маркировка в Ямбол

Общинско предприятие „Комунални дейности“ започна почистване на шахтите в Ямбол. Те не са почиствани от 2005 година, информират от пресцентъра на Общината. Служителите освежават и част от замърсената от автомобилни гуми хоризонтална пътна маркировка в града – пешеходни пътеки, единични, двойни линии и стрелки.

Припомняме, че преди време на част от пътната мрежа в Ямбол беше нанесена пътна маркировка със спрей студен пластик с висока светлоотразителност и трайност при мокро време.

Общинско предприятие „Комунални дейности“  възстановява амортизирани участъци от тротоари, отстранява дребни нарушения по инфраструктурата в града. Служителите отговарят и за поддръжката за светофарните уредби, за монтажа и демонтажа на светофарните уредби, поставянето на спиркови знаци, извършват машинно почистване на уличната мрежа в града и др.

Сигналите към тях се подават чрез официалния сайт на Община Ямбол, в секция„Предложения и сигнали“ https://yambol.bg/signals

Галерия

Още от категорията

Доц. Йовчо Йовчев в студиото на

Разкриват ново Ковид отделение в Университетската болница в Стара Загора

97 души, диагностицирани с коронавирус, се лекуват в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора. 12 от тях се намират в Клиниката по реанимация, а 8 са интубирани. В лечебното заведение са разкрити общо 114 легла за пациенти с Ковид. Това съобщи..

публикувано на 28.09.21 в 09:24

Тракийският университет обяви прием на студенти по две нови специалности

Тракийски университет – Стара Загора от 28-ми септември стартира прием на кандидатстудентски документи по две нови бакалавърски специалности - „Информационни технологии" и „Софтуерно инженерство", след като Стопанският факултет получи положителна оценка..

обновено на 28.09.21 в 08:58

Янко Янков: Ако комплексът „Марица - изток“ бъде затворен, това ще е крах за целия регион

Ако комплексът „Марица - изток“ бъде затворен, това ще е крах за целия регион. Това заяви в предаването „Репортер“ общинският съветник и председател на група „Истината за Стара Загора“ Янко Янков. Той е вносител на точка в дневния ред на..

публикувано на 28.09.21 в 08:18
Румен Драганов

Румен Драганов: Не може да се затварят бизнеси

В предаването „Репортер“ Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма се обяви против въведените забрани за сектора. По думите му  неразбирането на закона, спецификата на туризма и липсата на човечност докараха хотелиерския и..

публикувано на 28.09.21 в 08:00

2 536 са новите случаи на коронавирус, 114 са за област Стара Загора

2 536 са новите случаи на коронавирус при направени 24 032 теста, показват данните в Единния информационен портал. Положителни са 10,5 процента от взетите проби.  Починалите с Covid-19 са 149 души, от тях 10 са били ваксинирани. 2 268 са отчетени като..

публикувано на 28.09.21 в 05:12

Здравното министерство обяви конкурс за ликвидатор на болницата в Радунци

Министерство на здравеопазването обяви процедура за избор на  ликвидатор на  Специализирана болница за долекуване и продължително лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и рехабилитация в с. Радунци. Това става ясно от публикуваната на сайта на..

публикувано на 27.09.21 в 21:45
ТЕЦ

Атанас Пеканов: Парламентът трябва да реши за индикативна дата за затваряне на въгледобива

„България се забави с дискусията за енергийния преход. Повече няма време за губене, защото ЕС очаква от страната ни конкретен ангажимент по отношение на въгледобива“ . Това заяви в рамките на онлайн дискусията, посветена на справедливия преход и..

публикувано на 27.09.21 в 18:30

17,1% от жителите на област Сливен са се преброили електронно

В област Сливен електронно са се преброили 17,1% или 13 643 домакинства, съобщи Сребрина Ганушева, главен експерт в "Статистически изследвания-Сливен"към Териториално статистическо бюро. Данните са от началото на преброяването до 23 септември...

публикувано на 27.09.21 в 18:28

Напълно рекултивирано е депото за отпадъци в Чирпан

Финализиран е проектът „Закриване и рекултивация на общинското депо за неопасни твърди битови отпадъци на община Чирпан“ . Общата му стойност е в размер на 2 979 761лв. от които 2 532 797,26 мил.лв. са с европейско финансиране по ОП „Околна среда“..

публикувано на 27.09.21 в 17:23

Няма нарушение в рентгенологичното отделение в Ямбол

Няма смесване на потоци на  пациенти с Ковид – 19 и с други заболявания, установи проверка на РЗИ  Ямбол днес в  отделението по рентгенология на местната болница. Сигнал за такъв случай бе подаден в социалните мрежи. Това съобщи за Радио Стара..

публикувано на 27.09.21 в 16:13