Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Омар Камара прониза "Локомотив" в края за успех на "Берое"

СНИМКА: Ани Георгиева - beroe.bg

"Берое" спечели домакинството си срещу "Локомотив"(Пловдив) с 1:0. Единственото попадение в срещата дойде в самия край на двубоя и бе дело на резервата Омар Камара. Старозагорци и пловдивчани изиграха изключително посредствен и лишен от кой знае какви футболни достойнства двубой, в който все пак домакините имаха по-добрите възможности през първата част. Трите точки за беройци бяха от особено значение за старши-треньора на тима Петър Колев, чието бъдеще начело на "зелените" е поставено под въпрос. 

Наставникът на "Берое" Петър Колев остави легендарния Мартин Камбуров за пореден път на пейката за сметка на Алиун Фал. На вратата бе Генадий Ганев, в отбрана действаха Стив Фуртадо, Александър Цветков, Омар Сако и Александър Василев, като двойка опорни полузащитници действаха Реян Даскалов и Серкан Юсеин, в ролята на плеймейкър бе Абубакар Тунгара, а по крилата атакуваха Даниел Генов и Кийлън Лебон.

Още в началните минути на срещата беройци можеха да поведат. Александър Цветков пусна извеждащ пас по дясното крило към Даниел Генов, бранителят на гостите Олексей Биков проспа паса и Генов се озова очи в очи със стража на пловдивчани Лукас Редер, но беройското крило на два пъти не успя да го преодолее. На помощ на немския вратар се притече и съотборника му Милош Петрович, с което опасността бе предотвратена окончателно. Последваха равностойни минути, в които играта се водеше предимно в средата на терена. Серкан Юсеин и Венсан Марсел се отчетоха с нелоши далечни удари и за двата отбора, които обаче излязоха в аут. В 23-та минута гостите изпълниха корнер, при който топката бе избита към Серкан Юсеин, той напредна, пусна извеждащ пас към Кийлън Лебон, лявото крило на "Берое" пробяга на страхотна скорост целия терен, но не успя да преодолее Редер от малък ъгъл. До края на полувремето не се случи нищо запомнящо се. И двата отбора пробваха центрирания и далечни изстрели, които не се увенчаха с успех.

Втората част продължи по същия начин. Липсваха интересните положения и пред двете врати. Влизането на Мартин Камбуров в 69-та минута оживи феновете по трибуните. Наред с рекордьора по отбелязани попадения в професионалния футбол на България, в игра се появи и Симеон Мечев. Александър Тунчев направи цели 4 промени в своя отбор. Впоследствие Камара замени Генов за домакините, но това не промени приспивното темпо на игра на "Берое" и "Локомотив". На фона на липсата на каквато и да е динамика от двата отбора, гостите от Пловдив започнаха да понакъсват съвсем играта с лежане по терена. Омар Камара развали съня на двата отбора. След разбъркване в наказателното поле на "Локомотив" крилото на "зелените" намери топката на точката на дузпата и с хубав удар матира стража на гостите Лукас Редер за 1:0 за "Берое". В допълнителните четири минути "смърфовете" съумяха да отправят един единствен удар по посока вратата на Генадий Ганев, който премина далеч от целта. 

Последният съдийски сигнал ознаменува успеха на старозагорци в срещата. С победата "Берое" събра актив от 16 точки след 10 изиграни срещи. В първенството следва пауза за двубоите на националните отбори, след което на 18 октомври, понеделник, от 20 часа старозагорци гостуват на столичния ЦСКА 1948.

"Берое" - "Локомотив" Пловдив 1:0 Омар Камара 87 мин.

"Берое": Генадий Ганев, Стив Фуртадо, Александър Цветков - 44 мин. жълт картон, Омар Сако, Александър Василев, Реян Даскалов, Серкан Юсеин(69-мин. Симеон Мечев), Абубакар Тунгара, Даниел Генов( 76мин. - Камара), Кийлън Лебон( 90 мин. - Георги Динков), Алиун Фал( 69мин. - Мартин Камбуров); старши треньор: Петър Колев

"Локомотив" Пловдив: Лукас Редер, Олексей Биков(73мин. - Артур Крачун), Милош Петрович - 54 мин. жълт картон, Кристиан Гомис, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев - 32 мин. жълт картон( 62 мин. - Лукас Салинас - жълт картон 68 мин.), Шакил Сно( 62 мин. - Бирсент Карагерен), Йосип Томашевич( 73мин. ), Венсан Марсел, Димитър Илиев - капитан, Георги Минчев; старши треньор: Александър Тунчев

Главен съдия: Драгомир Драганов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32