Избори за президент - втори тур
Данни на ЦИК
при обработени 100% СИК протоколи
66.72%
31.80%
Румен Радев
Анастас Герджиков
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

След протеста в столицата:

Служебното правителство пое ангажимент за закриване на въглищните централи не по-рано от 2038 година

Синдикалистите заявиха, че протестите ще продължават

Снимка: БГНЕС

„Излезнахме от срещата по-малко песимисти, отколкото влязохме. Добър и конструктивен диалог имаше. От служебното правителство ни убедиха, че работят последователно така, както преди повече от месец започнаха открити разговори пред нас. Доволни сме дотолкова, доколкото беше променен Плана за възстановяване и устойчивост в главата Енергетика", каза след протеста в столицата Деян Дяков, председател на КНСБ в ТЕЦ Марица изток 2.

"Удовлетворени сме от това, че служебното правителство с министър председател Стефан Янев пое отговорността да изпълни първата точка от нашата декларация да се търси дата за закриване на въглищните електроцентрали не по-рано от 2038 година. Освен това Изграждане на нови енергийни мощности и предприятия, които да заместят старите работни места", каза Дяков. Лидерът на КНСБ в ТЕЦ Марица изток 2 заяви, че днешният протест няма да е последен.”Ще излезем отново с исканията си след избор на ново правителство. То трябва да поеме ангажиментите на временното правителство. Открито да се говори по проблемите и да се следва последователното им разрешаване така, както сме се договорили“

При протеста в София беше внесена и подписка от над 100 000 души в защита на комплекса „Марица Изток“.


Още от категорията

"Подай ръка - спаси живот!" продължава в Ямбол

Община Ямбол организира и тази година  в навечерието на Коледа благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ в подкрепа на тежко болни ямболски деца и младежи. Инициативата за разпространение на коледни картички с рисунки на деца продължава 14-та..

публикувано на 09.12.21 в 07:10

1652 са новите случаи на коронавирус

1652 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 24 891 теста. Това показват данните в Единния информационен портал към полунощ. Положителни са под 7% от взетите проби. 116 са починалите с COVID-19 за денонощие, от тях над 90% не са били..

публикувано на 09.12.21 в 05:35
Язовир Жребчево

Язовири в Сливенско са в добро техническо състояние

Техническото и експлоатационно състояние на най-големите язовири в Сливенска област - „Жребчево" и „Асеновец" е много добро. Това обявиха от Областна администрация Сливен, след проверка на междуведомствената комисия по заповед на областния управител Минчо..

публикувано на 08.12.21 в 18:44

Приходите в НАП Стара Загора с рекорден ръст

Над 522,5 млн. лева са приходите, постъпили в офис/дирекция за обслужване Стара Загора, от началото на годината до края на месец ноември 2021 г. Това са с почти 60 млн. лв. повече спрямо същия период на 2020 г., сочат данните на приходната агенция...

публикувано на 08.12.21 в 16:00

Четворна надница за извънреден труд по време на официалните празници

Наближават коледно-новогодишни празници. Тази година те съвпадат със събота и неделя, което увеличава броят на почивните дни в края на годината. Това е свързано  с необходимостта от реорганизация на работното време и съответното изчисляване на..

публикувано на 08.12.21 в 15:36
Снимка: Община Стара Загора

Старозагорско училище организира благотворителна кампания "Да стоплим самотен човек"

Ученици, родители и учители в старозагорското СУ "Васил Левски" за втора поредна година организират кампания "Да стоплим самотен човек. Инициативата има за цел да помогне на самотни хора в нужда за предстоящите светли празници, информират от общинския..

публикувано на 08.12.21 в 15:23

Старозагорски младежи организират коледна благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“

Младежки общински съвет Стара Загора стартира за трета поредна година Коледното издание на благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“. Кампанията има за цел да помогне на човек в нужда.  „Призоваваме в кампанията да се включи всеки, който..

публикувано на 08.12.21 в 15:17

Административни неуредици бавят пускането на банята в с.Ягода

До началото на март месец 2022 година би трябвало банята в село Ягода да заработи. Това съобщи за Радио Стара Загора кметът на община Мъглиж Душо Гавазов и обясни ,че административни неуредици не позволяват отварянето на банския комплекс на този..

публикувано на 08.12.21 в 15:17
Инж. Румен Райков

От догодина - по-скъпа питейна вода в Старозагорско

Заради скока на тока – патова ситуация във „Водоснабдяване и канализация“- Стара Загора. Заради високите сметки за електричество този месец, дружеството е изправено пред дилема – как да плати едновременно и електроенергията, и заплатите на..

публикувано на 08.12.21 в 14:29
Кампания за Диди

Тракийският университет организира благотворителна коледна изложба за Диди

Благотворителна коледна изложба в подкрепа на Диана Митева , която пострада тежко при пътен инцидент в Стара Загора, организира Тракийският университет в Стара Загора. 23-годишната старозагорка е най-тежко пострадалото от трите момичета в..

публикувано на 08.12.21 в 13:43
Подкасти от БНР