Избори за президент - втори тур
Данни на ЦИК
при обработени 100% СИК протоколи
66.72%
31.80%
Румен Радев
Анастас Герджиков
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Адвокат д-р Мария Петрова: Новите мерки ще натоварят най-много ваксинираните лекари

Мария Петрова
Снимка: Личен архив

Редица казуси възникнаха след последната заповед на здравния министър и предприетите мерки, както и въвеждането на зелените сертификати. Това постави в трудна ситуация редица български граждани и ще натовари най-вече ваксинираните лекари, чиято работа ще се увеличи драстично, каза за Радио Стара Загора адвокат д-р Мария Петрова – адвокат по медицинско право.

Това, което наблюдаваме с последната заповед е едно йезуитско поведение, което постави в трудна ситуация както отговорните хора, така и тези, които по една или друга причина не са успели да се ваксинират, от което възникнаха много казуси свързани с правото на труд, както и правата на хората, които страдат от някакви заболявания, коментира адвокат Петрова

Тя изрази притеснението си от факта, че една голяма част от персонала работещ в лечебните заведения не е ваксиниран, което ще натовари не само лекарите, които са ваксинирани, но и здравната система. 

В малките населени места където медицинските специалисти са малко, отсъствието на определен брой лекари или медицински сестри създава абсолютно блокиране на системата и невъзможността да се работи, респективно хората да се лекуват. Изправяме се в един много страшен и порочен кръг.“, каза още адвокат Петрова.

Целият разговор с адвокат д-р Мария Петрова може да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Област Хасково е готова със зимната поддръжка на пътищата

Работна среща във връзка с настъпващия зимен сезон 2021-2022г. и необходимостта от координиране на дейностите при усложнени зимни условия се проведеднес в зала „Марица" в Областна администрация-Хасково. Тя беше водена от областния управител на област..

публикувано на 02.12.21 в 15:07

От понеделник всички ученици се връщат в клас

Всички ученици от 1-ви до 12-и клас ще се върнат в училище от понеделник, заяви здравният министър Стойчо Кацаров. Те ще бъдат изследвани веднъж седмично с наличните тестове: „ Експертите смятат, че вместо два пъти може да се прави еднократно тестване в..

публикувано на 02.12.21 в 14:37

Искра Михайлова: Отивам уверена и ще бъда отдадена на работата си като народен представител

Съдбата на Маришкия басейн и последиците от Зелената сделка върху Старозагорския регион ще бъдат водещи в работата за новоизбрания народен представител от „Възраждане“ Искра Михайлова. Тя заяви, че ще работи активно с гражданите и местната власт и..

публикувано на 02.12.21 в 13:34

Започват проверки на БАБХ за Никулден

От днес до 06 декември от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започват проверки за предстоящия празник Никулден  в обекти за производство и търговия с риба и рибни продукти, съобщиха от БАБХ. Обект на проверка ще бъдат и..

публикувано на 02.12.21 в 13:00

Проф. Христо Пимпирев се срещна с кмета на община Ямбол

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански и председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков се срещнаха в сградата на Общината с проф. Христо Пимпирев  и неговите ученици, родом от Ямбол – геолозите Стефан Велев и Стефан Методиев...

публикувано на 02.12.21 в 12:41

Запалват светлините на коледната елха в Казанлък на 8 декември

На осми декември (сряда) след 17,30 ч. на площад „Севтополис“ ще грейнат светлините на Коледното дърво в Казанлък. Дядо Коледа ще прелети над централния площад със специална звездна свита. Белобрадият старец и неговите помощници ще поздравят..

публикувано на 02.12.21 в 12:31

Въвеждат нова светлинна сигнализация на възлово кръстовище в Стара Загора

В Община Стара Загора се състоя редовното заседание на Комисията по безопасност на движението. Общо 15 бяха молбите и предложенията от граждани и институции, които членовете на комисията разгледаха. По време на заседанието беше разгледано предложение за..

публикувано на 02.12.21 в 09:58
Ива Христова

Проф. Христова: До 2-3 седмици ще стане ясно доколко ефективни са ваксините срещу Омикрон

Новият вариант на коронавируса Омикрон се разпространява бързо. Той измести доминиращия преди това Делта щам в Южна Африка. Нямаме никакво основание да смятаме, че това няма да се случи и у нас, каза в предаването „Репортер“ проф. Ива Христова,..

публикувано на 02.12.21 в 09:48

Двама задържани за отвличане и опит за убийство

Двама са задържани за отвличане и опит за убийство на 34- годишен мъж от Казанлък, който бе открит вързан за дърво в подножието на връх Бузлуджа. Историята е от 30 ноември тази година, разказа на брифинг днес окръжният прокурор Дичо Атанасов...

публикувано на 02.12.21 в 09:29
Проф. Антоанета Христова

Инженерингова цел създава нова лява партия

Външни и вътрешни сили и интереси се съчетаха, за да бъде отстранен ГЕРБ по един специфично механичен начин, а не през общественото мнение. Този инженерингов план вкара съвсем нови лица. Това коментира проф. Антоанета Христова – директор на..

публикувано на 02.12.21 в 09:10
Подкасти от БНР