Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници одобриха продажбата на плажа на Старозагорските бани

Община Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

Общинските съветници в Стара Загора одобриха предложението плажът на Старозагорските минерални бани да бъде обявен на търг за продажба. Това стана по време на редовната сесия на местния парламент днес. Заседанието се проведе онлайн заради противоепидемичните мерки. Началната тръжна цена ще е в размер на 1 170 000 лева, решиха още общинските съветници. 

Постъпилото вчера предложение на общинския съветник от "БСП за България" Илка Петкова точката да бъде оттеглена и да бъде гласуван мораториум върху продажбата на недвижими имоти общинска собственост, намиращи се на територията на целите Старозагорски минерални бани предизвика сериозна дискусия по време на заседанието. С 34 гласа "За" обаче бе прието предложението, внесено от кмета Живко Тодоров, плажът да бъде обявен на търг. 

Подкрепено бе и искането за създаване на общински жилищен фонд като по него ще работи 7-членна работна група. Тя ще трябва да обобщи предложенията за промени в общинските наредби, които да позволят създаването на този фонд. 

Без дискусии бяха приети предложенията за промени в бюджета и актуализираната бюджетна прогноза за местните дейности на Община Стара  Загора за периода 2022 - 2024 година. С 41 гласа "За" бе приет годишен обобщен доклад за резултатите от дейността на общинските търговски дружества за 2020г. 

Съветниците подкрепиха и предложението за обявяване на имот в квартал “Казански“ за частна общинска собственост, който да бъде дарен на Старозагорската Митрополия за изграждане на православен храм. Строежът трябва да започне в рамките на 5 години от датата на прехвърляне на собствеността. Православният храм ще е с площ от 1155 кв. м.

Още за днешната сесия чуйте в прикачения звуков файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Стара Загора налага санкции за тротинетки, които хвърчат по паркове и тротоари

Шест нарушения на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора са установени през първата юлска седмица . Всички те са свързани с управлението на индивидуални електрически превозни..

публикувано на 09.07.24 в 11:33

Двама задържани за кражба на чаши

Полицията задържа двама души за кражба на стъклени чаши.  На 07.07.2024 г. в гр. Стара Загора служители на Второ РУ - Стара Загора са извършили проверка таксиметров автомобил "Опел", при която е установено, че пътниците в автомобила – двама мъже, на..

публикувано на 09.07.24 в 10:54

Разследват полицай за смъртния случай в ямболския арест

Полицейски служител ще бъде разследван във връзка със смъртта на 32- годишен мъж от Ямбол, починал при неизяснени обстоятелства в помещението за задържане на районното управление.  Дисциплинарното производство срещу полицейския служител е..

публикувано на 09.07.24 в 10:50

Двама души са пострадали при пожари в Сливенска област

Двама души са пострадали при пожари през последното денонощие в Сливенска област. Екипите на пожарната са се отзовали на 12 сигнала за възникнали пожари в сухи треви и отпадъци. Жена на 61 години е пострадала при възникнал пожар в офиса и на..

публикувано на 09.07.24 в 10:48

Проф. Добри Ярков е Доктор Хонорис Кауза на университета в Люксембург

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков беше удостоен с почетната титла Доктор Хонорис Кауза на DTMD UNIVERSITY (Университет за дигитални технологии в медицината и денталната медицина) в Люксембург на официална церемония по връчване на..

публикувано на 09.07.24 в 10:12

Станислав Дечев: Хасково ще има мотописта без аналог в България

Развитието на туризма е основна задача пред местната администрация. Това заяви в изнесеното студио на Радио Стара Загора в Хасково кметът на общината Станислав Дечев. Той сподели, че градът разполага с множество забележителности, но чрез..

публикувано на 09.07.24 в 09:59

Благотворителна кауза обедини Хасково

Ние българите рядко се обединяваме около каузи. В момента обаче Хасково подаде ръка на 8-годишно дете, което се лекува в Турция от тежко заболяване. И българи, и мюсюлмани събират пари с различни инициативи, за да помогнат на Никол и семейството й...

публикувано на 09.07.24 в 09:20

Таня Захариева: Новият Общински съвет в Хасково ще работи за облагородяване на кварталите и малките населени места

"Надявам се през третия ми мандат общинските съветници да бъдат по-активни и да внасят повече предложения за облагородяването на общината." Това заяви в изнесеното студио на Радио Стара Загора в Хасково новоизбраният председател на местния..

публикувано на 09.07.24 в 08:47

Патрули на общината и полицията следят за тротинетки и велосипеди в пешеходните зони на Казанлък

Екип на двама служители на Еко контрол към община Казанлък и двама служители на Районното управление на полицията в Казанлък започнаха да патрулират по пешеходните зони в града. Целта на акцията е да се контролира карането на тротинетки и квелосипеди..

публикувано на 09.07.24 в 08:18

До дни ще е готова експертизата за смъртта в ямболския арест

До дни ще бъде готова съдебно-медицинската експертиза, назначена по случая с починалия при неизяснени обстоятелства 32-годишен мъж в помещението за задържане на ямболската полиция. Трупът беше открит в ранната сутрин на съботния ден, часове след като..

публикувано на 08.07.24 в 16:53