Избори за президент - втори тур
Данни на ЦИК
при обработени 100% СИК протоколи
66.72%
31.80%
Румен Радев
Анастас Герджиков
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обществен дарителски фонд Стара Загора с 6 инициативи

Община Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

Вече има събрани дарения за реставрация на картата на Черно море, която се намира в двора на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора. Средствата се осигуряват от инициативата на Обществен дарителски фонд Стара Загора за набиране на средства за знакови училища в града, това заяви за Радио Стара Загора Даниела Димова от Обществения дарителски фонд. В кампанията са включени общо 5 училища с 5 иницативи, сред които "Международен конкурс за саксофонисти 2023 година" организиран от НУМСИ „Христина Морфова“ и създаване на интерактивната среда в клас при чуждоезиковото обучение на ПМГ " Гео Милев“ . За  Професионалната Гимназията по електроника „Джон Атанасов“ се набират средства за създаване на кабинет по природни науки. Петата инициатива е свързана с НПГВМ “Иван Павлов”, където са нужни мултимедийни проектори , които да подпомагат обучителния процес, каза още Димова.

"Идеята на инициативата е да се създадат, условно казано, клубове на завършилите средните училища , които да подпомагат всеки своето собствено училище. Изпратихме покана към почти всички средни училища в Стара Загара и решихме да работим с тези които се отзоват и които са най-активни. Всички 6 кампании са качени в сайта Платформата бг., всички ще имат и DMC." каза още Даниела Димова.

Шестата инициатива е под надслов " Помогни Спътник Интеркосмос да кацне в Центъра на Вселената" и е посветен на 40 години от изстрелването на спътници „Интеркосмос България-1300“. Това е поводът в гр. Стара Загора да се изгради Монумент с копието на спътника. Той ще бъде експониран в реален размер в прозрачен купол в най-новия парк на Стара Загора. Инициативата е на Граждански клуб ЛИПА, в партньорство с Институт за космически изследвания и технологии при Българската академия на науките, Астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“ и с подкрепата на Община Стара Загора.
Линкове към дарителските кампании са следните:
Още подробности за инициативата може да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

2105 са новите случаи на коронавирус

2105 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 7,5% от направените 27 937 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. В Стара Загора новите случаи са 89, в област Хасково – 80,..

публикувано на 02.12.21 в 06:22
яз. Щоките

Междуведомствена комисия извърши проверка на язовирите в област Сливен

Междуведомствена комисия, назначена със заповед на областния управител Минчо Афузов, приключи проверка на язовирите в Сливенска област. Основната цел бе да се установи готовността за безопасна експлоатация на язовирните стени и съоръженията към тях. На..

публикувано на 01.12.21 в 17:22
Фейсбук - Регионална библиотека

От днес РБ "Захарий Княжески" допуска посетители единствено със зелен сертификат

От днес 1 декември до 31 март в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ Стара Загора ще се допускат посетители само със зелен сертификат. Промяната в режима на влизане е във връзка със заповед на министъра на здравеопазването за въвеждане на временни..

публикувано на 01.12.21 в 16:58

4 са свободните места в Центъра за временно настаняване

С 4 свободни места разполага към днешна дата Центъра за временно настаняване в Стара Загора при капацитет 10 човека, но при настъпилото застудяване местата бързо ще се запълнят, съобщи за Радио Стара Загора Мария Милушева, директор на Центъра. Засега..

публикувано на 01.12.21 в 16:50

Георги Гьоков: Преговорите очертаха краткосрочните и дългосрочни приоритети пред страната

Старозагорският депутат на БСП Георги Гьоков определи отминалите разговори между четирите политически сили, натоварени с отговорността за съставяне на правителство, като ползотворни. Според народния представител на левицата предизвикателствата пред..

публикувано на 01.12.21 в 15:54
Христо Стоянов

Много от заведенията няма да работят по празниците в Сливен

В новогодишната нощ в Сливен ще работят много малко заведения, заради постоянно увеличаващите се цени на храните и електроенергията, съобщи Христо Стоянов, председател на местната структура на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите. От 46 членуващи..

публикувано на 01.12.21 в 15:45

Старозагорски ученици завоюваха второ място на Международния видеоконкурс "Покажете своята ангажираност"

Трима дванадесетокласници от старозагорската Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан" завоюваха второ място във видеоконкурс, организиран от PASCH. Дарина Бозова, Григор Дянков и Виктория Кабаиванова спечелиха мултимедийно оборудване и..

публикувано на 01.12.21 в 15:40

Община Казанлък ще строи физкултурен салон в Математическата гимназия

Община Казанлък получи одобрение за финансиране на инженеринг по проект „Изграждане на физкултурен салон на ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък". Средствата в размер на 858 437 лв. за изработка на инженеринг за нов физкултурен салон към..

публикувано на 01.12.21 в 15:02

Учениците в Гурково, Павел баня и в частно училище "Елин Пелин" се връщат в клас

В две общини от област Стара Загора учениците вече се обучават присъствено. Заради намалялата заболеваемост в Гурково, а от утре и в Павел баня всички се връщат в клас, съобщи за Радио Стара Загора Татяна Димитрова, началник на Регионалното..

публикувано на 01.12.21 в 14:53

Григор Димитров с дарение за Езиковата гимназия в Хасково

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров е направил дарение на езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково.  Тенисистът е дал 30 000 лв., потвърди пред Haskovo.info директорът на гимназията Деян Янев. С парите е изграден..

публикувано на 01.12.21 в 11:58
Подкасти от БНР