Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Общинският съвет в Чирпан реши да бъде изграден паметник на поета Димитър Данаилов

Чирпан

Общинският съвет в Чирпан взе единодушно решение за изграждането на паметник на поета Димитър Данаилов. Финансирането ще бъде осигурено от бюджета на общината и трябва да бъде завършен през 2022 година. Поводът е 100-годишнината от рождението на поета. Той ще бъде поставен срещу паметника на Яворов, съобщи в интервю за Радио Стара Загора председателят на местния парламент Иван Станчев.

Размерът на такса смет се запазва, решиха още на днешното си заседание старейшините в Чирпан. Събираемостта през тази година се е подобрила като за това спомага и че Общината е възприела всякакви методи за плащане. Друго единодушно решение е Община Чирпан да кандидатства с 8 проекта към местната инициативна група на обща стойност около милион и 500 хиляди лева, съобщи още Иван Станчев.


Още от категорията

Oт понеделник в област Сливен влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки

Спазването на противоепидемичните мерки и ограничаване струпването на хора в големите супермаркети в Сливен бе тема на срещата между областния управител Минчо Афузов, представителите на държавните институции и ръководителитена хипермаркетите и търговски..

публикувано на 22.01.22 в 10:47

Благотворителна изложба и онлайн търг организират от днес пред община Стара Загора

Международният младежки център, Фото  "Узунови" и старозагорски фотографи организират благотворителна изложба и онлайн търг в подкрепа на каузата "С Диди съм за крачка напред". Благотворителната изложба е поредната инициатива, имаща за цел да подпомогне..

публикувано на 22.01.22 в 09:55

9874 са новите случаи на Covid-19 у нас, 484 са в област Стара Загора

9874 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал. 22,5 на сто са положителните проби от направените над 43 800 теста. 78% от новите случаи през изминалото денонощие не са..

публикувано на 22.01.22 в 09:24

БЕХ: Преместването на седалището на „Мини Марица-изток“ не засяга дейността на дружеството

БЕХ отхвърли твърдения в публичното пространство, че  преместването на седалището на „Мини Марица-изток“ от Раднево в София се прави с цел съкращения на персонала  и закриване на дружеството.  Седалището на „Мини Марица-изток“ се мести в София..

публикувано на 21.01.22 в 21:56

Поскъпва транспортът в община Тунджа

Билетите за автобусен транспорт в община Тунджа поскъпват от началото на февруари , стана ясно след среща на превозвачите и ръководството на общината.  Увеличението на билетите за 44 –те села в общината е обвързано с отдалечеността на населените места..

публикувано на 21.01.22 в 19:07

Ученици от Сливен предотвратиха грабеж

Петима деветокласници от ППГМ „Добри Чинтулов" Сливен са предотвратили грабеж над възрастна жена в района на училището. Неизвестен за сега мъж се е опитал да открадне дамската чанта на жената в тиха улица между сградите на Митрополията и Драматичния..

публикувано на 21.01.22 в 18:55
Съдебна палата, Стара Загора

Повдигнаха ново обвинение на 18-годишния шофьор, блъснал три жени

Окръжен съд – Стара Загора остави без уважение искането на Н. М. за промяна на мярката му за неотклонение „Домашен арест“, която се осъществява чрез поставено устройство за електронно наблюдение, в по-лека такава. Стана ясно, че му е повдигнато и ново..

публикувано на 21.01.22 в 17:19

Синдикатите не приемат промените в „Мини Марица-изток“

С декларация против преместването на седалището на „Мини Марица-изток“ от Раднево в София излязоха представителите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ във въгледобивната компания.  Решението за преместването на седалището на държавните мини е взето от Съвета на..

публикувано на 21.01.22 в 16:44

Надежда Чакърова: За миналата година са подадени около 40 сигнала, свързани с неправомерни действия на колекторски фирми

Министерството на икономиката ще води публичен регистър на фирмите за събиране на вземания от потребителите, а на колекторските компании ще се забрани да тормозят и изнудват длъжниците. Това предвижда нов законопроект, който трябва да защити..

публикувано на 21.01.22 в 16:39

Пламен Караджов, БСП: Пътят е един - възвръщане на доверието в обществото

Един е пътят пред БСП – възвръщане на доверието в обществото, и бързо решаване на вътрешнопартийните проблеми. Това коментира пред Радио Стара Загора Пламен Караджов, зам.-председател на Областния съвет на БСП-Стара Загора, в навечерието на утрешния..

обновено на 21.01.22 в 14:02
Подкасти от БНР