Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въоръженият мъж от село Сърница е стрелял по полицаи

Снимка: МВР

Въоръженият мъж от хасковското село Сърница, е стрелял по полицаи. Това е станало снощи при опит на униформените да го арестуват, съобщи главният секретар на МВР – Петър Тодоров. 

Днес близо 300 униформени, включително спецполицаи и жандармеристи се включиха в издирването му. 

Малко преди 15 часа Бейсим Салиф бе открит и арестуван край кърджалийското село Черноочене, на близо 40 км. от село Сърница, припомни Петър Тодоров. Задържан е с помощта на местен жител, който е бил нападнат от Салиф.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кметът и общинските съветници на Болярово даряват месечните си възнаграждения на пострадалите от пожарите

Съветниците на община Болярово даряват своите месечни възнаграждения на пострадалите от огнената стихия в селата Воден и Крайново. На проведеното днес заседание на Общинския съвет на Болярово кметът Христо Христов съобщи пред съветниците, че дарява своята..

публикувано на 26.07.24 в 12:27

„Мини Марица-изток“ е натрупала загуба за 237млн.лв.

237млн.лв. е отчетената в баланса на „Мини Марица-изток“ загуба към 31 май. Това стана ясно при изслушването на служебния енергиен министър Владимир Малинов в парламента, инициирано от „Възраждане“. Той уточни, че само за периода от 1 януари до 31..

публикувано на 26.07.24 в 12:11

Над 5 хиляди участници очакват на мотосъбора на Старозагорските бани

За поредна година клуб „Волните ездачи“ организират национален мотосъбор край езерото на Старозагорски минерални бани. Събитието започва в петък и ще продължи до неделя. Ще се проведе и традиционния поход на мотористите от Стара Загора до..

публикувано на 26.07.24 в 10:00

БСП се готви за събора на Бузлуджа

133 години организирано социалистическо движение ще отбележи в събота БСП на историческата поляна под връх Бузлуджа. До тук записаните социалисти, които са заявили желание да се включат в събитието надхвърлят в пъти заявките от предходни години. 15..

публикувано на 26.07.24 в 09:45
Петя Чакърова

1800 са подали документи за еднократна помощ за ученици в област Стара Загора

Продължава приема на документи за еднократна помощ в размер на 300 лв. за семействата с ученици от първи до осми клас, съобщи Петя Чакърова, директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" - Стара Загора. Тя уточни, че няма критерии за..

публикувано на 26.07.24 в 09:43

Какао и сладолед са поскъпнали с над 300%, кафето – със 100%

92лв. струва потребителската кошница тази седмица, ако закупим по единица от всички 30 продукта, които обхваща, съобщи за Радио Стара Загора председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. За сравнение миналата година е била с лев по-скъпа. Пазарът остава..

публикувано на 26.07.24 в 07:50

Кметът на Стара Загора е единственият поискал да бъде обучен за работа със системата " ВG-ALERT"

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров е единственият градоначалник, поискал да бъде обучен за работа със системата "BG-ALERT". Това стана ясно в Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. "Изключително съм горд, че единственият..

публикувано на 25.07.24 в 16:56

"Задържане под стража" за двама румънци, превозвали мигранти

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът задържа двама обвиняеми румънски граждани за подпомагане на мигранти да преминат незаконно през страната Днес, 25 юли 2024 г., по искане на Районна прокуратура – Стара Загора Районен съд –..

публикувано на 25.07.24 в 16:23
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

Ще финансират маломерни паралелки в 9 общински училища

С абсолютно единодушие – 47 гласа „за“ от също толкова гласували, съветниците одобриха финансирането на неспециализирани паралелки с брой ученици под нормативно определения минимален брой в училищата в Община Стара Загора. Финансирането е предвидено за..

публикувано на 25.07.24 в 16:16
Община Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора разгледа над 50 предложения

В рамките на днешната редовна юлска сесия на общинския съвет в Стара Загора бяха разгледани близо 55 предложения. Сред точките бе и тази по избор на съдебни заседатели за Районен съд Стара Загора. Предложението предизвика дискусии и забележки в зала..

публикувано на 25.07.24 в 15:53