Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Атанас Михнев: Насочването на прожекторите на общественото внимание към един въпрос, помага за неговото по-бързо разрешаване

Старозагорските каузи в Парламента

Стара Загора не е понесла шамари, а привлече вниманието за разрешаване на казуси, които са важни за обществото, така коментира случващото се след първото заседание на Парламента депутатът от Старозагорски избирателен район  на ПП „Продължаваме промяната“ Атанас Михнев.

Три основни каузи и политики, които засягат региона ни, бяха разгледани на първия за годината парламентарен контрол.

„Ние като старозагорци ще се обединим и ще вземем отбора си в собствени ръце, така че да го има още поне 100 години Берое“, коментира спряното от държавата финансиране на старозагорския тим депутатът.

„По втората тема -  за цвета на ремонтираната старозагорска гара гражданското общество показа активна позиция и сега чакаме втората проверка, разпоредена от министър Събев, и категорични действия за смяна на цвета й от жълт на желания от всички зелен“, допълни той.

„Относно  варианта за бъдещето на Маришкия басейн за добив на електроенергия посредством най-нова технология на преработка на боклук, смятам че идеята е добра. Идеята е да продължим да имаме ТЕЦ, който да съществува, но да работи по нов начин и затова трябва да се изчака дали технологично може да се случи, защото това ще бъде заложено в териториалния план за развитие“, каза Атанас Михнев.

„Обявих лично намерение да се съберем с хората, които представляват творческата част на града и да дискутираме върху визията на града през следващите 10 години, каква да е Стара Загора, за да върнем младите хора в града, каквато е моята цел. Надявам се пролетта след като премине и поредната вълна на коронавируса да проведем едно по-широко обществено обсъждане и дискусия на тема „Как да изглежда нашата Стара Загора“.


Още от категорията

Д-р Павлина Върбанова за влиянието на обществено-политическите процеси и социалните мрежи върху лексиката

Съвременната лексика се променя много бързо и се влияе от политическите събития у нас и по света. Това каза в Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност филологът д-р Павлина Върбанова, създател на платформата „Как..

публикувано на 24.05.22 в 10:31

Олга Делчева, учител: Пътят към Словото започва с буквата "м" и думата "мама"

В навечерието на 24 май ви срещаме с учител, в чиито ръце лежи нелеката задача да "срещне" за първи път децата с българската азбука.  Тя се казва Олга Делчева и е преподавател в Детска градина номер 3 "Ян Бибиян" в  Стара Загора.  През 2021-ва..

публикувано на 23.05.22 в 12:36
мотористи

Мотоклубове настояват за промени в Закона за пътищата

Мотоклубове от цялата страна поискаха промени в Закона за пътищата, които да доведат до намаляване на пътните злополуки. Те поставиха исканията си на среща с министъра на транспорта Николай Събев.  С подписка исканията бяха подкрепени и от..

публикувано на 20.05.22 в 17:12
Душко Гавазов - зам.кмет Община Мъглиж

Д-р Душо Гавазов: Бих излекувал малките общини от неглижирането на проблемите им

"Предимството на първите" е девиз на радиостанцията ни . В пълна сила той може да се окаже валиден и за община Мъглиж, не само защото на входа на административната сграда, под герба на общината, е написано "Мъглиж беше пръв..." Знаменитите думи на Гео..

публикувано на 17.05.22 в 13:20

Румен Гълъбинов: Не е невъзможно газът от САЩ да бъде на по-ниска цена от руския

На ЕС се падат над 80% от целия износ на газ от Русия, като някои страни членки разчитаха на 90% досега на руското синьо гориво. Не е невъзможно газът от САЩ, договорен от премиера Кирил Петков през седмицата , да бъде на по-ниска цена от руския,..

публикувано на 13.05.22 в 11:37

Проф. Вили Лилков: "Стопанските абсурди на българския комунизъм" изобличава мита за благоденствието в България преди 1989 г.

Известният политик и общественик проф. Вили Лилков издаде наскоро поредната си книга , в която изследва периода на социализма в България. Заглавието „ Стопанските абсурди на българския комунизъм“ цели да разобличи някои от най-големите митове за..

публикувано на 09.05.22 в 15:31

Студентските бригади в САЩ вече не са под въпрос

Около 3000 студенти ще заминат на студентска бригадазад океана това лято. Те са близо 100% от заявилите желание за участие в програмата за обмен „Работа и пътуване в САЩ 2022“. Това каза в предаването Репортер Стефан Попов, представител на..

публикувано на 09.05.22 в 10:52

Георги Ножделов: Всеки ден е победа

И да започне името ми да работи за мен, аз също ще продължа да работя за него, категоричен е в интервю за предаването „Репортер“ на имения си ден старозагорският актьор Георги Ножделов. Харесва му, че е кръстен на светеца и въпреки че има много..

публикувано на 06.05.22 в 09:00

Тодор Иванов: Когато толкова хора напускат един политически проект, вината не е в тях

Когато толкова хора напускат един политически проект, вината не е в тях.  Това коментира в интервю за Радио Стара Загора един от бившите членове на старозагорската структура на партия „Има такъв народ“ Тодор Иванов. През тази седмица той също..

публикувано на 05.05.22 в 12:42
Александър Христов

Доц. Александър Христов: Има промяна в медийната среда

Каквото и решение да бъде взето по въпроса за военна помощ за Украйна, то ще задълбочи разделението в българското общество и е задача на отговорните политически сили колкото може по-бързо да го преодолеят. Това коментира за Радио Стара Загора доц...

публикувано на 04.05.22 в 15:23