Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Коли, стикери и екология

Инж. Богдан Милчев: Екостикерите не допринасят с нищо към екологията

Екостикерите на колите не допринасят с нищо към чистотата на въздуха и екологията. Това каза инж. Богдан Милчев, директор на Института за пътна безопасност, коментирайки обсъждането те да отпаднат.  По думите на инж. Богданов, през петте месеца от въвеждането на екостикетите на колите, с приход е единствено фирмата, спечелила обществената поръчка за отпечатването им и допълни:„Няма печалба в държавните институции,както и принос за екологията, а в пунктовете за техническите прегледи нямат готовност за автоматичното свързването с автомобилната администрация. “

Според депутати от четворната коалиция, министъра на транспорта Николай Събев и омбудсмана Диана Ковачева влиянието им върху чистотата на въздуха е спорно. В същото време - скоро всеки уред в пункт за технически прегледи ще бъде свързан автоматично с автомобилната администрация. Целта на връзката между пунктовете и системите на Автомобилна администрация е да се сложи край на манипулациите при прегледите на автомобилите. До края на януари системите трябва да са свързани и да започнат работа. 

Кой плаща цената и за кого са приходите, за контрола на фиктивните технически прегледи и кои трябва да бъдат приоритетите в работата на транспортното министерство, в звуковия файл чуйте интервюто на Тошка Събева.  
Още от категорията

Богомил Николов

Богомил Николов: Най-много са въпросите на потребителите за финансиране на енергийна ефективност

Проблемът е, че енергийна тя криза беше неочаквана. Българското общество до сега не е преминавало през подобна криза, предизвикана от външни фактори, смята Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“ по темата с цената на тока и коментира,..

публикувано на 28.01.22 в 09:19
Община Свиленград

Републиканската пътна мрежа в Свиленград е сред най - лошите у нас

В началото на седмицата народни представители в 47-то Народно събрание от 29-ти МИР Хасково посетиха Свиленград. На среща кметът арх. Анастас Карчев потърси съдействие за решаване на редица проблеми на Общината. Най – значимите сред тях –..

публикувано на 26.01.22 в 14:20

Антон Николов: Актьорската професия е любов

Антон Николов е познато лице от телевизионния екран. Започва кариерата си като водещ в музикална телевизия, а през 2012г. завършва успешно „Национална Академия за Театрално и Филмово Изкуство - Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Жени Пашова и доц...

публикувано на 26.01.22 в 13:33
Инж. Момчил Ненов

Момчил Ненов: Отхвърлената оставка на Нинова показа, че партията има здрав разум

Отхвърлената на конгреса на БСП оставка на лидера Корнелия Нинова показва, че в партията все още има здрав разум. Ако беше приета оставката щяха да започнат процеси на преструктуриране на партията, което би било пагубно и за партията и за коалицията..

публикувано на 24.01.22 в 10:10

Ганчо Илиев: Остава нисък процентът на ваксинираните сред ромската общност

Продължава работата по проекти свързани с образованието на ромската общност в Стара Загора на неправителствената организацията „Свят без граници“. Традиционно се работи с ученици завършващи прогимназиален екип в рамките на тази учебна година..

публикувано на 24.01.22 в 08:44

Пламен Петров: Потребителите на Дневен център "Св.св. Козма и Дамян" ме научиха на търпение

"Дневен център "Св.св.Козма и Дамян" е социална услуга. 15 години тя осигурява качествена грижа на пълнолетни лица с ментални и хронични психични проблеми. Работата на социалната услуга има за цел да създаде включваща, приемаща и стимулираща развитието..

публикувано на 23.01.22 в 13:05

Да има ли ваканция и в детските градини

На честотите на Радио Стара Загора продължаваме тема от предаването Репортер тази сутрин. След решението за ваканция за учениците заради надигащата се вълна на Омикрон,  в общественото пространство се завъртя още една дискусия  – трябва ли да има..

публикувано на 21.01.22 в 12:48
Александър Загоров

КТ Подкрепа за "Марица-изток" липсва диалог, социалното напрежение расте

Ако до седмица няма отговор на актуалните въпроси, свързани с комплекса "Марица-изток" в контекста на „Зелената сделка“, Конфедерацията на труда "Подкрепа" ще поиска от президента Румен Радев свикване на Консултативния съвет за национална сигурност..

публикувано на 20.01.22 в 17:45

Димитър Чорбаджиев, ДБ: Няма инвестиционно намерение за завод за отпадъци в "Марица-изток"

Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост ще гласува Общинският съвет на Стара Загора на предстоящата сесия на 27 януари. По прогнозни данни от продажба и отдаване под наем на общински имоти се очакват 3 млн. лева..

обновено на 20.01.22 в 15:24

Любка Иванова:Да се въведат разумни и навременни мерки в детските градини

„Ще приемем всички мерки, които е необходимо да се въведат в детските градини. Най-важно е те да бъдат разумни и навременни“, коментира Любка Иванова ситуацията с увеличения брой заболели от коронавирус деца и персонал в детските  заведения...

публикувано на 20.01.22 в 15:00
Подкасти от БНР