Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заведения и хотели в Сливен в тежко състояние

Снимка: Ани Петрова

В регионалната структура на  Асоциацията на хотелиерите и ресторантьоритев Сливен членуват 46 собственици. 8 заведения са затворени, а в местата за настаняване се наблюдава 60-70 % спад на заетостта. Около 300% завишени сметки за ток, 2 пъти по – затваряневисока цена на газ, напускане или освобождаване на персонал са големите проблеми за оцеляването на бранша в региона. И всяка мярка е добре дошла. Това каза за Радио Стара Загора Христо Стоянов, председател на местната структура на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в Сливен и оцени обсъжданата мярка за обезщетение от 20% на база на оборота през 2020 г. като важна за работодателите. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На зелен, зелен Гергьовден канят в село Могила за 6 май

"Зелен, зелен Гергьовден" е надсловът на организирания от църковното настоятелство при храм Свети Георги Победоносец  в старозагорското село Могила, празник за 6 май.  В 09:45 сутринта празничната програма ще започне с отслужване на Света литургия и..

публикувано на 02.05.24 в 14:15
Павлина Делчева

34 семейства чакат общински жилища в Стара Загора

Близо 20 души трябва да напуснат общинските си жилища в Стара Загора, след като вече не отговарят на доходните критерии. Това става ясно от справките направени от общината, информира ресорният зам.-кмет Павлина Делчева. В момента община Стара..

публикувано на 02.05.24 в 14:00

Седем задържани за наркотици в Стара Загора

7 са задържани за притежание и разпространение на наркотици след проведена акция на полицията.  Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" са провели специализирана полицейска операция по линия пресичане и разкриване на престъпления,..

публикувано на 02.05.24 в 12:39

Пожар в апартамент след отправена заплаха

На 01.05.2024г., в ОДЧ на Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал от жена за възникнал пожар в коридора на апартамент в Стара Загора. На място е установено, че е опушена входната врата на жилището. След проведен разговор с подателката на сигнала, тя..

публикувано на 02.05.24 в 12:35

Производител на дини алармира за проблеми на старта на сезона

Янко Янев е от най-крупните земеделски стопани в района на Любимец. От години той обработва над 100 дка площи, засети със сортовете „Соренто“ и „Романза“.  По думите му Държавен фонд „Земеделие“ бави началото на схемата за подпомагане „Помощ за..

обновено на 02.05.24 в 12:27

Май ще бъде месец на екологията в Община Стара Загора

Няколко значими екоинициативи са планирани за последния пролетен месец май в Община Стара Загора. Това оповестиха от екипа на Радостин Танев, зам.-кмет на Стара Загора с ресор „Транспорт, екология, инвестиции и зелен преход“, съобщават от пресцентъра на..

публикувано на 02.05.24 в 12:18
Хасково

В Хасково тържествено ще отбележат 6 май

Община Хасково и Военните формирования в Хасково и Корен организират тържествено честване на 6 май- Ден на храбростта и празник на Българската армия. На Гергьовден, 6 май 2024г., от 10 часа на площад „Свобода“ ще се проведе тържествената..

публикувано на 02.05.24 в 11:14

Ученици от Търговската гимназия в Стара Загора се запознаха с „Професия съдебен служител“

Съдебният администратор на Окръжна прокуратура – Стара Загора Анна Костадинова изнесе открит урок на тема „Професия съдебен служител“ пред ученици от 11 клас от Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в гр. Стара Загора във вторник. Срещата с..

публикувано на 02.05.24 в 11:11
Ямбол

Центърът за лица, търсещи международна закрила в Ямбол продължава работа

В Ямбол продължава дейността си центърът  за лица, търсещи международна закрила. В момента в него живеят 11 украински граждани. До края на април  дейностите в центъра се финансираха изцяло по Норвежкия механизъм, но от началото на месец май..

публикувано на 02.05.24 в 11:06

С опасност за живота е детето, пострадало от взрив на газова бутилка

Експертиза ще покаже точната причина за гръмнала газова бутирка в Хасково, която рани 7-годишно дете и неговата 86-годишна баба. Инцидентът стана на 1 май докато възрастната жена готвела. От полицията днес съобщиха, че детето е в пловдивска болница..

публикувано на 02.05.24 в 10:48