Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Валентина Бонева:

Конгресът на БСП трябва да отговори защо БСП губи обществено доверие

На последното заседание на общинския съвет на БСП в Стара Загора предложи да се върне старата процедура за избор на председател на партията, според която конгреса го избира. Предложението е одобрено и депозирано в Националния съвет, съобщи общинският лидер на социалистите Валентина Бонева. Тя уточни, че такова предложение все пак не е включено в публикувания дневен ред на предстоящия конгрес на 22 януари и припомни, че според сегашния устав председателят трябва да бъде избран с пряк вот между всички социалисти.

„За мен, а и за моите другари от Стара Загора този конгрес е изключително важен, веднъж защото касае съдбата на партията в годините напред, но също така промяната, която трябва да се случи в партията в голяма степен зависи и политическото представителство на голяма част от българските граждани.“, каза Бонева.

По думите и е факт е, че на изборите миналата година партията загуби гласове и от тази гледна точка очакванията са конгресът да отговори на основни въпроси в тази посока.

„Трябва да отговори защо БСП в момента е с подобни резултати и с такава голяма загуба на обществено доверие. При положение, че БСП последните години беше единствена опозиционна сила в Народното събрание. При положение, че на изборите единствено БСП имаше програма и в краткосрочен и в дългосрочен план. Миналата година БСП имаше и зряло и отговорно поведение за необходимостта България да има правителство. И въпреки това резултатите стигнаха до една критична точка. В този смисъл конгресът трябва да даде отговор на тези въпроси“, каза Бонева.

Още от категорията

Румен Гълъбинов: Не е невъзможно газът от САЩ да бъде на по-ниска цена от руския

На ЕС се падат над 80% от целия износ на газ от Русия, като някои страни членки разчитаха на 90% досега на руското синьо гориво. Не е невъзможно газът от САЩ, договорен от премиера Кирил Петков през седмицата , да бъде на по-ниска цена от руския,..

публикувано на 13.05.22 в 11:37

Проф. Вили Лилков: "Стопанските абсурди на българския комунизъм" изобличава мита за благоденствието в България преди 1989 г.

Известният политик и общественик проф. Вили Лилков издаде наскоро поредната си книга , в която изследва периода на социализма в България. Заглавието „ Стопанските абсурди на българския комунизъм“ цели да разобличи някои от най-големите митове за..

публикувано на 09.05.22 в 15:31

Студентските бригади в САЩ вече не са под въпрос

Около 3000 студенти ще заминат на студентска бригадазад океана това лято. Те са близо 100% от заявилите желание за участие в програмата за обмен „Работа и пътуване в САЩ 2022“. Това каза в предаването Репортер Стефан Попов, представител на..

публикувано на 09.05.22 в 10:52

Георги Ножделов: Всеки ден е победа

И да започне името ми да работи за мен, аз също ще продължа да работя за него, категоричен е в интервю за предаването „Репортер“ на имения си ден старозагорският актьор Георги Ножделов. Харесва му, че е кръстен на светеца и въпреки че има много..

публикувано на 06.05.22 в 09:00

Тодор Иванов: Когато толкова хора напускат един политически проект, вината не е в тях

Когато толкова хора напускат един политически проект, вината не е в тях.  Това коментира в интервю за Радио Стара Загора един от бившите членове на старозагорската структура на партия „Има такъв народ“ Тодор Иванов. През тази седмица той също..

публикувано на 05.05.22 в 12:42
Александър Христов

Доц. Александър Христов: Има промяна в медийната среда

Каквото и решение да бъде взето по въпроса за военна помощ за Украйна, то ще задълбочи разделението в българското общество и е задача на отговорните политически сили колкото може по-бързо да го преодолеят. Това коментира за Радио Стара Загора доц...

публикувано на 04.05.22 в 15:23

30 години по-късно:Войната има много лица и нито едно от тях не е красиво

20 души тръгват на авангардна мисия в Камбоджа преди 30 години. Сред тях е и единственият старозагорец Тихомир Томов . Една година продължила мироопазващата мисия, в която мнозина изгубили живота си. Загубата и действията срещу мирното..

публикувано на 04.05.22 в 13:27

Моника Маринова: Все по-трудно даряваме от сърце

Нуждае ли се доброто от призиви? Този въпрос стана актуален буквално минути след премиерския апел да дарим по една работна заплата в помощ на воюващите в Украйна. За съжаление, прекрачихме тънката линия на личния избор и съпричастността,..

публикувано на 03.05.22 в 16:00
Атанас Михнев

Атанас Михнев: Тезата да не даваме военна подкрепа означава да оставим Украйна без защита срещу агресията

„Ще гласувам в подкрепа на предоставянето на оръжия на Украйна.“ Това заяви старозагорският депутат на „Продължаваме промяната“ по повод очакваното на 4 май заседание на парламента. На него депутатите трябва да гласуват за или против предложението за..

публикувано на 02.05.22 в 10:21

Георги Вулджев, икономист: Трудно, скъпо и обвързващо ще бъде с алтернативните източници

Годишното потребление на природен газ в България е между 3-3,5 милиарда кубически метра - основно за отопление, ролята в производството на електроенергия не е толкова същественa и в цялостния енергиен микс е около 10%. Това каза за Радио Стара..

публикувано на 29.04.22 в 17:20