Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Средства от благотворителна онлайн игра - в подкрепа на нуждаещи се жители от община Сливен

Нуждаещи се жители на община Сливен получиха дарения, закупени със средства, събрани от маратон на онлайн игра. За трите Центъра за настаняване от семеен тип в града бяха осигурени телевизори, мека мебел и строителни материали за освежаване на общите помещения и козметични комплекти за децата. Полусираче със сърдечно-съдово заболяване получи таблет и климатик за отопление на къщата. Осигуряват се средства и за заплащане на жилищния наем на абитуриент, пълен сирак, който има множество награди от национални и международни състезания.

Средствата за даренията са събрани от благотворителна кампания, инициирана от известния влогър Константин Кънев. Той организира Новогодишен благотворителен стрийм маратон, който се състоя на 27 декември 2021 г. Инициативата представлява няколкочасов онлайн гейминг, в който с игра се включват няколко души. По този начин зрителите, които имат интерес към мероприятието, което се излъчва на живо по интернет, имат възможност да даряват средства по различните благотворителни каузи. Дарителската акция се провежда вече няколко години и се радва на все по-засилен интерес сред обществото.

Благодарности към основния инициатор и двигател на благотворителната акция изказа зам.-кметът Пепа Чиликова.

„От името на кмета Стефан Радев се радвам да ви посрещна и да ви поздравя за дарителската акция в нашия град. Ние също се отнасяме с особена грижа и внимание към децата и групите в неравностойно положение. Разполагаме с широка мрежа от социални услуги, като в момента продължаваме да я доразвиваме. На всички хора, участвали с дарения, благодаря от сърце. Бъдете здрави и все така съпричастни към грижите на хората!“, заяви още зам.-кметът по време на срещата си с известния влогър. Тя използва случая да поздрави и всички млади хора, които показват все по-голяма активност в реализирането на благородни каузи.

„Основната ни идея е да покажем и на млади, и на не толкова младите, че играенето на игри, не представлява единствено стоене пред компютъра, а можем да направим добро за нуждаещите се. Смятам, че децата са бъдещето и заради това, основно се насочваме към подкрепа на центрове за настаняване на деца в цялата страна“, заяви на свой ред влогърът Константин Кънев. По думите му до момента са събрани около 20 хил. лв., които ще бъдат разпределени за нуждаещи се хора от Сливен, Русе, както и за приют за бездомни животни.

Осъществяването на дарението се извърши с подкрепата на Община Сливен и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Стара Загора

В Стара Загора предприемат спешни мерки заради коклюша

От Община Стара Загора информираме по спешност всички детски заведения – ясли, градини и училища, както и всички здравни специалисти за мерките, изисквани от РЗИ във връзка с регистрираните случаи на болестта коклюш. Т ова съобщи днес зам.-кметът на..

публикувано на 26.04.24 в 18:48
Градоносен облак над Стара Загора

18 км облак е причина за щетите от градушката в Сливенско

Градоносен облак с дължина 18 километра и височина над 10 километра е причинил щетите по земеделските площи в няколко села в Сливенско и град Шивачево вчера следобед. На всеки 30 секунди са изстрелвани противоградни ракети по облака, като само в..

публикувано на 26.04.24 в 17:30

Близо 1100 ракети са изстреляни при вчерашните градушки

В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, чиито площи пострадаха от вчерашната градушка в Южна България. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов по време на среща със земеделски производители в..

публикувано на 26.04.24 в 17:08

Дискусия за еврото и професиите на бъдещето се проведе в Стара Загора

„Бизнесът – готов за еврото“ и „Професиите на бъдещето“ бяха темите на провелата се днес в Тракийския университет работна среща с участието на икономиста Левон Хампарцумян и бившия представител на ЕК в София и Загреб Огнян Златев. Организатор на..

публикувано на 26.04.24 в 16:13
Хасково

"Възраждане" - Хасково искат оставката на председателя на РИК

„Възраждане“ – Хасково са първата политическа сила, обвила листатата си за предстоящите парламентарни и общински избори. Водач в листата за народни представители ще бъде Георги Георгиев, който и в момента е депутат. От „Възраждане“ заявиха, че..

публикувано на 26.04.24 в 15:59
УМБАЛ

В Университетската болница в Стара Загора ще правят PCR тестове за коклюш

От понеделник лабораторията в Университетската болница в Стара Загора ще прави PCR тестове за коклюш, информира директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната и областта и..

публикувано на 26.04.24 в 15:53

Живко Тодоров: Марица-изток е кауза на всички нас

Синдикални лидери от КТ "Подкрепа" в "Мини Марица-изток " и кметът на Стара Загора Живко Тодоров дадоха съвместна пресконференция, за да запознаят местната общественост с постигнатото в София вчера. Накратко хронологията - от протеста на миньори и..

публикувано на 26.04.24 в 15:08

„Изворът да не пресъхва - Цветница 2024" ще се проведе в неделя

Традиционното издание на издание на Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва - Цветница 2024" ще се проведе на самия празник. Тази година той е на 29 април (неделя) . Юбилейното 20 издание ще се състои на сцената в парк "Артилерийски" от..

публикувано на 26.04.24 в 14:40
Снимка: община Мъглиж

С богата програма Мъглиж ще отбележи своя празник

С богата и разнообразна празнична програма и тази година Мъглиж ще отбележи по традиция своя празник на Цветница. Празненствата ще започнат още на в събота на Лазаровден.  В събота сутринта , лазарки ще обиколят къщите на Мъглиж, за да пеят за..

публикувано на 26.04.24 в 14:15

Поправят стари вещи на чаша кафе в Стара Загора

Среща под мотото "Поправи с приятели"  ще се проведе на 27 април  (събота) в Стара Загора. Целта на събитието е старозагорци да занесат стари свои уреди или вещи, които майстори на място да поправят в приятна обстановка и на чаша кафе. „Срещата е..

публикувано на 26.04.24 в 14:00