Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ремонтните дейности в Ямбол продължават и през зимния сезон

6
Снимка: Община Ямбол

Ремонтните дейности в Ямбол продължават и през зимния период.

„Има много места, по които трябва да се работи, ежедневно постъпват много сигнали за подобрение на инфраструктурата в града.  Дейностите няма да спират и през зимата, ако метеорологичните условия позволяват“, коментира кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Поетапните ремонтни дейности в централната градска част и в кварталите на града са сред приоритетите на ръководството на община Ямбол, информират от пресцентъра на местната администрация.

Към днешна дата се извършва текущ ремонт на паважната настилка на улица „Бояджик“ в квартал „Каргон“.Благоустроява се и пространството зад блок № 2 на ул. „Атанас Кратунов“, предвижда се подмяна на старите и липсващи бордюри с нови, обособяване на нови паркоместа, ремонт на тротоарна настилка с нова и полагане на настилка / в частта, използвана за паркинг и към достъпа до гаражните клетки на блока,  Продължават и ремонтните дейности по тротоарната настилка на улица „Драма“ в участъка от улица „Граф Игнатиев“ до улица „Ксанти“.Напредва и работата по един от най-важните инфраструктурни проекти - ремонтът и реконструкцията на улицата от бензиностанция „Шел“ до ул. „Атанас Кратунов в ж.к. "Златен рог", 

В момента се извършва подмяна на старите бордюри с нови, ремонтира се също тротоарната настилка и се изгражда нова велоалея. Пътната артерия е важна, защото ще помогне за облекчаването на трафика в посока Околовръстен път - юг.


Галерия

Още от категорията

Мажоретките и фанфарният оркестър на V-то ОУ в трескава подготовка за празника

От 2018 година Пето основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора е със статут на Иновативно училище. В него обаче се пазят традиции, които вече са екзотика за повечето училища не само в областта, а и в страната. Още от създаването на V-то ОУ има..

публикувано на 19.05.22 в 12:46
Парк

Старозагорци пишат средна оценка на общинското ръководство

Стара Загора е красив, гостоприемен и зелен град . Гостите на града обичат да се разхождат под зелените тунели на липите и правите улици, но жителите на града негодуват, че тревните площи само в централната градска част са окосени, а на няколко преки от..

публикувано на 19.05.22 в 12:15

Млади хора под липите се обединяват в "Чиста Стара Загора"

Млади хора от града на липите се обединяват в инициатива с наслов Чиста Стара Загора. Целта на инициативата е активно участие в обществения живот на града. " Крайно време е да спрем да питаме какво е направила държавата за нас, а да отговорим на..

публикувано на 19.05.22 в 12:13
арх. Белин Моллов

Изложба и представяне на албум „101 картини от България“ на арх. Белин Моллов в Стара Загора

Тази вечер от 18.00 часа  във фоайето на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще бъде открита изложба и представяне на албум „101 картини от България“ на арх. Белин Моллов. Картините описват забележителни архитектурни сгради, знакови паметници и..

публикувано на 19.05.22 в 11:05

Катастрофа на Подбалканския път София-Бургас

Катастрофа временно затрудни движението на път I-6 Калофер – Казанлък в участъка Долно Сахране – Дунавци.  Няма пострадали, но са нанесени сериозни щети по автомобилите , съобщи сътрудникът ни Георги Манев Пътният инцидент е станал край Дунавско..

публикувано на 19.05.22 в 10:08

Близо 10 километра нови велоалеи ще изградят в Стара Загора

След трагичния инцидент с колоездач на честотите на Радио Стара Загора продължаваме темата "На колело в града – безопасна ли е градската среда?".  Според велосипедистите – велоалеите в  града на липите са добри, но не са достатъчни.  Трябва ли да има..

публикувано на 19.05.22 в 10:05

19 май - Световен ден за борба с хепатита

19 май е Световният ден за борба с хепатита. По този повод РЗИ Стара Загора  ще проведат кампания за анонимно консултиране и безплатно изследване за ХИВ и полово предавани инфекции за всички желаещи бежанци от социални жилища за временно..

публикувано на 19.05.22 в 09:35
Живко Тодоров

Живко Тодоров: Фирми отказват дейности по няколко проекта в Община Стара Загора

Фирми отказват дейности по няколко проекта в Община Стара Загора , съобщи за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. Причината по думите му е задълбочаващата се криза, породена от войната в Украйна и заради постоянно повишаващите се цени на..

публикувано на 19.05.22 в 09:04

Проверяват системите за масово оповестяване в Казанлък

Проверка на работа на системите за масово оповестяване ще бъде проведена в град Казанлък  четвъртък и петък (19-и и 20-и май 2022 г.). При провеждането на проверките за техническа изправност на системите за ранно предупреждение и оповестяване на..

обновено на 19.05.22 в 05:36

275 са новите случаи на коронавирус

275 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 6 114 теста. Положителни са под 5 процента от взетите проби, показват данните в Единния информационен портал.  Починали с Covid-19 са 6 души, оздравелите са 10 545 В болници са настанени 567..

публикувано на 19.05.22 в 05:35